Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, ZetorMisio napisał:

Jaką można dostać kasę za byka ok 1roku hf, może że 400 kg że złamana przednią noga?

Ubojnia odbiera u nas takie przypadki na ubój z konieczności,  tak z 3/4 wartości zapłacą. Są też tacy co dają kilkaset złotych z łaską 

Opublikowano
13 minut temu, Pafnucy napisał:

grosze. przerób na mięso.

Pafciu a co z biżuterią? Po za tym to trza zamrażarkę kupić żeby mięso schować🤷

Jutro z rana zadzwonię do mojego odbiorcy i dowiem się co i jak 

Opublikowano (edytowane)

popytaj, coś doradzą.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
5 minut temu, ZetorMisio napisał:

Pafciu a co z biżuterią? Po za tym to trza zamrażarkę kupić żeby mięso schować🤷

Jutro z rana zadzwonię do mojego odbiorcy i dowiem się co i jak 

Biżuterie wyśle Putinowi i będzie ok. 

Opublikowano
2 godziny temu, karolr2 napisał:

Mieszkam od tej ubojni kilka km i nigdy tam nie sprzedałem 🤣Powiedz jak daleko do nich masz bo w okolicy nie kupują tylko handlarze zwożą 

Kiedyś kupowali bezpośrednio, teraz raczej od handlarzy, ale od wielu lat brali odmnie krowy i tak po starej znajomości wzięli.

Opublikowano

Do 3 króli powinno coś drgnąć, a czy drgnie to się okaże 😉 

2 godziny temu, Daro20 napisał:

Jedno fazowa do wody. Parę lat chodziła a teraz mam głębinową.

Masz jakiś zawór przeciążeniowy czy trzeba non stop lać aż wyłączysz? I jaka końcówka, pryska czy leje? Bo u nas mają takie na pompach od wody, ale z racji kiepskiego ciśnienia i nie cedzonego wapna bez żadnej dyszy, tylko spłaszczona rurka na końcu

Opublikowano
8 godzin temu, pedro2 napisał:

Do 3 króli powinno coś drgnąć, a czy drgnie to się okaże 😉 

Masz jakiś zawór przeciążeniowy czy trzeba non stop lać aż wyłączysz? I jaka końcówka, pryska czy leje? Bo u nas mają takie na pompach od wody, ale z racji kiepskiego ciśnienia i nie cedzonego wapna bez żadnej dyszy, tylko spłaszczona rurka na końcu

Jest zawór ciśnieniowy. Końcówka 04 czerwona. Wlewam przez sito i jest jeszcze dodatkowo filtr. Mieszadło też działa. Mam jeszcze zawór do sterowania czy większe ciśnienie ma iść na lancę czy bardziej na mieszadło bo jednak ta pompa trochę ciśnienia daje a to zależy od gęstości wapna. Najlepiej bielić latem bo ściany nie są tłuste i nie płynie. Wapno też lepiej rozpuścić wcześniej "zalasować" to lepiej przykleja się do ściany.

• Thanks 1
Opublikowano
16 godzin temu, cobra napisał:

Panowie kiedy przewidujecie podwyzki mam 15 szt bykow a paszy duzo nie mam Macie jakies info

już w tym tygodniu podnoszą ceny za byki i zaczeli szukać

Opublikowano

chyba jego ojciec Piotr chciał ze mną ze 20 lat temu pohandlować. po krótkiej wymianie zdań już nigdy więcej mnie nie odwiedził 🤣

a po terenie jeździ I sam gospodarzy odwiedza co 2 tygodnie 🤭

Opublikowano
5 godzin temu, bluecows1 napisał:

już w tym tygodniu podnoszą ceny za byki i zaczeli szukać

Chyba tak bo mój stały odbiorca sam za jałówki ho i mm zaproponował 12 zł netto na już 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v