Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 minut temu, 6465 napisał:

4 i 1

Eeeee to łatwa sprawa - mniejsze musi jechać bo za małe żeby je zostawiać, a większe zostawić u dziadków - i tak nie będzie w przyszłości pamiętać wyjazdu, więc nic nie traci :)

Opublikowano
33 minuty temu, Łolek napisał:

Widzę  jednakowo myślimy 

Po sezonie raucha  będę  handlował komet 1000 jest opcja zamknięcia jednej strony  tylko mechanicznie  wajcha 

16611032059704633670049469935685.jpg

Ja trochę z innej epoki szukam😜

Opublikowano
19 minut temu, daron64 napisał:

Eeeee to łatwa sprawa - mniejsze musi jechać bo za małe żeby je zostawiać, a większe zostawić u dziadków - i tak nie będzie w przyszłości pamiętać wyjazdu, więc nic nie traci :)

A jak dziadki już na tamtym świecie?

Opublikowano
19 minut temu, Agrest napisał:

Ja też 

43 minuty temu, hubertb napisał:

Co ów kość daje? 

To że  ciągniesz  wajche od hydrauliki  stale w jedną  stronę a on fika koziołki, i lux jak by obrotnica na łożyskach  była  ale  w tej cenie  może  być trudno najwyżej tuleje wymienisz jak ciut luzu będzie 

39 minut temu, Grzechooo napisał:

w tym tygodniu dzwoniłem do unirolu to cenę mieli o 13zł większą niż kupowane lemiesze w Rolmax firmy unirol, taki to myk.

Ale wszystko  jest dzwonię zamawiam  i jutro  jest kurier   mówię  o częściach do kv ld 100

38 minut temu, soltys48 napisał:

Co do części to polecam pima agro.

Jakość części lepsza niż w unirolu

A nigdy  nie miałem  przyjemności 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, jaco512 napisał:

Kość pamięci to co innego, potrzebna jest gdy pług ma liniowanie i zmniejsza szerokość przed obracaniem.

To czemu bez liniowa nią też mają?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, wojtal24 napisał:

Ale jak go tak zdezelował to ciekawe  jak reszta, co trzeba robić  żeby  błotniki  z przodu  pourywać 

16 minut temu, jaco512 napisał:

Kość pamięci to co innego, potrzebna jest gdy pług ma liniowanie i zmniejsza szerokość przed obracaniem.

Taa nie  może  być jakoś  mam pług bez liniowania  a kość pamięci  jest  , liniowanie do obrotu to dodatkowa funkcja nie wszystkie starsze  szczególnie  pługu ja mają 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano

Nic nie trzeba robić - nie wiem jak w mf-ach ale u mnie w zetorze 5211 jak popękały takie płaskowniki przyspawane do rurek dolnego mocowania (może od jakiś wibracji, może kilka razy było o coś zawadzone), to błotniki odkręciłem całkowicie i tak jeździłem - kilka lat. Teraz od ładnych kilku lat są przykręcone...

Opublikowano

Jak wapno chcesz tym siać to zapomnij. Znajomy próbował, nie idzie to dobrze 

Opublikowano
20 minut temu, soltys48 napisał:

Kupowałem i tu i tu. Pima jakość lepsza i powiedzmy zaangażowanie

@KlimekPLmoże coś powiedzieć na ten temat 

Bardzo dobre podejście do klienta, nie olewają cię po sprzedaży towaru, ja reklamowałem lemiesze do overuma bo w moim pługu mocowania są na śruby calowe a oni przysłali na metryczne, to handlowiec osobiście przyjechał żeby zabrać wadliwe części i spisać protokół a następnego dnia już przyszła paczka z innymi lemieszami. 

Tym razem okazały się być śruby za małe 😅😅 więc znowu telefon do nich żeby przysłali te poprzednie śruby bo sobie już rozwiercę otwory w korpusie i będzie git. I znowu niezawodnie paczka byla nastepnego dnia, oczywiście nie ponosiłem żadnych dodatkowych kosztów. 

Handlowiec zawsze szuka rozwiązania problemu i to chyba jedyny jakiego znam z takim zaangażowaniem. W innych firmach jak coś było nie tak albo bylo za dużo pytań to nagle nie można się było do nikogo dodzwonić.

Jeszcze kupowałem u nich dłuta i piersi odkladnic i w tym przypadku było już bez przygód, wszystko ok. Firmę polecam z czystym sumieniem.

• Like 3
Opublikowano
12 minut temu, TheraRolnik napisał:

@danielursus3p Aż taka lipa 🤷 posodowego którego się sypie 10-15t na hektar też nie pójdzie 🤔

Wolał bym coś z dwoma wałkami ale ceny spore 

Posodowego to nawet na oczy nie widziałem. Jak chcesz coś takiego kupić to lepiej typowy rozsiewacz, trochę na usługę pójdziesz czy wózek na wynajem dasz np 250 doba czy 300 doba i jakoś ci się zwróci ten zakup. Jakąś amazonke czy coś w ten deseń za 15-20 kupisz 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Się Rockefeller znalazł

1 godzinę temu, 6465 napisał:

A jak dziadki już na tamtym świecie?

No to opowiem historie, jak kiedyś przyjechali do nas folie po sianokiszonce zebrać. Jak przyszedłem to już ladowali. No i jest sobie 3chlopa, VW t4 z przyczepka. Nawalili folii na przyczepkę i lądują na busa. Zaglądam do środka, a tam paka pusta - z przodu dwa siedzenia, z tyłu tylko folia. Myślę sobie - nie wierzę, koleś będzie jechał na folii. Myliłem się. Po załadowaniu busa dwóch wsiada do przodu, a co robi trzeci? Wyciąga kulturalnie, stojący za busem, taboret (najzwyklejszy - 4nozki, niski, bez oparcia), stawia go na podłodze na pace. Drzwi się zamykają, VW odjeżdża. Kurtyna.

Nic nie sugeruje oczywiście - tak mi się tylko przypomniało..

Edytowane przez daron64
Opublikowano
5 minut temu, TheraRolnik napisał:

Właśnie jest opcja samemu kupić rozrzutnik albo z sąsiadem na spółkę taki typowy rozsiewacz do wapna ale taki rozsiewacz to chyba bardziej do tego "lepszego" wapna co sypiesz 2-3t ha a nie 15t ha 

To już tak powiem twoja sprawa. Lepszy byłby z dwoma walami 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v