Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale to chcesz ledy, czy chcesz zwykle halogeny? Takie jak w podrzucony temacie uważasz za jarmarczne? Bo nie do końca rozumiem o co Ci chodzi. A co do białego światła, to takie jak na zdjeciu, to trochę w nocy na nich robiłem i bardzo dobrze się sprawdzają - nie męczą oczu

Opublikowano
3 godziny temu, daron64 napisał:

Ale to chcesz ledy, czy chcesz zwykle halogeny? Takie jak w podrzucony temacie uważasz za jarmarczne? Bo nie do końca rozumiem o co Ci chodzi. A co do białego światła, to takie jak na zdjeciu, to trochę w nocy na nich robiłem i bardzo dobrze się sprawdzają - nie męczą oczu

Najlepiej zwykle bo o te męczenie oczu właśnie chodzi 

Opublikowano

@gregor1284

Powiem Ci, że trochę po zmroku na nich robiłem i naprawdę nie było problemu. Zwykłych lamp (mam standardowe z przodu, z przodu na dachu i z tyłu na dachu) w ogóle nie włączam. 

Takie białe światło, moim zdaniem, na dłuższą metę jest lepsze niż żółtawe.  Zwykle lampy nie wiem jakiej klasy by trzeba było kupić żeby mogły się z nimi równać.

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, pawel885 napisał:

chyba nie bo już nieaktualne , wychodzi na to że Ty jesteś sknera ;)

Byłem dziś w banku zaczerpnąć grosza. Zapytałem o oprocentowanie lokat i czy kredytów teraz udzielają.

No i okazuje się że bank jest zaskoczony tym co w styczniu się dzieje. Nie spodziewali się że ludzie będą brać tyle kredytów przy rosnących stopach.

I to pewnie wielu też w pogoni za takimi perełkami jak ta przyczepa. Chyba niektórzy uwierzyli że 2t metalu i 4 opony będzie tylko drożeć. Tak samo z zakupem mieszkań.

Tu niedługo będzie wynajem za friko byle klient czynsz opłacił.

Też myślałem o przyczepie ale położyć 40 czy 50tys żeby w roku zrobić 2 kursy po 25 km? Bez sensu.

Nad ciągnikiem ciągle myślę ale marne perspektywy na owoce się kroją więc sam nie wiem. Czekam na coś po prow z małym przebiegiem.

W sobotę wystawiony kombajn do porzeczek praktycznie nieużywany.  Mówię do żony może byśmy wzięli będzie stary na wypadek awarii stał. W niedzielę rano już sprzedany.

Więc ludzie szaleją, przepłacają byle z gotówką uciec

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
30 minut temu, Agrest napisał:

Byłem dziś w banku zaczerpnąć grosza. Zapytałem o oprocentowanie lokat i czy kredytów teraz udzielają.

No i okazuje się że bank jest zaskoczony tym co w styczniu się dzieje. Nie spodziewali się że ludzie będą brać tyle kredytów przy rosnących stopach.

I to pewnie wielu też w pogoni za takimi perełkami jak ta przyczepa. Chyba niektórzy uwierzyli że 2t metalu i 4 opony będzie tylko drożeć. Tak samo z zakupem mieszkań.

Tu niedługo będzie wynajem za friko byle klient czynsz opłacił.

Też myślałem o przyczepie ale położyć 40 czy 50tys żeby w roku zrobić 2 kursy po 25 km? Bez sensu.

Nad ciągnikiem ciągle myślę ale marne perspektywy na owoce się kroją więc sam nie wiem. Czekam na coś po prow z małym przebiegiem.

W sobotę wystawiony kombajn do porzeczek praktycznie nieużywany.  Mówię do żony może byśmy wzięli będzie stary na wypadek awarii stał. W niedzielę rano już sprzedany.

Może jak się sezon doplatowy skończy to te ogłoszenia będą wolniej znikać 😛😛

Opublikowano

Wątpię. Utrzymają się dłużej jak wszystko jabnie

32 minuty temu, Agrest napisał:

Oj szaleją...... Dziś byłem świadkiem licytacji o ciągnik 🤦

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Wątpię. Utrzymają się dłużej jak wszystko jabnie

Oj szaleją...... Dziś byłem świadkiem licytacji o ciągnik 🤦

Omowisz z grubsza szczegóły jaki ciągnik i ile?

Opublikowano
37 minut temu, Agrest napisał:

do mnie dzwoniła babka któryś raz i oferowała kredyt z gwarancją stałej raty , już dawno to oferują 

Opublikowano

Na lokaty propozycja założyć konto ROR,  lokata na pół roku stałe oprocentowanie - i tu uwaga - 1%🤣🤣🤣.

Ale jakby kto pytał o ile procentowo wzrośnie to spieszę z odpowiedzą - 1000%, bo było 0,1%😁😁😁🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

I tego się trzymajmy-oprocentowanie lokaty podniesiono o 1000%🤭

Opublikowano
37 minut temu, Baks00 napisał:

Omowisz z grubsza szczegóły jaki ciągnik i ile?

Ladny Ares 610

Znajomy handlarz cenił 70

Przyjechał gość ze świata oglądali we 4 proponowali 65,podjechał gość  ode mnie z wybudowy (menda co za 5 złotych jaja na sucho dałby sobie ogolić)co podobno oglądał tego Aresa wczoraj. No i się zaczęło przyjezdni 65 Stasiek że wczoraj dawał 68 i był pierwszy,oni 70 on 71 .....mało co się między sobą nie pozabijali. Stanęło na tym że przyjezdni zaproponowali 73, Stasiek odpuścił a handlarz do nich że to netto 🤣🤣🤣

Bordowo się zrobili coś pogadali między sobą i poszli do biura pisać kwity.

Siedziałem w socjalnym z mechanikami i mało co się nie posikaliśmy ze śmiechu 

• Haha 6
Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Ladny Ares 610

Znajomy handlarz cenił 70

Przyjechał gość ze świata oglądali we 4 proponowali 65,podjechał gość  ode mnie z wybudowy (menda co za 5 złotych jaja na sucho dałby sobie ogolić)co podobno oglądał tego Aresa wczoraj. No i się zaczęło przyjezdni 65 Stasiek że wczoraj dawał 68 i był pierwszy,oni 70 on 71 .....mało co się między sobą nie pozabijali. Stanęło na tym że przyjezdni zaproponowali 73, Stasiek odpuścił a handlarz do nich że to netto 🤣🤣🤣

Bordowo się zrobili coś pogadali między sobą i poszli do biura pisać kwity.

Siedziałem w socjalnym z mechanikami i mało co się nie posikaliśmy ze śmiechu 

Kurła myślałem ze to o slawkowy chodziło 😛

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v