Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał:

bardziej chodzi o utrzymanie zdrowotnosci , pracowników chetnych do pracy są takie farmy w Ameryce Południowej ale to jest utrzymywane na otwartych przestrzeniach . 

Chętnie bym poszedł tam na praktykę 🙂

Opublikowano
9 godzin temu, Daro20 napisał:

Ile docelowo mają trzymać sztuk na tej fermie? Dobrze liczę że dziennie trzeba ze 100 bel wyścielić?

polegającego na „Budowie gospodarstwa rolnego – budowa 5 obiektów inwentarskich do 
odchowu cieląt (odchowalnia i odpajania cieląt) o obsadzie 4285 stanowisk (642,75 DJP) wraz 
z zabudową towarzyszącą” 

Tak to ma wyglądać. .

Opublikowano
2 godziny temu, geniusz napisał:

Ile za takiego byczka ponad 900 kg 100SM

20221118_114217.jpg

20221119_124601.jpg

Ważyłeś go? Bo nie wygląda 🤔 na 100sm też raczej nie bardzo, raczej ładny ho z białym łbem. Tak na łańcuszku grzecznie się pasie? 😉

Opublikowano
Dnia 26.11.2022 o 11:24, johny1991 napisał:

I ten użytkownik ma dla nich kilka takich przetargów, w kilku lokalizacjach.. jest jeszcze jedno na taką samą skalę tzn 1675 ton obornika tygodniowo. To on kilka takich wielkich molochów chce mieć?

Docelowo kilka ferm i 100 tysiecy sztuk bydla

Opublikowano
1 godzinę temu, Mikruss napisał:

Docelowo kilka ferm i 100 tysiecy sztuk bydla

jedna jest juz koło mnie...  tiry  słome przywożą, gnój wannami wyjeżdża a much tyle ze o kawie na dworze zapomnieć mozna... 

ile cielak musi mieć dzis zeby go na legalu przewieź?

Opublikowano
3 minuty temu, Sokol2 napisał:

jedna jest juz koło mnie...  tiry  słome przywożą, gnój wannami wyjeżdża a much tyle ze o kawie na dworze zapomnieć mozna... 

ile cielak musi mieć dzis zeby go na legalu przewieź?

Ja kawę i herbatę pije zimą. Latem też u mnie trochę tego lata ale różnica jest taka że ja nie utrudniam nikomu życia poza sobą. Właśnie do tego doprowadzi ekologia UE. Takie molochy dla działkowców to marzenie rolnictwo węglowe jak się patrzy

Opublikowano

mam troche tego rogatego dziadostwa i muchy zawsze były ale to co jest teraz to masakra... sciany dosłownie czarnei w to miejscach oddalonych od gnoju czy obory...

Opublikowano

Jak ceny za limusine na export? Sprzedawał ktoś ostatnio? 

Mam jeszcze takie pytanie co zmienić bo byki mi zawsze ładnie rosną do wagi około 700kg później jakby się zatrzymują i nie przybierają. Dostają kiszonke z kukurydzy opór czyli tyle żeby wyjadły + śrutę z pszenżyta i owsa + koncentrat.

Opublikowano
5 godzin temu, outstanding napisał:

Koledzy jak to jest z przyczepka do przewozu koni? Czy można użytkować dla swoich potrzeb czy trzeba jakieś zezwolenia na nią?

Tak właściwie u nas nikt do tego nie kontrolował , dopóki nie wyszło na jaw że większość transportu w tych przyczepkach to przewóz nierejestrowanych świń ,teraz każdy kto ma taką przyczepkę najpóźniej na 24 h musi zgłosić do PIW że będzie wykonywał transport.

Opublikowano
29 minut temu, karolr2 napisał:

Mam jeszcze takie pytanie co zmienić bo byki mi zawsze ładnie rosną do wagi około 700kg później jakby się zatrzymują i nie przybierają. Dostają kiszonke z kukurydzy opór czyli tyle żeby wyjadły + śrutę z pszenżyta i owsa + koncentrat.

Limousine Karolu , 750kg to normalna waga , za bardzo więcej nie wyciśniesz

Opublikowano
56 minut temu, AdamRo napisał:

14,5-14,8.

Myślałem chociaż 15 netto 

1 godzinę temu, Cybulek17 napisał:

Limousine Karolu , 750kg to normalna waga , za bardzo więcej nie wyciśniesz

No to niech postoją jeszcze z miesiąc to chociaż gnaty starsze będą to może cięższe się zrobią,a że to już ostatnie sztuki to niech dokończą kopiec kiszonki bo szkoda będzie wywalać 

Opublikowano
15 minut temu, karolr2 napisał:

No to niech postoją jeszcze z miesiąc to chociaż gnaty starsze będą to może cięższe się zrobią,a że to już ostatnie sztuki to niech dokończą kopiec kiszonki bo szkoda będzie wywalać 

A właśnie tak sobie ostatnio myślałem,  czy sprzedałeś już te ostatnie 

Opublikowano
3 godziny temu, karolr2 napisał:

Sianokiszonki i siana wogle nie dajesz ???

Opublikowano
13 godzin temu, zycietoniejebajka1 napisał:

A skąd jesteś? 

okolice gostynia...   pokupił po mrozie  w godurowie  18ha pod dachem juz jest byki po same jaja w gnoju patologia na maxa , w mszczyczynie ma 7tys cielakow a na 8tys duzych chce pozwolienie na budowe jeszcze... saria po zdechlaki przyjezdza codziennnie... w pince tez troche tego trzyma

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v