Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

I chyba dalej zabrania bo miało się zmienić ale nic w tym kierunku nie robią 

4 minuty temu, hubertb napisał:

Była. 34cale 

Nasze prawo zabraniało ciągnikom przekraczać 30km/h. To co opisałeś było dostępne i u nas w kraju oprócz skrzyni. Tyle że za dopłatą której nikt nie chciał ponosić. 

Opublikowano
48 minut temu, stempos1980 napisał:

Taniej to nie może puźniej będzie większa dostępność jak się to wszystko unormoje 

I wejść do gropy fanatyków Zetora 🤔

Jakich znów fanatyków, wsadzać d*pę i orać , siać czy co tam potrzeba 🤷🏼‍♀️

Opublikowano
56 minut temu, Ursus932 napisał:

Ewentualnie kupić Zetora 

Nie każdy jest tak bogaty jak Ty :)

a swoją drogą pytałem wczoraj kto Ci krowy doi i chyba nie odpowiedziałeś?

44 minuty temu, conny napisał:

Ja bym brał, pojeździsz trochę jednym i drugim zobaczysz który lepszy i jednego z nich pogonisz.

Byłem w banku zagadać - całkowity koszt kredytu 30% + 2% prowizji 🤨 

Ja bym tam nawet nie musiał żadnego gonić. Mógłbym któregoś z małych -60, albo 7011. Tylko, że.maky zetorek od nowości u nas, może nie jest w super stanie, ale tak jakoś żal. Za to ursus bez papierów, to co on tam warty.

@hubertb coś tam miałeś na forum napisać co o tym żółwiu sadzisz

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Nie każdy jest tak bogaty jak Ty :)

a swoją drogą pytałem wczoraj kto Ci krowy doi i chyba nie odpowiedziałeś?

Byłem w banku zagadać - całkowity koszt kredytu 30% + 2% prowizji 🤨 

Ja bym tam nawet nie musiał żadnego gonić. Mógłbym któregoś z małych -60, albo 7011. Tylko, że.maky zetorek od nowości u nas, może nie jest w super stanie, ale tak jakoś żal. Za to ursus bez papierów, to co on tam warty.

@hubertb coś tam miałeś na forum napisać co o tym żółwiu sadzisz

Matka doi , ja robię za pomocnika wtedy 

23 minuty temu, bratrolnika napisał:

tyś już kupił, i dalej siuntką orzesz, a zetor nie dość że rozebrany to narzekałeś że pije więcej niz Wiesiek Wszywka

Co zrobić , dobrze że rozebrałem bo przeciwaga na wale się rusza 🤨, jakby tak się całkiem odkręciła ...🥴

25 minut temu, hubertb napisał:

Nie wiem o co biega z tym spalaniem w zetorze ale 7211 pali dokładnie tyle co czterocylindrowa 60. 

Więcej chla 

Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, Janeczko napisał:

Pogonisz bez papierów 60 plus dopłaty i spłacisz kredyt raz dwa

Jakoś mocno kredytu się nie boje. Zobowiązania jakie mam z gospodarki utrzymuje na takim poziomie żeby w razie jakby coś się stało, to żebym mógł dopłatami (teraz będą mniejsze, to się nie uda), albo sprzedażą części sprzętu bezproblemowo spłacić. Żeby w razie czego nie musieć się stresowac.

31 minut temu, bratrolnika napisał:

tyś już kupił, i dalej siuntką orzesz, a zetor nie dość że rozebrany to narzekałeś że pije więcej niz Wiesiek Wszywka

A co się stało z zetorem, bo nie jestem na bieżąco?

29 minut temu, hubertb napisał:

Nie wiem o co biega z tym spalaniem w zetorze ale 7211 pali dokładnie tyle co czterocylindrowa 60. 

Ja nigdy nie porównywałem. Pali tyle ile musi.

24 minuty temu, jacor73 napisał:

Marcin wyznaje zasadę: "gaz zawsze musi być w podłodze", no to niestety i mu dużo pali, jak każdy inny pojazd gdzie ciągle but.

