Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

wszystko ładnie i pięknie, jak kosisz na płaskich kawałkach, jak wjedziesz na górki, takie jak u mnie, wychodzą wady Bizona - słabe hamulce, skrzynia, słabe sita, na górkach zaczyna więcej gubić niż konkurencja

Opublikowano

Jakoś jak parę lat wstecz było więcej tych strucli 40-50 letnich zachodnich to nie było widać aby to lepsze było. Ale niech wam będzie ustąpie wam 😉

Opublikowano
8 minut temu, jahooo napisał:

przerób to nie wydajność

to, że przepuszczą przez siebie 8-10t zboża/h nie znaczy, że taką mają wydajność, bo zapewne tona zostanie za nimi

E512 ma słabszy silnik niż Bizon, poza tym parametry podobne , ale jeśli chodzi o zbiór, to bez zostawiania za sobą zbierze więcej, niż Bizon na 1h pracy

bo na hektary Bizon zrobi więcej w godzinę, ale wtedy zostają za nim zielone pasy

na tej samej zasadzie Mercator dorównuje Bizonowi wydajnością, mimo, że troszkę mniejszy

E512 też lubi zgubić jak operator do bani, u sąsiada kiedyś kosił to masakra 🙂

Opublikowano

Kupuj Sławek. Tylko aby nie claas bo to przereklamowane😉

Opublikowano
9 minut temu, jahooo napisał:

wszystko ładnie i pięknie, jak kosisz na płaskich kawałkach, jak wjedziesz na górki, takie jak u mnie, wychodzą wady Bizona - słabe hamulce, skrzynia, słabe sita, na górkach zaczyna więcej gubić niż konkurencja

Oprócz sit , to rekord nadał by się na te górki 🤔

Opublikowano

najbardziej podobał mi się ostatni bizonek serii 056 ze skrzynią rekorda i jego hamulcami

w zasadzie nic mu nie brakowało poza hydrauliką rury wysypowej

tylko trafić taki to cud

Opublikowano
51 minut temu, soltys48 napisał:

dwa za jeden dzien koszą ten duży kawałek pod lasem?

No coś w tym stylu ;)

Oglądałem ostatnio kosiarkę bijakowa, pytam się ile tym przez dzień skosi, na co facet wola syna chyba i mówi : Maciek powiedz ile kosiles ta duża łąkę, ten klin tam nad rzeką, do obiadu miałeś prawie koniec nie ?? 

Odpowiedziałem że no to nawet szybko idzie :D

• Haha 2
Opublikowano
13 minut temu, jahooo napisał:

najbardziej podobał mi się ostatni bizonek serii 056 ze skrzynią rekorda i jego hamulcami

w zasadzie nic mu nie brakowało poza hydrauliką rury wysypowej

tylko trafić taki to cud

Śwagier ma , ale nie wiem czy by sprzedał 🤔

Opublikowano

Mam pytanie. Czy ciągniki z roku 2021które się niesprzedały u dilera i nie posiadały adblue i dpf musiały zostać zarejestrowane z uwagi na zmiany norm emisji spalin?

Jeśli tak to one już na prow nie przejdą???

Opublikowano
9 minut temu, szymon09875 napisał:

No coś w tym stylu ;)

Oglądałem ostatnio kosiarkę bijakowa, pytam się ile tym przez dzień skosi, na co facet wola syna chyba i mówi : Maciek powiedz ile kosiles ta duża łąkę, ten klin tam nad rzeką, do obiadu miałeś prawie koniec nie ?? 

Odpowiedziałem że no to nawet szybko idzie :D

To się tak dowiedziałeś jak kiedyś do mnie gość miał po przyczepę przyjechać i gdybal czy lawetą czy ciągnikiem. Liczymy ile km będzie, a ten na to : ło panie, to trzy konewki ropy trza wlać żeby starczyło🤣

• Haha 2
Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Mam pytanie. Czy ciągniki z roku 2021które się niesprzedały u dilera i nie posiadały adblue i dpf musiały zostać zarejestrowane z uwagi na zmiany norm emisji spalin?

Jeśli tak to one już na prow nie przejdą???

Zarejestrowany to nie przejdzie, bo to tak jakby używany. 

Opublikowano

A czy w tym roku wchodzi nowa norma emisji czy ta sama co w ubiegłym?

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

To się tak dowiedziałeś jak kiedyś do mnie gość miał po przyczepę przyjechać i gdybal czy lawetą czy ciągnikiem. Liczymy ile km będzie, a ten na to : ło panie, to trzy konewki ropy trza wlać żeby starczyło🤣

Prowadziłem przyczepę, samozbierająca a wlasciwie rame nie daleko bo jakieś 25km ale że to ani światła ani wyglądu to jechałem lasami. Drogę tak pamiętałem aby aby i cos mi się już za długo wydawało więc dzwonię do ojca bo zna tamte tereny, pytam się czy to daleko było przez ten las na co on: no koniem jak na łąki jeździliśmy to tak na dwie kanapki było 🤣🤣 ręce mi opadły 😂

• Haha 5
Opublikowano
10 minut temu, szymon09875 napisał:

Prowadziłem przyczepę, samozbierająca a wlasciwie rame nie daleko bo jakieś 25km ale że to ani światła ani wyglądu to jechałem lasami. Drogę tak pamiętałem aby aby i cos mi się już za długo wydawało więc dzwonię do ojca bo zna tamte tereny, pytam się czy to daleko było przez ten las na co on: no koniem jak na łąki jeździliśmy to tak na dwie kanapki było 🤣🤣 ręce mi opadły 😂

pojechałem kiedyś do gościa z 50km ciągnik oglądać, pytam o transport i przy okazji zagaiłem, czy droga przez las dalej taka dziurawa

on zaskoczony - a skąd pan wie, ze tu jest droga przez las, w dodatku wąwozem i dziurawa ?

opowiedziałem mu, jak się za kawalerki na zabawy jeździło motorem bez prawka i papierów :D

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v