Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, Sokol2 napisał:

okolice gostynia...   pokupił po mrozie  w godurowie  18ha pod dachem juz jest byki po same jaja w gnoju patologia na maxa , w mszczyczynie ma 7tys cielakow a na 8tys duzych chce pozwolienie na budowe jeszcze... saria po zdechlaki przyjezdza codziennnie... w pince tez troche tego trzyma

Podobno tylko obornik z tego zostaje, trzeba mieć jednak dużo słomy...

Opublikowano

Krowa ok 800-900 kg wagi spadek o 50 groszy. Ok 11 zł płacą Wierzbicki Agatowski Patrzałek i Duch. Szkoda prądu na tą hodowlę inflacja ceny w sklepach a nasz produkt w dół. Może gdyby nikt nie sprzedawał to by musieli płacić więcej. Bydła nie ciągną z UA. Ale kredytów ponabierali koniec roku i piz*a .

Opublikowano
1 godzinę temu, Cybulek17 napisał:

Ile za hfy i czemu tak tanio ? 

20221128_092821.jpg

A skąd one to te Austryjackie  simy😁

Przed chwilą, ab23 napisał:

A skąd one to te Austryjackie  simy😁

9.99😉

Opublikowano
15 minut temu, rolnikw napisał:

Jak oddaje to jeszcze pol biedy, gorzej jakby chciał pieniądze za nie🙂

Jak mawiał klasyk,  jestem zbyt młody i zbyt przystojny żeby za to płacić 🥲🤣

• Haha 3
Opublikowano
3 godziny temu, Bercik92 napisał:

Dzisiaj dzwoniłem do beef marek z pytaniem o cenę bydła to. Powiedzieli ze w ciągu tygodnia spadło o 2 zł za kilo

Niech nie przesadza, złotówkę co najwyżej. Na razie.

4 godziny temu, Cybulek17 napisał:

Ile za hfy i czemu tak tanio ? 

20221128_092821.jpg

11 netto.

• Like 1
Opublikowano

Ale się nakręcacie tymi obniżkami, jak są chętni do sprzedaży po 12 to po co płacić 14zł. Może warto wziąć głębszy oddech i przeczekać A nie panikować i sprzedawać bo będzie jeszcze taniej.

• Like 4
Opublikowano
5 minut temu, TommyLee napisał:

Ale się nakręcacie tymi obniżkami, jak są chętni do sprzedaży po 12 to po co płacić 14zł. Może warto wziąć głębszy oddech i przeczekać A nie panikować i sprzedawać bo będzie jeszcze taniej.

Propaganda niepanikowac w sobotę rozmawiałem z kolegą co na taśmie u wuja pracuje i mowil ze od dłuższego już czasu mają mało bydla

Propaganda niepanikowac w sobotę rozmawiałem z kolegą co na taśmie u wuja pracuje i mowil ze od dłuższego już czasu mają mało bydla

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v