Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Ursus932 napisał:

W okolicy jest c 330 ponad 40 lenia z oryginalnym przebiegiem około 1600 mth

A licznik który rąk się kręci??  U dziadka jest 30 z pierwszych lat produkcji 73-75??? Licznik się już 3 raz kreci.

Opublikowano

U mnie koles ma 30 -tke chyba 88 rok którą wygrał jego ojcec za lokate na książeczce.Ciagnik nigdy nie rejestrowany nie opłacany z przebiegiem może 300 mth .Przegrzeli silnik bo stary wode spuscil a syn pojechał orac i tak stoi już z 10 lat.

• Haha 1
Opublikowano
48 minut temu, migacz napisał:

Te pierwsze bym brał od razu ale gość nie wysyła na wielkoplske @Agrest

Opony bardzo drogo wychodzą przy wysyłce.

Może @danielursus3p po drodze by miał.

@soltys48 a ten gość o Legionowo by nie zachaczył jak do ciebie by jechał?

Opublikowano
15 minut temu, ZetorMisio napisał:

A licznik który rąk się kręci??  U dziadka jest 30 z pierwszych lat produkcji 73-75??? Licznik się już 3 raz kreci.

Pierwszy , po prostu praktycznie nie nic nie robi 

Opublikowano

Jakby ktoś miał po drodze centralna Wlkp to nie ma problemu. Konin/Kalisz/ września/ Jarocin/ Pleszew. Taki trójkąt i wszędzie podobnie daleko.

Co do wysyłki opon to chyba coś koło 150zl albo więcej chcą.

Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Belarus z 2011 jeszcze tysiaca nie przekroczyl.

Od dawna goslodarzysz po teściu ? W sensie byłeś już na gospodarce jak był brany nowy ten Belarus?

Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, mf362 napisał:

Nada się taki zabytek do c360? 2x45 chyba. Mam niedaleko może bym to obejrzał i ewentualnie kupił . Tylko to może pamięta lata 70 te .. te okładnie kuszą mnie wielkie długie

Screenshot_2022-01-18-17-50-20.png

2x45 jak znalazł, kwestia stanu, ceny no i brak kółka to też nie mały problem

21 godzin temu, slawek74 napisał:

anglika bym nie chciał 

Edytowane przez izydor6280
Opublikowano (edytowane)

Kolko powinno być chyba od tyłu przykręcane , może by coś pomodzil , orginal będzie ciężko spotkać. Bez kółka też bardzo się orać nie będzie dało. Cena 3 tys  @izydor6280

Edytowane przez mf362
Opublikowano
31 minut temu, mf362 napisał:

Od dawna goslodarzysz po teściu ? W sensie byłeś już na gospodarce jak był brany nowy ten Belarus?

To drugie pytanie bardziej sensowne😀 od maja 2016 juz tu jestem. Ciagnik w marcu 2011 kupiony. Mial wtedy jakos niecale 500h. Ciagnik do transportu chociaz ostatnio bele woze zetorem. A tak to orka siewy uprawa pożniwna 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Baks00 napisał:

Mam pytanie 

Kuzyn stacjonuje trochę w Szwajcarii.Upatrzyl sobie tam ciągnik.Moze ktoś wie jak to jest z tym cłem itd.Dowiadywal się trochę to za taki transport ze wszystkim to 13tys.

@Narko ty może coś podpowiesz?

Jesli zrobi odprawe celna w DE to vat 19%.  Transport w zaleznosci od wagi... Napisz dokladnie cene ciagnika oraz orietacyjna wage... napisze wiecej.  Jesli nie bedzie osobiscie przy odprawie to musi zrobic upowaznienie dla przewoznika ( po niemiecku) w celu zrobienia odprawy celnej. Ciagnik musi posiadac adnotacje w dowodzie rejestracyjnym,ze jest wyrejestrowany. Umowa kupna-sprzedazy najlepiej dwujezyczna. Jesli to np. Kubota to  bedzie do zaplaty clo. Transport i odprawe moge pomoc ogarnac.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Narko napisał:

Jesli zrobi odprawe celna w DE to vat 19%.  Transport w zaleznosci od wagi... Napisz dokladnie cene ciagnika oraz orietacyjna wage... napisze wiecej.  Jesli nie bedzie osobiscie przy odprawie to musi zrobic upowaznienie dla przewoznika ( po niemiecku) w celu zrobienia odprawy celnej. Ciagnik musi posiadac adnotacje w dowodzie rejestracyjnym,ze jest wyrejestrowany. Umowa kupna-sprzedazy najlepiej dwujezyczna. Jesli to np. Kubota to  bedzie do zaplaty clo. Transport i odprawe moge pomoc ogarnac.

Póki co to ja wiem że ciągnik 10tys franków.

Dostal odzew od przewoźnika

1900 euro vat

1000 euro cło 

80 euro spedycja(tu nie dowierzałem ,zero zgubił?)

Jak coś konkretnego już będę wiedział i się zdecyduje na 100% to się odezwę.Dzieki Wielkie za pomoc 🤝

Edytowane przez Baks00
Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Rozmawiałem z nim dosłownie chwilę temu,w naszą stronę będzie na pełno jechał

1 godzinę temu, migacz napisał:

Jakby ktoś miał po drodze centralna Wlkp to nie ma problemu. Konin/Kalisz/ września/ Jarocin/ Pleszew. Taki trójkąt i wszędzie podobnie daleko.

Co do wysyłki opon to chyba coś koło 150zl albo więcej chcą.

Wrzucaj na clictrans,na pewno kogoś znajdziesz do przewozu

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Ja to się w transport nie bawię więc nie pomogę, Przemkowi obiecałem że się zajmę pewną sprawą, to to załatwię, za więcej się na razie nie biorę. 

3 godziny temu, Agrest napisał:

Fajne to to, tylko piniendzorów nie ma skąd aż na tyle inwestycji brać. 

Opublikowano
22 minuty temu, Baks00 napisał:

Póki co to ja wiem że ciągnik 10tys franków.

Dostal odzew od przewoźnika

1900 euro vat

1000 euro cło 

80 euro spedycja(tu nie dowierzałem ,zero zgubił?)

Jak coś konkretnego już będę wiedział i się zdecyduje na 100% to się odezwę.Dzieki Wielkie za pomoc 🤝

Kalkulacja to tak z grubsza... spedycja to roznie...40-100 euro, w zaleznosci od wartosci.  Ja szukalem dla siebie ciagnika dluzszy czas... moral wyszedl z tego taki,ze sa bardzo drogie ale przynajmniej mtg sie zgadzaja. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v