Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Dzikusss napisał:

Pojechała do ubojni ecobeef też mi się wydaje że ubojnia zaniża wagę żywą na zakładzie czy to możliwe że sztuka tyle straciła to była normalna krowa nie habita ani fest . A taki gość Pedro miał wybicir zwykłej krowy prawie 60%a tu ledwo 50

Ja przecież za reklamę dostaję większy % nie słyszałeś...? 🙈 

Opublikowano
12 godzin temu, Dzikusss napisał:

Pojechała do ubojni ecobeef też mi się wydaje że ubojnia zaniża wagę żywą na zakładzie czy to możliwe że sztuka tyle straciła to była normalna krowa nie habita ani fest . A taki gość Pedro miał wybicir zwykłej krowy prawie 60%a tu ledwo 50

Normalny ubytek na krowie, temu się bierze te 8% potrącenia. A jeśli rolnik odpowiednio przygotuje krowę to i 12% mało :)

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Dnia 7.05.2022 o 21:53, soltys48 napisał:

Jak nie jabną na wbc w ubojni to kierowcy i kółko się kręci

Każdy musi żyć a jak obrodzi to ma i gospodarz i złodziej.

Sprawy obojętnie jakie najlepiej się załatwia po znajomości.

Są wyjątki od regóły ale to trzeba mieć dużo szczęścia w życiu.

Opublikowano

Dzwoniłem w piątek to byki do 15,50 jalowki do 14,50 ceny brutto. W tym tygodniu przyjeżdża lokalny stały odbiorca i zobaczymy za ile pójdą. Coś słyszałem, że cena jeszcze podskoczyła ale nie pytałem nigdzie.

• Confused 1
Opublikowano
31 minut temu, EmilPlayP napisał:

Dzwoniłem w piątek to byki do 15,50 jalowki do 14,50 ceny brutto. W tym tygodniu przyjeżdża lokalny stały odbiorca i zobaczymy za ile pójdą. Coś słyszałem, że cena jeszcze podskoczyła ale nie pytałem nigdzie.

To pewnie MM. Albo jakaś konkretna rasa 🤔

Opublikowano

coś ponad 23 za o u posrednika. chyba trzeba się przymierzać do posprzątania obory. 

Opublikowano
5 godzin temu, gromas napisał:

Witam. Kto odbiera bydło w okolicach elbląga i dobrze i szybko płaci. Takowy istnieje.

Rafalex,  problem będzie tylko z tym "szybko"

5 godzin temu, gromas napisał:

Witam. Kto odbiera bydło w okolicach elbląga i dobrze i szybko płaci. Takowy istnieje.

Rafalex,  problem będzie tylko z tym "szybko"

Opublikowano
18 minut temu, boogii napisał:

Oferta z OSI na dzisiaj , byk 23.20 , krowa 22,00, jałówka 22,00 . Ceny netto za klasę O.

Myślę że wrzesień, październik jeszcze podskoczą 🤔🤔🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v