Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

taki słaby ten byk? celebrytom z rolników po  12 A celebrycie af  tylko po 11🤔🤭

Opublikowano
9 minut temu, HF86 napisał:

taki słaby ten byk? celebrytom z rolników po  12 A celebrycie af  tylko po 11🤔🤭

Bo Twoje są naprawdę niezłe mieszańce a tu pewnie wieszaki. Druga sprawa czy żarcia w opór czy to co odpad z krów

Opublikowano
15 godzin temu, ACoCieTo napisał:

kolega sprzedał do osi i rozliczenie dostał to jałówka 11.50 po przeliczeniu wyszło

dobra ciekawe czy się utrzyma a ten od 9 to zadzwonił z pretensjami że nie chce sprzedać ludzie powariowali

Wczoraj kolega do kojs jal, r ,u 8szt po 11.50

Opublikowano
1 godzinę temu, massey235 napisał:

.jak ruszy ubojnia Zakrzewskich to będzie poszukiwanie bydła ....

hmm , nie znam jakoś zbytnio osób które do nich bydło sprzedają do kosowa i chyba najwyzszej ceny nie mają , nawet mokobody lepiej chyba płaciły więc czemu na podlasiu mają płacić lepiej .

Opublikowano

za pół roku może dopiero ruszać się będą . płacić przynajmniej posrednikom jakoś płacą o wbc jakoś w miarę się zgadza. 

Opublikowano
2 godziny temu, massey235 napisał:

Krowa 715 kg .9.60 zł kg .brutto .beefmarek .jest ssanie na bydło .jak ruszy ubojnia Zakrzewskich to będzie poszukiwanie bydła ....

Kiedy mają ruszyć ?

Opublikowano
nexeqadore napisał:

15 godzin temu, ACoCieTo napisał:

kolega sprzedał do osi i rozliczenie dostał to jałówka 11.50 po przeliczeniu wyszło

dobra ciekawe czy się utrzyma a ten od 9 to zadzwonił z pretensjami że nie chce sprzedać ludzie powariowali

Wczoraj kolega do kojs jal, r ,u 8szt po 11.50

odemnie jechał gdzieś oglądać ciekawe ile tam zapłacił u mnie za byki nie poszalał jak wszyscy za jedno płacą za drugie nie w końcu wszyscy chcą żyć

Opublikowano
18 godzin temu, massey235 napisał:

Krowa 715 kg .9.60 zł kg .brutto .beefmarek .jest ssanie na bydło .jak ruszy ubojnia Zakrzewskich to będzie poszukiwanie bydła ....

Nie będą się wyrywać z ceną  i robić konkurencji jedni drugim jak i teraz .Jak dzwonisz pytasz się o cenę to góra 20 gr na kg różnicy i  to wszystko ,oni się wszyscy znają i to dobrze.

Opublikowano
22 godziny temu, Damianek20 napisał:

Jaka cena w lubelskim, jak płaci Wierzbicki i agatowskie młode? Te młodziaki to strasznie popsuli się wiadrem łoją.

Wierzbicki od 10-12 już od dłuższego czasu

Opublikowano
3 godziny temu, Michciubar napisał:

Wierzbicki od 10-12 już od dłuższego czasu

Kiepsko strasznie, mam kilka sztuk i o ile wojna nie wybuchnie to rezygnuje już powoli z hodowli bo robi się strasznie nie ciekawie 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Zenonim napisał:

Ja 3 x sprzedawalem wierzbickiemu i ani razu więcej. Ostatnio jeździł handlarz z Łagowa i za mieszańca proponował 13. 

Wolę 12 a zważone na swojej wadze sztuki niż magiczne 13 zł z TKI i 70kg ukradzione conajmniej

Edytowane przez Michciubar
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jak myślicie ile mogą mieć(wrzesień-listopad będą miały 2 lata) i jaka realna stawka na dzisiaj? Propozycje dostałem 11-12 brutto -6%

IMG_20220227_100232.jpg

Edytowane przez Pcheella
Opublikowano
1 godzinę temu, Zenonim napisał:

Ja mam swoją wagę więc co mi nakradna!! Wierzbicki nie chce już z mojej wagi brać bo mu brakuje więc. 

Twoja waga i 13zl jakoś mało wiarygodne 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v