Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Ursus932 napisał:

No widzę , a boczne jak wyglądają ? Mam taką d43 już licha i może by coś wymyślił , blacha z podłogi jak prosta to też mogę zabrać 

Blacha ładna to zostanie na d46. Nie mam zdjęć boczne takie same.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Kurde nie wiem. 2k. Są warte? Mniej to nie. Może je założę na d46. Jak przerobię ja na wywrot to wrzucę taka skrzynie a sprzedam burty od d46

Ale to jest sztywna przyczepa,więc jak chcesz to przekładać 🤔 , to dolną rame będziesz robił do tej wywrotki ?

Opublikowano
13 godzin temu, radekz200 napisał:

Moja nie ma 😛 a woziła po 6-8 t piachu, 

Po miesiącu obserwacji ogłoszeń pronarek zauważyłem ze takie w dobrym stanie po niżej 30 tys znikają w mgnieniu oka, ale takie powyżej 30 w takim samym stanie jednak wiszą z tydzień także będzie szansa kupić tylko musi być blisko żeby nie ponosić dużych kosztów lawety 

Kupuje przyczepę za 30 tys a dziaduje parę stów na lawetę ...

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, stempos1980 napisał:

Tu rama dolna jak dzwon zero zużycia.

To jak te pake przełoży ,i tak trzeba wszystko rozpierzyć w kawałki

Opublikowano
radekz200 napisał:

23 minuty temu, slawek74 napisał:

Jacek jestem za 👍

Sławek nie mogłeś 10 lat temu kupić pronarki na prow 😛 teraz bys mi sprzedał i obaj bylibyśmy Szczęśliwi i zadowoleni 😂

nie 😁

Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Kupuje przyczepę za 30 tys a dziaduje parę stów na lawetę ...

Nie licz komuś pieniędzy. 

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

To jak te pake przełoży ,i tak trzeba wszystko rozpierzyć w kawałki

Trzeba burty zdjąć i odciąć od ramy podłogę i tyle.

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, radekz200 napisał:

Sławek nie mogłeś 10 lat temu kupić pronarki na prow 😛 teraz bys mi sprzedał i obaj bylibyśmy Szczęśliwi i zadowoleni 😂

Poważnie pytałem, nie myślałeś o jednoośce czy tandemie?

Edytowane przez jacek1296
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, danielursus3p napisał:

Nie licz komuś pieniędzy. 

Nie liczę, stwierdzam fakty 

Z takim podejściem to do końca roku raczej nic nie kupi

Czyli telenowela będzie trwać 🙊🙊

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
15 minut temu, 6465 napisał:

Kurde nie wiem. 2k. Są warte? Mniej to nie. Może je założę na d46. Jak przerobię ja na wywrot to wrzucę taka skrzynie a sprzedam burty od d46

A to trochę za duzo. Za 2200 na d50 z profila hurtowego zrobie

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

To nie kupi. Co kogo to obchodzi. 

1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

To nie kupi. Co kogo to obchodzi. 

Opublikowano
9 minut temu, 6465 napisał:

Trzeba burty zdjąć i odciąć od ramy podłogę i tyle.

No tak to tak , myślałem że całą pake chcesz przełożyć bez ingerencji 😉

Opublikowano
9 minut temu, TheraRolnik napisał:

Kupinie kupi, ważne  że  szuka🙂

• Haha 2
Opublikowano

Panowie mam pytanie co do olei do skrzyni. Planuje wymienić olej w następujących ciągnikach:

-JD skrzynia w pełni mechaniczna (napęd na guzik)

-JD (rewers w prądzie, połówka tez)

- SAME (rewers mechaniczny, połówka w prądzie, napęd i sprzeglo wom tez w prądzie) 

- MF 135

U dealerów albo jest ich olej, albo shell spirax s4 txm, jako teoretycznie wersja budżetowa. 
Chciałbym zostać przy shellu. Tylko teraz wchodzi w grę jeszcze spirax s6 TXME. Wiadomo jest on zdecydowanie droższy (s4 około 3300brutto; s6 około 3300 netto). Do JD wcześniej wlewalem hygard, z tabelek podobnie do s4. 
Jest sens dokładać ponad 700zl do s6? Czy S4 w pełni się sprawdzi? Ma ktoś z tym doświadczenie? W sklepie jak wiadomo droższy=lepszy; tańszy to minerał, droższy to syntetyk. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v