Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
35 minut temu, Marecki2922 napisał:

Chyba mam , jak jeszcze potrzebujesz to mów ile dasz i idę szukać na złomie za garaż 

Sam się chce tego pozbyć 

19 minut temu, superfarmer02 napisał:

On chce sprzedać 

Sprzedać to może za dużo powiedziane, mogę kogoś uszczęśliwić tym w cenie złomu 

Opublikowano
12 godzin temu, superfarmer02 napisał:

Jak by ktoś potrzebował jakieś awaryjnej to bym miał 14.9-28 w stanie takim do użytku na jakiś czas 

IMG_20220617_195951.jpg

Takich "do użytku" to mam całą kupke za garażem. Nikt u nas tego nie przyjmuje. Na FB na jakiejś grupie chłopak wrzucił zdjęcie kupki opon, to za utylizację jakieś chore pieniądze ktoś mu krzyknął. 

Opublikowano
15 minut temu, daron64 napisał:

Takich "do użytku" to mam całą kupke za garażem. Nikt u nas tego nie przyjmuje. Na FB na jakiejś grupie chłopak wrzucił zdjęcie kupki opon, to za utylizację jakieś chore pieniądze ktoś mu krzyknął. 

Do utylizacji to jej skoda bo w dobrym stanie tyle że już bieznik słaby i trochę popękana ale się nie rozlatuje. Jak komuś na Poli strzeli w połowie roboty to na niej robotę dokończy ale żeby tak jeździć cały rok to nie bardzo 

Opublikowano

Wystaw na Internet to komuś może się przydać a ty będziesz miał posprzątane miałem 2 opony 16,9 -38 good year  1cm bieżnika wystawiłem 400 zł za 2 sztuki a na drugi dzień byli po nie bo wyszczeliła im na polu i nawet niemiał jak zjechać z pola       

Opublikowano (edytowane)

Panowie, taki temat przy sobocie. Chciałbym na jesień skompletować sobie w końcu jakiś zestaw uprawowo-siewny. Traktor to zetor 10145, czyli to samo co ursus 1014. Gleby w większości to piachy, raczej płasko. Czy ta 4 poradzi sobie z agregatem zwykłym zębowym i siewnikiem na hydropaku i redlicy talerzowej 3m. Będzie zachowana jakaś stabilność tego zestawu? Drugie pytanie redlic szukać tylko dwutalerzowych czy jedno też są ok? 

Edytowane przez jackasss
Opublikowano

Znajomy ma lżejsze ziemie niż ja, to pożycza od kumpla 3metrowy (wał płaskownikowy, 3rzedy zębów, wał rurowy. To z ursusem 4ka niby to chodzi, ale nie widziałem jaki ma siewnik do tego

• Like 1
Opublikowano

Nigdy nie miałem do czynienia z takimi maszynami, jak patrzę na stronie Unii to taki zestaw +/- 1500kg+ziarno, tylko że to daleko wysunięte. Na youtubie sieją takimi, więc powinno być ok.

Opublikowano
przybyslawice5211 napisał:

Wystaw na Internet to komuś może się przydać a ty będziesz miał posprzątane miałem 2 opony 16,9 -38 good year  1cm bieżnika wystawiłem 400 zł za 2 sztuki a na drugi dzień byli po nie bo wyszczeliła im na polu i nawet niemiał jak zjechać z pola       

o to to sam sie pozbyłem opon z mtz

daron64 napisał:

Idzie dostac taka część do grammera, czy trzeba rzeźbić? 

to metal jest?

Opublikowano

Uj wie. Gdzie zjechany to coś podobnego do aluminium (tylko twardsze) a tyzej, gdzie nie zjechany to jak plastik wyglada

Metalowe to raczej nie jest, bo by pewnie piszczało z czasem strasznie

Opublikowano
jackasss napisał:

Panowie, taki temat przy sobocie. Chciałbym na jesień skompletować sobie w końcu jakiś zestaw uprawowo-siewny. Traktor to zetor 10145, czyli to samo co ursus 1014. Gleby w większości to piachy, raczej płasko. Czy ta 4 poradzi sobie z agregatem zwykłym zębowym i siewnikiem na hydropaku i redlicy talerzowej 3m. Będzie zachowana jakaś stabilność tego zestawu? Drugie pytanie redlic szukać tylko dwutalerzowych czy jedno też są ok? 

musi byc dobre obciazenie z przodu zeby byl stabilny w transporcie pociagnac pociagnie tylko na uwrociach najwyzej bedzie trzeba skladac

Turok napisał:

jacek3773 napisał:

8 godzin temu, Turok napisał:

Spróbuj sìę najpierw dodzwonić.   

mam inną numer w wiadomości mi gość podał i bez problemu odbiera

bedzie odbieral do momentu jak wplacisz zaliczke nie wierzysz chyba sam ze ten traktor za tyle sprzeda jeszcze z turem

• Like 1
Opublikowano
jahooo napisał:

Numer jest nieprawdziwy, bo chodzi o kontakt e-mail - to jest podpucha

napisałem wiadomość i gość podał mi numer i bez problemu się dodzwoniłem

Opublikowano

Ale inny niż w ogłoszeniu - w ogłoszeniu jest nieistniejący. A i pewnie e-mail jest tymczasowy i po wpłaceniu zaliczki szybko się ulotni. est cała masa takich serwisów na tymczasowe adresy e-mail . Potem szukaj wiatru w polu. W naszym kraju telefon jest ewidencjonowany, zazwyczaj jak Policja szuka, to po telefonie przypisanym do konta użytkownika - a takiego nie ma. Osoba uczciwa podałaby prawidłowy numer telefonu - nie uważasz ?

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v