Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czlowieczku to 30 szt byka było mm /sim 

3 minuty temu, 6465 napisał:

Za te twoje wyeksploatowane mlecznice by nie nawalili 😁

Za, krowy tera lepiej placo jak za byki dostałem 😜

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

To po uj komentujesz jak gie.... wiesz

,... 

Bo lubię co niektórym ciśnienie podnieść. A jak tam odkurzyłeś w fyndzie😁😂😂😂😂 bo jak wystawiłeś kiedyś foto to już byle odkurzacz by tego nie ruszył 😂😂

Edytowane przez 6465
Opublikowano
4 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

To po uj komentujesz jak gie.... wiesz

,... 

bo mu wolno. :D

Opublikowano

Temat jest o cenach bydła.. 😋

5 minut temu, 6465 napisał:

Bo lubię co niektórym ciśnienie podnieść. A jak tam odkurzyłeś w fyndzie😁😂😂😂😂 bo jak wystawiłeś kiedyś foto to już byle odkurzacz by tego nie ruszył 😂😂

Coś z główka widzę bo ja nimom fynda... 🤔

Opublikowano
12 minut temu, 6465 napisał:

A to ja nie na bieżąco😁😁

bo może zapomniał się pochwalić fakturą, albo rozliczeniem, albo wtedy nie był Bogdanem 🤔

Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, ab23 napisał:

23szt dwa lata przypada na wrzesień październik 😄👍

IMG_20220331_201430.jpg

Cena, ceną, kwoty fajne, ale średnio ponad 800 kilo w 1,5 roku zrobić to jest coś, gratuluje przyrostu :)

Popraw mnie kolego ale: 17849 kg / 23 szt = 776 kg netto -> 776 x 105% -> 815 kg brutto

Jeśli wstawiałeś średnio 100 kg simki w wieku po miesiącu na paszporcie to opas u Ciebie trwał 17 miesięcy -> 518 dni

Stąd przyrost dzienny ( 815 - 100 ) kg / 518 dni = 1,38 kg :) Brawo :)

Edytowane przez KarolaKarotka
  • Like 1
Opublikowano

Ale żeście się rozbrykali chłopaki widzę że trzeba trzęściej dołożyć ognia do pieca 

Sołtys uszykujesz coś w stylu tej jałówki co się chwaliłeś

To czwarte podejście jak nie to przepadłes jak kamień w wodę 😂

• Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, KarolaKarotka napisał:

Cena, ceną, kwoty fajne, ale średnio ponad 800 kilo w 1,5 roku zrobić to jest coś, gratuluje przyrostu :)

Popraw mnie kolego ale: 17849 kg / 23 szt = 776 kg netto -> 776 x 105% -> 815 kg brutto

Jeśli wstawiałeś średnio 100 kg simki w wieku po miesiącu na paszporcie to opas u Ciebie trwał 17 miesięcy

Tanie białko, teraz to może być mniej opłacalne. Pytanie ile były odpojone?

Opublikowano
14 minut temu, KarolaKarotka napisał:

Jeśli wstawiałeś średnio 100 kg simki w wieku po miesiącu na paszporcie to opas u Ciebie trwał 17 miesięcy -> 518 dni

Stąd przyrost dzienny ( 815 - 100 ) kg / 518 dni = 1,38 kg :) Brawo :)

Ja tylko wczoraj przeglądałem paszporty i tak to wychodzi  ale  czy ten cielak 100 klowy ma miesiąc bardzo wątpię papier przyjmie wszystko

16 minut temu, soltys48 napisał:

Tanio to już było

Wczoraj dzwoniłem do mojego handlarza 2350

Opublikowano
4 minuty temu, ab23 napisał:

Ja tylko wczoraj przeglądałem paszporty i tak to wychodzi  ale  czy ten cielak 100 klowy ma miesiąc bardzo wątpię papier przyjmie wszystko

Wczoraj dzwoniłem do mojego handlarza 2350

Dostają jeszcze u Ciebie jakiś preparat mlekozastępczy?

Opublikowano
8 minut temu, wojak1986 napisał:

Dostają jeszcze u Ciebie jakiś preparat mlekozastępczy?

Czasami się lituje na mniejszych  jak mam w kojcach jak w większej grupie to odpuszczam i tak schudną jak z krowiego mleka zejdą co byś nie zrobił

36 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Tak paczam żeby jednak coś dokupić takie tera fajne ceny 🤔

Żeby tak z 30 szt znowu zdać 

Wczoraj gdzieś w necie znalazłem że 2023 prognozują spadek ceny także ostrożnie proszę

Opublikowano

Prognozy, prognozami a zapasy są i trza to przerobić na mięso bo doić tyz już się nie chce. 

Wygląda na posuchę w polu  w tym roku to raczej kryzys paszowy i z tego mięsa nie na walą moim zdaniem 

Opublikowano
9 godzin temu, ab23 napisał:

23szt dwa lata przypada na wrzesień październik 😄👍

IMG_20220331_201430.jpg

Gdyby ropa i zboże została w tej samej cenie to super kasa a tak zostalo wielkie gówno z tego. Chyba że nie umiem liczyć. Zrobiłeś sobie rachunki ile faktycznie zarobiłeś?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v