Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 minut temu, AdamRo napisał:

W przyszłym tygodniu pewnie tyle będzie za U :(

A jak stoi koza czytaj rosołowa krowa w ilości auta. Moi obecni odbiorcy nie bardzo są zainteresowani takim towarem. Kolejna sprawa gdzie się schował wyzyskiwacz bidnych chłopów @Kentar?

Opublikowano
8 godzin temu, matek89121 napisał:

Jałówka 20,15 PLN netto  za klasę 0 Sokołów oddział Tarnów .

Matek czy na pewno dobrze zrozumiałeś?

Oddaje do największego dilera na sokolowie i z ciekawości podpytalem o cenę i różnica jest kolosalna🤔

Opublikowano

Można wiedzieć jakie wagi? Kilka sztuk planuje przeważyć może nawet dziś, tylko jak dzwoniłem do jednego z handlarzy to byk leci w dół, max 13 brutto i nie wiem czy nie przeczekać tego. Na tym naszym rynku to jedna wielka niewiadoma, dwa, trzy tygodnie delikatnie w górę, a teraz już straszą obniżkami.

Opublikowano

Dobrze że sprzedałem tydz temu jeszcze ceny względne były.Kolejna partia na jesień może cena skoczy. Zresztą na raz sprzedawać teraz to strach jak się słyszy o bankructwach firm co są 20lat na rynku 

Opublikowano
27 minut temu, EmilPlayP napisał:

Można wiedzieć jakie wagi? Kilka sztuk planuje przeważyć może nawet dziś, tylko jak dzwoniłem do jednego z handlarzy to byk leci w dół, max 13 brutto i nie wiem czy nie przeczekać tego. Na tym naszym rynku to jedna wielka niewiadoma, dwa, trzy tygodnie delikatnie w górę, a teraz już straszą obniżkami.

Ale wiemy że na pewno nawozy w górę 🤔 a rolnik to rząd mówi da sobie radę 🤣🤣🤣

Opublikowano
EmilPlayP napisał:

jałowka 670, hf 800, lm 698, mm 750. jeśli było to pytanie do mnie 😉

Opublikowano
6 minut temu, Marcin133 napisał:

Dobrze że sprzedałem tydz temu jeszcze ceny względne były.Kolejna partia na jesień może cena skoczy. Zresztą na raz sprzedawać teraz to strach jak się słyszy o bankructwach firm co są 20lat na rynku 

kto bankrutuje ? napisz żeby wiedzieć na kogo uważać

Opublikowano
12 minut temu, Mieciu24 napisał:

Ale wiemy że na pewno nawozy w górę 🤔 a rolnik to rząd mówi da sobie radę 🤣🤣🤣

Warto by spytać ministra kaczmarczyka co robić? Gosciu z gospodarki daje radę. 
moze po prostu jesteśmy wiecznymi marudami ?

• Haha 4
Opublikowano
41 minut temu, PartyzantTK napisał:

Warto by spytać ministra kaczmarczyka co robić? Gosciu z gospodarki daje radę. 
moze po prostu jesteśmy wiecznymi marudami ?

On dostał na nawozy, ciągnik wszystko tylko jak ja mały to ani jeszcze nie dostał do nawozów do niczego nie dostaje 🤔🤔🤔

Opublikowano
53 minuty temu, Cybulek17 napisał:

Ja mam to szczęście,  że jestem dopiero przed ślubem i mogę jeszcze WanickiegoAgro na wesele zaprosić bo traktor do opryskiwacza by się przydał 

może do ślubu cię podwiezie traktorem w zamian za film na yutubie

Opublikowano
1 godzinę temu, Cybulek17 napisał:

Ja mam to szczęście,  że jestem dopiero przed ślubem i mogę jeszcze WanickiegoAgro na wesele zaprosić bo traktor do opryskiwacza by się przydał 

Ten diler sprzedał sporo traktorów do wojska i innych państwowych instytucji. Za darmo to można dostać ale w ...

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

opłaca,    bo tanie. dawać tyle, co by sie nie przejadły.

Opublikowano

powoli przyzwyczajać i trochę rozdrabniać jak młode bydło. pasza całkiem tania i nawet odżywcza.

ja na małą skalę , ale dokupuję odpadowe co roku.

Opublikowano

Ziemniak to węglowodany, solanina i kaponina. Dobrze rozdrobnione i w ilości do 5 kg dziennie zrobi robotę. Do tego treściwa i siano lub sianokiszonka oraz słoma. Jeżeli skarmia się też kiszonkę z kukurydzy to ziemniaki ja bym ograniczył do max 3 kg

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Ziemniak to węglowodany, solanina i kaponina. Dobrze rozdrobnione i w ilości do 5 kg dziennie zrobi robotę. Do tego treściwa i siano lub sianokiszonka oraz słoma. Jeżeli skarmia się też kiszonkę z kukurydzy to ziemniaki ja bym ograniczył do max 3 kg

Akurat kiszonki z kukurydzy nie ma a ostatni pokos Łaby bo sucho i myślę kupić odpadowe żeby czymś nadrobić 

Myślę kupię i zobaczmy co będzie bo chyba nic tańszego nie znajdę 

Chodź o ziemniakach słyszałem przeróżne opinie od takich że nic nie warte i zapychają tylko bydłu żołądek że nie żre siana do bardzo dobrych że widać przyrosty itd 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v