Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, AdamRo napisał:

Dostaniesz więcej niż największe dostawce :)

Za R też możesz więcej wyciągnąć.

ZA same R na pewno tak ale to będzie transakcja wiązana bo wybawią mnie z czempionów pozaklasowych. Dwa miesiące u mnie i dalej skali brakuje

• Haha 1
Opublikowano

Chcesz powiedzieć że mam kiepski towar?😄Z ubojni to tylko Złotex i czasami Sokołów sie pokaże. Poza tym paru handlarzy, ale nie będe im tu reklamy robił bo w sumie to tylko z jednym juz długi czas współpracuje a reszta to już wszyscy dookoła wiedza ze jak waga sie zgadza to cena lipa albo odwrotnie. Jak jesteś ciekaw to ci najwyżej na priw podrzuce co za jeden. Ale tutaj w moich stronach bydła mało jest. I juz coraz mniej ich zostaje

Opublikowano

Panowie jak płacą wam za byki np 13 zł kg żywca to te 13 zł liczy sie razy ilosc kilogramów minus te 7 %, co odliczają i zwrot zryczałtowanego podatku vat jest w tej cenie 13 zł za kg czy powinni doliczyć do tych 13 zł te 7%podatku  czyli prawie 14 zł za kg  wtedy? 

Opublikowano
51 minut temu, livebird napisał:

Panowie jak płacą wam za byki np 13 zł kg żywca to te 13 zł liczy sie razy ilosc kilogramów minus te 7 %, co odliczają i zwrot zryczałtowanego podatku vat jest w tej cenie 13 zł za kg czy powinni doliczyć do tych 13 zł te 7%podatku  czyli prawie 14 zł za kg  wtedy? 

Ustalasz z kupujacym cene netto/ brutto. Nie lubie ceny burtto bo Ci brutto nikt nie wpisze na fakture.

Ustalasz powiedzmy 10 netto za kg czyli 10,70 brutto za byka 1000kg.

1000kg - 7%= 930kg netto x 10zl netto = 9300 netto + 7% vatu(651zl) = 9951zl

Opublikowano (edytowane)

chyba dawno Cię tutaj nie  było. 

jak prognozy na zarobek hodowców?

Edytowane przez HF86
Opublikowano
27 minut temu, wojak1986 napisał:

Więcej wolnego czasu - brak towaru i wpadają na pogaduszki. Pewnie jakiś kataklizm wisi w powietrzu?

Czasem jezdze jako pasazer w ciezarowce i mam czas zeby zajrzec ale dla zdrowia psychicznego zagladam od swieta, technologia rozwinela sie na tyle, ze mozna w telefonie wejsc na forum, wiesz?

56 minut temu, HF86 napisał:

chyba dawno Cię tutaj nie  było. 

jak prognozy na zarobek hodowców?

W tym tygodniu jeden z kierownikow powiedzial, ze byk wyzej za szybko nie pojdzie. Ustabilizowalo sie z towarem i nie ma brakow na zakladach, jakos duzo nie ma ale nie ma tez malo to nie musza sie wyrywac.

Opublikowano
44 minuty temu, Kentar napisał:

Czasem jezdze jako pasazer w ciezarowce i mam czas zeby zajrzec ale dla zdrowia psychicznego zagladam od swieta, technologia rozwinela sie na tyle, ze mozna w telefonie wejsc na forum,wiesz?

Zdrowie psychiczne mówisz 😁 taka technologia a ludzie dalej chciwi i byki mało ważą. Masz tutaj na poprawę nastroju zdjęcie do wyceny. Ile za nią?

IMG_20220210_155737099.jpg

• Confused 1
Opublikowano
4 godziny temu, Kentar napisał:

Ustalasz z kupujacym cene netto/ brutto. Nie lubie ceny burtto bo Ci brutto nikt nie wpisze na fakture.

Ustalasz powiedzmy 10 netto za kg czyli 10,70 brutto za byka 1000kg.

1000kg - 7%= 930kg netto x 10zl netto = 9300 netto + 7% vatu(651zl) = 9951zl

To opasione bycysko że 7 procent zapierdolileś 😛

Opublikowano
1 minutę temu, ukaszProcho napisał:

Dziś sprzedany byk 655 kg (mieszaniec) 11,5 brutto. Waga zgadzała się z moją. Kupujący nie wiedział nic że mam wagę. Ale denerwuja mnie handlarze bo pierwsze ich słowa to 10,5 s resztę targuj... 

Kto zabrał ?

Opublikowano
7 minut temu, HF86 napisał:

ona już przypadkiem nie zapomniala jak się waży 🤔

tak do zera z hodowli, czy coś tam będzie się pasac?

Szczerze? Swoje bydło przed sprzedażą ostatnio w kwietniu ważyłem,stoi i ja widać. Przez ostatni rok ważyła tylko pyry w workach.

Coś musi zostać żeby było DJP bo ARiMR nie zezwala wyzerować

Opublikowano
41 minut temu, ukaszProcho napisał:

Dziś sprzedany byk 655 kg (mieszaniec) 11,5 brutto. Waga zgadzała się z moją. Kupujący nie wiedział nic że mam wagę. Ale denerwuja mnie handlarze bo pierwsze ich słowa to 10,5 s resztę targuj... 

Przeca to normalna rzecz.Ty chcąc coś nabyć targując się odrazu sypiesz z górnej półki?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
    • Przez agroRolniTV
      Witam.
      Kolega będzie sprzedawał prasę Claas Variant 360RC z 2012 roku i nie jest do końca pewny za ile wystawić.
      Tą belarką zrobił około 20tys. bel
      Może znajdzie się ktoś kto się zna i wyceni taką prasę, mniej więcej.
      Z góry dzięki, pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...
v