Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Abp Tykocin zapchane. Podobno mięso zalega w magazynach. Dokładnie tydzień temu dzwoniłem po odbiór bydła. Mieli do piątku odebrać. Dziś dzwonię ponownie to usłyszałem, że w okolicach środy będzie odbiór. Hmmm...  Wątpię 😔

18 minut temu, HF86 napisał:

podobno bycek jeszcze słabnie. prawda to?

Opublikowano

Sprzedane 4 byki 20-22 msc 763kg,800kg,885kg,895kg, jałówka 20 msc 620kg, krowa 600 kg do Węgrzynowa. Byk R 21,6, jałówka R 22,2, krowa R 21,0. Ceny netto. Towaru chyba mają, tydzień czekałem na odbiór.

• Like 1
Opublikowano

po 22 ostatnie poszły o klasowe r 22,4. i pewnie faktury I rozliczenie w ramkę 

wszystko tanieje. 

Opublikowano

Dziś sprzedane 1 piękna limuzyna, 4 piękne czyste simentale i 1 mieszaniec z hf. Średnio 26 miesięcy. Cena 1x13,10. 4x 12,85 i 1x 11,90 netto. 7 % strączki. Za z 6 sztuk razem brutto wyszło 62 tysiące... 

Opublikowano
35 minut temu, Cybulek17 napisał:

Miałem info , że Czersk zakulał po tym jak go ktoś przekręcił na mięsie 

Jak sobota to tylko do.....po promocje tam rampampam....

• Haha 5
Opublikowano

Sorki, bo może gdzieś ktoś napisał, ale z tydzień temu niektórzy gadali: zobaczysz co będzie jutro, jaka afera. Było coś faktycznie? Jeśli tak to ktoś by mnie uświadomił?

• Confused 1
Opublikowano
10 godzin temu, karol091193 napisał:

Abp Tykocin zapchane. Podobno mięso zalega w magazynach. Dokładnie tydzień temu dzwoniłem po odbiór bydła. Mieli do piątku odebrać. Dziś dzwonię ponownie to usłyszałem, że w okolicach środy będzie odbiór. Hmmm...  Wątpię 😔

A cena ? 

Opublikowano
45 minut temu, Bananek napisał:

Sorki, bo może gdzieś ktoś napisał, ale z tydzień temu niektórzy gadali: zobaczysz co będzie jutro, jaka afera. Było coś faktycznie? Jeśli tak to ktoś by mnie uświadomił?

To naganiacze byli

• Like 2
Opublikowano
4 godziny temu, Bananek napisał:

Nie wywołuj wilka z lasu.

Opublikowano
AdamRo napisał:

4 godziny temu, Bananek napisał:

Nie wywołuj wilka z lasu.

Nie wywołuję, ale tyłu tu takich pewnych było, a zero potwierdzenia w faktach. Często też mówicie o korektach cen czy to w górę czy w dół, i to mają być pewniaki, a co do czego odwrotnie wychodzi.

• Like 1
Opublikowano
51 minut temu, Kaszub88 napisał:

u sąsiada dziś kładzione jałowki 4 szt ładne MM 550- 600 kg 12zł netto

Czyli podrożały bo z dwa tygodnie temu okolice 11.5 a tydzień później bliżej 11.8

Opublikowano

jalowki najdroższym mięsem. 

tu spadki symbolicznie, albo wcale. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
    • Przez agroRolniTV
      Witam.
      Kolega będzie sprzedawał prasę Claas Variant 360RC z 2012 roku i nie jest do końca pewny za ile wystawić.
      Tą belarką zrobił około 20tys. bel
      Może znajdzie się ktoś kto się zna i wyceni taką prasę, mniej więcej.
      Z góry dzięki, pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...
v