To jak pierwszy raz pojechałem orac 8145 no i tak but w okolice 2200 a potem starałem się trzymać 1800-1900, to różnica w spalaniu spokojnie 2-3L/ha

8 minut temu, Ursus932 napisał:

Matka doi , ja robię za pomocnika wtedy 

Heh aż mi się przypomniało, jak kiedyś pisałem, że matula trzyma jeszcze krowy i mi ktoś zarzucił, że takie mniejsze gospodarki utrzymują się tylko dlatego, że takie darki jak ja orzą swoimi matkami 😅

Edytowane przez daron64
  • Like 1
Opublikowano

To coś masz z tym Zetorem nie tak. Spalanie jest dokładnie takie samo. W tamtym roku oba ciągniki robiły to samo na tej samej glebie i spaliły dokładnie tyle samo paliwa. Porównywaliśmy to z ciekawości i bardzo dokładnie. 

Opublikowano

witajcie jestem przed zakupem spawarki, znalazłem się przez przypadek na tej stronie jednak widzę, jak jedna z niewielu tętni życiem. Chciałbym zakupić spawarkę i zapytac co polecacie ? znalazłem w fajnej cenie zestawy takie w sklepie internetowym allweld. jakie macie zdanie na jej temat ?

Opublikowano
6 minut temu, daron64 napisał:

Heh aż mi się przypomniało, jak kiedyś pisałem, że matula trzyma jeszcze krowy i mi ktoś zarzucił, że takie mniejsze gospodarki utrzymują się tylko dlatego, że takie dzięki jak ja orzą swoimi matkami 😅

Czasem osoby starsze trzeba by było skrępować sznurem żeby NIE POMAGAŁY. Takie zarzuty można sobie w buty wsadzić. 

Opublikowano

@hubertb nie mówię, że pali więcej od 60, tylko że nigdy tego nie porównywałem dokładnie. Napewno jest wyraźnie mocniejszy i szybszy, także choćby i więcej palił, to ja nic w tym dziwnego, czy złego, nie widzę. 

A co do starszych, to swoją urabiam żeby sprzedać na jesieni już bydło całe - ma 61 lat, to może już starczy tego zapierdalania. No i ona, że ok. A ostatnio jak zagadałem do niej jak tam z tymi krowami czy chce jeszcze trzymać, czy sprzedaje i że jak chce mieć zajęcie, to możemy wiosna parę cielaków kupić i na jesieni sprzedawać, byle na zimę nic nie zostawalo, żeby nie musiała gnoju ciągać, albo kury/kaczki - cokolwiek nie wymagającego tyle pracy, to ona na to "no jak każesz, to sprzedam". Nóż k**wa, ja tu chce żeby sobie odpoczęła w końcu kobieta, a wychodzę na tego zlego, który każe jej się pozbyc krów 🤦

Opublikowano

Znam i ja to, sprzedać bo nie ma komu robić, dajesz kupca żeby kupił to nie bo co ja będę robił. Ewentualnie wariant to na zimę, to na jesień, to na wiosnę itd itd. problem jest taki że starsze osoby nie liczą czasu pracy i co mogliby zrobić w tym czasie

Opublikowano
25 minut temu, daron64 napisał:

cokolwiek nie wymagającego tyle pracy, to ona na to "no jak każesz, to sprzedam". Nóż k**wa, ja tu chce żeby sobie odpoczęła w końcu kobieta, a wychodzę na tego zlego, który każe jej się pozbyc krów 🤦

braciak jak krowy likwidował to jedną musiał ojcu zostawić, żeby miał po co rano wstawać i doić, pół wieku wstawał rano krowy doić, to za dużym szokiem byłoby od razu to przerwać

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, rafal3939 napisał:

Nie chcę zakładać nowego tematu, jak ustawia się ciśnienie na sekcjach na tym rozdzielaczu. Regulacja oo prawej na być wkręcona czy wykręcona?

IMG_20220413_192556.jpg

Pewnie jak każdy stało ciśnieniowy.

Ciągnik na stałe obroty, sekcję zamknięte. Pokrętłem bocznym ustawiasz jakieś ciśnienie np 3 

Otwierasz pierwszą sekcję. Jeśli ciśnienie wzrosło/spadło to kręcisz pokrętłem pod łapką w prawo lub lewo aż uzyskasz 3

Zamykasz i podobnie postępujesz z każdą sekcją

Opublikowano
Przed chwilą, stempos1980 napisał:

I co nabyłeś? 

Nie, gościu coś kręci, miało być wszystko ok ugadalismy się na środę, we wtorek dzwoniłem żeby potwierdzić, bo jednak ponad 200 w jedną stronę to mówił że musi go sprawdzić i da znać po świętach. 

Może i dobrze :o

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v