Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, michalcium napisał:

To się nie uda😜

jak zechcą to się uda. tu nie oto chodzi żeby hodowca cokolwiek zarobił. my poprostu mamy hodować, a oni zarabiać 

Opublikowano

Ale możemy się bronić;) jak już będą chcieli coś ukręcić kto może trzymać a byk nie prosiak przetrzymać można poki cena mleka sie trzyma to i krów będzie deficyt ja mam partię na lipca ale śmiało do jesieni później mogę wiekowo trzymać 

Opublikowano
50 minut temu, michalcium napisał:

Ale możemy się bronić;) jak już będą chcieli coś ukręcić kto może trzymać a byk nie prosiak przetrzymać można poki cena mleka sie trzyma to i krów będzie deficyt ja mam partię na lipca ale śmiało do jesieni później mogę wiekowo trzymać 

te czekoladowe w Afryce mają lepsze reguły handlu towarami rolnymi niż nasz niby cywilizowany, europejski kraj. 

Opublikowano

Czytając to forum można stwierdzić , że póki cena rośnie to większość będzie trzymać do 30 msc i jeden dzień dłużej a jak zacznie spadać to wszystko wyżej 600kg aut z obory . Logiki w tym za bardzo nie widzę 

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, Cybulek17 napisał:

Czytając to forum można stwierdzić , że póki cena rośnie to większość będzie trzymać do 30 msc i jeden dzień dłużej a jak zacznie spadać to wszystko wyżej 600kg aut z obory . Logiki w tym za bardzo nie widzę 

Nie każdy ma partie co miesiąc...

Opublikowano

w poniedziałek dogadana cena 20.20, we wtorek odbiór i cena 20.40. aczkolwiek mogła by być w R. 623kg brutto u mnie. Ok 12,5 na żywo wyszło, za taką sztukę u nas cena nieosiągalna

IMG_20220405_115724.jpg

Opublikowano
3 godziny temu, kazik6 napisał:

wystarczy BSE  i jest po cenie

Nie podpowiadaj🤫

2 godziny temu, FarmerDyzio napisał:

czytając to forum to każdy zbiera po 8 t/ha pszenicy z 5 klasy, byki w 20 mscy mają 900kg, każdy kupił nawóz po 1000 zł a sprzedał pszenice po 1900.

Zapomniałeś dodać że ON kupił po 5zl .....

,,Lżej'' się pochwalić jak przyznać się do porażki

Opublikowano
16 minut temu, pedro2 napisał:

w poniedziałek dogadana cena 20.20, we wtorek odbiór i cena 20.40. aczkolwiek mogła by być w R. 623kg brutto u mnie. Ok 12,5 na żywo wyszło, za taką sztukę u nas cena nieosiągalna

IMG_20220405_115724.jpg

Sami odbierali? Daleko masz do nich?

Opublikowano
2 godziny temu, micgal39533 napisał:

Wystarczy rzuć hasło że tanieją i co poniektórzy będą chcieli się zesrać ze sprzedażą 😅

To się zgadza .Jedna osoba napisze że tanieją a wszyscy chcą sprzedać.

Opublikowano

Wiadomo że towaru nie ma ale grać na spadki zawsze można. W centralnej Polsce okolice Płocka to pszenica  tydzień po tygodniu raz 100 zł w górę i w dół, zły moment i na aucie sporo w plecy

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

IMG_20220405_115724.jpg

Czy ja dobrze widzę wiek 48 miesięcy ? I taka cena 🤔

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
    • Przez agroRolniTV
      Witam.
      Kolega będzie sprzedawał prasę Claas Variant 360RC z 2012 roku i nie jest do końca pewny za ile wystawić.
      Tą belarką zrobił około 20tys. bel
      Może znajdzie się ktoś kto się zna i wyceni taką prasę, mniej więcej.
      Z góry dzięki, pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...
v