Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
soltys48 napisał:

23 minuty temu, FarmerDyzio napisał:

ktoś się orientuje ile teraz trzeba dać za transport łódka 25 km w jedną stronę ? 8 zł z km będzie dobrze ?

Takie trasy to ryczałtem liczą. Wiosną za podobną odległość zażyczył sobie 600

uuu to dużo 400 bym jeszcze mógł zapłacić

Opublikowano
54 minuty temu, Uziu92 napisał:

za 3 k 10 ton kredy w granuli mam i to dopiero robotę robi.

Taką samą jak pyliste, tylko rozsiać łatwiej. Po tyle jakbym miał to w sumie na podtrzymanie pH najlepsza opcja.

Opublikowano
radekz200 napisał:

26 minut temu, Uziu92 napisał:

Gdzie tak tanio? 

na kopalni

stempos1980 napisał:

Do podtrzymania tak ale do podniesienia pH to koszty w UJ duże na granuli

tona na hektar i masz oczko do góry.

tytanowyJanusz napisał:

Uziu92 napisał:

ile dajesz na hektar?

500-1500 kg.

Opublikowano

Uziu u ciebie to podkład z pieczarek podnosi ph  a nie tona kredy w granuli.

I to oczko w górę🤦‍♂️

Jeszcze ludzie uwierzą i zaczną po tonie sypać a potem z pretensjami że nie działa

Opublikowano
Agrest napisał:

Uziu u ciebie to podkład z pieczarek podnosi ph  a nie tona kredy w granuli.

I to oczko w górę🤦‍♂️

Jeszcze ludzie uwierzą i zaczną po tonie sypać a potem z pretensjami że nie działa

na dzierżawach gdzie było ok4 pH tak 1000-1200 kg kredy zrobiło 5. Także podnosi. jak ktoś ma 6 i chce na 7 to wiadomo że tona nic nie zrobi.

Opublikowano
10 minut temu, superfarmer02 napisał:

A to jakie pH ma ten podkład że tak działa? 

+7

1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

Za tyle miałem prawie dwa auta kujavitu w ubiegłym roku. W tym jedno

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

+7

Za tyle miałem prawie dwa auta kujavitu w ubiegłym roku. W tym jedno

U mnie podobnie radkowit premium. Drogo kurna, kiedyś było tanio to nie wapnowali ludzie 

Opublikowano

Nie potrzebuję któryś z panów opon 225/75/15 ? Mam 2 szt, i 4 sztuki 255/15 albo 265/15 ( jutro sprawdzę dokładnie) Zostały mi od samochodu i tak się przewalają w garażu z kąta w kąt. Idealne do jakiejś dwukułki, woza i innych małych pojazdów 🙊 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v