Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Sprzedawał ktoś byki z objawami grzybicy  (zakola bez sierści ) ? Ciekawe jak na zakładzie wet. reaguje jak zauważy?

Pedro jaka cena dla ciebie na ABP?

Edytowane przez marijusz
Opublikowano
Mieciu24 napisał:

55 minut temu, kris148a napisał:

Opinie o ubojni Mckeen beef? Ktoś do nich oddawał ostatnio? Jakie opinie?

Jak masz dobry towar to super zakład pierwszy raz dał tak nigdy nie spotkał się z wybiciem i kasą w dzień załadunku przedpłata a wyliczenie na drugi dzień i reszta kasy. To się liczy nie dzwoni dzwoni i dziad o swoją klasę się prosi. 

Jak się zawsze sprzedawało na żywą to człowiek się boi jak to na wbc jest

Opublikowano
27 minut temu, kris148a napisał:

Jak się zawsze sprzedawało na żywą to człowiek się boi jak to na wbc jest

sprzedam pierwszy raz i wcale tego nie żałuję. Zobaczę jak będą brać +- wrzesień i też będą dzień dwa przed odjazdem  ważone. 

Opublikowano

Po ile u was cielaki? U mnie za hf 2-3 tygodniowy krzyknął 1.5 tyś to chyba trochę przesada nie? Jak myślicie przeczekać "dopłaty"? Nie mam ciśnienia, że mają być na już 

Opublikowano

A ja powiem szczerze cztery lata temu sprzedawał ładne cielaki po miesiąc miały przy krowach to kupił 1 tonę saletrzaku a teraz jak bym sprzedawał to puł tony pewnie nie kupił 🤔🤔🤔

Opublikowano
JarekBazydlo napisał:

Propozycja z dziś ceny z wagi na żywo byk 15.30zl jałówka 14.10zl ceny brutto przelew przy odbiorze.

mięsny czy mieszaniec ? u mnie był dzisiaj Sieczkowski to proponował na dzień dzisiejszy powyżej 15 zł/kg waga żywa brutto za lm+an

Opublikowano
17 minut temu, Pablo9812 napisał:

Trzeba chyba poczekać, aż szał dopłat minie.. 

Myślę że już kto miał kupić ten kupił , ostatnio byłem przejazdem w firmie co biorę cielaki to mieli zastój. Transport przyszedł z Niemiec a handlarzy jak na lekarstwo. 

Opublikowano
24 minuty temu, Pablo9812 napisał:

A jakie województwo? Bo w Wlkp drogo jak skurw#$@.

Trzeba chyba poczekać, aż szał dopłat minie.. 

podlaskie. też już pełno co cenią odpad jak za złoto na olx. ja mam stałych  i z nimi zawsze idzie się dogadać. 

Opublikowano
3 godziny temu, Mieciu24 napisał:

Nie wiem jak dla kogo ale takie wybicie to super żadnej skity nic nie biorą. Ważyłam dwa dni przed odjazdem bydła to mi na sztuce w drodze do zakładu ubyło od 12-18 na byku a krowie 20 kg. Wybicie byka 54.4℅-58,8℅ to ciekawe że źle 🤔🤔🤔

No pierwszy raz u nich wychodzi z reszta jak wszędzie, co do płatności to tak jak Pan mowi, kasa szybko i bezproblemowo, tylko z tym ważeniem to wg mnie najbardziej miarodajne jest ważenie przed załadunkiem niż dwa dni przed, a skitke jak można brać skoro to WBC ? 

Opublikowano
33 minuty temu, sylwekbarca2 napisał:

No pierwszy raz u nich wychodzi z reszta jak wszędzie, co do płatności to tak jak Pan mowi, kasa szybko i bezproblemowo, tylko z tym ważeniem to wg mnie najbardziej miarodajne jest ważenie przed załadunkiem niż dwa dni przed, a skitke jak można brać skoro to WBC ? 

A handlarz ile bierze?8-9℅ i wiezie na ubojnie i ma ubytek 20 kg. To można sobie policzyć 900 kg. -8℅ to ile masz??? A tu powiedz nawet nawet 20kg🤔🤔🤔

Opublikowano
3 godziny temu, Pablo9812 napisał:

Po ile u was cielaki? U mnie za hf 2-3 tygodniowy krzyknął 1.5 tyś to chyba trochę przesada nie? Jak myślicie przeczekać "dopłaty"? Nie mam ciśnienia, że mają być na już 

Dla mnie przesada. Od dziś za jałówką się rozglądam wysokocielna i tez ciężki temat 

Opublikowano
3 godziny temu, Pablo9812 napisał:

Dwutygodniowe SM x HF i LM x HF po 1100zł od rolnika. A chciałem kupić kilka simentali po 100kg to handlarze krzyczą 2500-2600 + transport

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v