Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, ZetorMisio napisał:

Michał,zwróciłeś uwagę na  to że ma SMS a nie euroramke.? Jak będziesz dokupować cały osprzęt to bez różnicy,ale jak przyjdzie coś pożyczyć od sąsiada to może być lipa. Teraz nawet tury do c330 czy 60 mają euro.

Nie mam nic z osprzętu więc mi to nie przeszkadza A co do pożyczania- jedyn8e chwytak by mi się przydał pożyczony ale oleje inne i też nie bardzo

Opublikowano
53 minuty temu, ZetorMisio napisał:

Nie wiem jak teraz ale rok temu za Olimeta zapłaciłem 11 tys z montażem do MTZ.

To raczej nie chodziło o tura z Zetora a o to rzemiosło jak to nazwałeś. 

Z metalfachu pasował osprzęt. Łyżka jak sie napchnęło z tracliftu to jakos na ścisk poszło. Danbud to pozniej byl metbud,ale i te wszystkie spawmet i podobne to praktycznie to samo. 

Opublikowano
42 minuty temu, michal1993 napisał:

Do tego porównania trzeba by wziąć cenę nowego metal-fachu a nie Wolmeta

Myślisz że w używce nic nie będziesz musiał poprawiać? Możesz się zdziwić, ile będzie trzeba tulejować i uszczelniać, nawet jeżeli to Metal-Fach...

• Like 2
Opublikowano

Jak kupisz to zgrzewkę piwa poproszę🤭

Ogólnie to zadziwiająco tani. Ciekawe czy sprawny.

W wielu mniejszych gospodarstwach i wapno mielone by rozsiał więc usługa rcw odpada

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

W wielu mniejszych gospodarstwach i wapno mielone by rozsiał więc usługa rcw odpada

W wielu mniejszych gospodarstwach to ciagniki raczej z pokroju tych mniejszych gdzie taki rozsiewacz za duzy sie robi.

Opublikowano

Prawię u większości nawet u 15 hektarowców stoi ciągnik 100km+

Opublikowano
Agrest napisał:

2tony rozsiewacz do małego gospodarstwa 🤔🤪

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

Prawię u większości nawet u 15 hektarowców stoi ciągnik 100km+

Mialem to pisac tez ze wiadomo ze kazdy trzyma jakiegos ursusa czy zetora. Ale wydaje mi sie ze przy mentalnosci ludzi bardziej woleliby rcw niz taki zachodni rozsiewacz.

Opublikowano

jak jest duży to i na nim ładowacz co by do takiego rozsiewacza załadował tak że teges

https://www.olx.pl/d/oferta/opryskiwacz-800-litrow-hardi-hudrauliczny-CID757-IDNKt18.html griga warte to coś ?

Opublikowano

https://www.olx.pl/d/oferta/wiertarka-frezarka-stolowa-CID628-IDNLkdt.html użytkuje ktoś z was taki sprzęt jak w linku ? i takąhttps://jptech-maszyny.pl/optimum-optimill-bf16-vario-wiertarko-frezarka używaną za 3900

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v