Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przy obecnych cenach to jak ktoś poniżej 12 zł brutto za niego Ci proponuję to należy podziękować. Kwestia najważniejsza czy masz wagę, bo jak nie to podjedź do mnie i sobie zważysz - ja z okolic Mławy. Kto z reguły odbiera u Ciebie?

Opublikowano

raczej tego śmiało to bym się nie upierał. rka koło 20 pln netto. 

Opublikowano

pochwal się ile ten angusek ważył 

I jaka skitka 

Opublikowano

też 7dem i to mało ważne ile, ważne żeby było to to samo wszędzie. A w tym systemie nawet w cenie ciężko się połapać. 

wczoraj odjazd 

20220212_081440.jpg

Opublikowano

Na jutro mam zamówiony odbiór jałówek a dziś jedna padła :/  Pierwszy upadek u mnie od dosyć dawna. Jałówka na pewno grubo ponad 700 kg.  Usłyszeliśmy przeraźliwy ryk, zaryczała tak kilka razy, 3-4 min i była sztywna.  

Co to mogło być? Jakiś zawał? 

Opublikowano

@maroko tak miałem kiedyś z krową pierwiastką ,na moich oczach podczas obrządku zaryczała i się przewróciła i zdechła , kiedyś przy okazji wspomnieniałe wetowi o tym to mówi że może serce , mogła też mieć jakiś tętniak i pękł , nikt nie wie

Opublikowano
8 minut temu, maroko napisał:

Na jutro mam zamówiony odbiór jałówek a dziś jedna padła :/  Pierwszy upadek u mnie od dosyć dawna. Jałówka na pewno grubo ponad 700 kg.  Usłyszeliśmy przeraźliwy ryk, zaryczała tak kilka razy, 3-4 min i była sztywna.  

Co to mogło być? Jakiś zawał? 

Najprawdopodobniej zawał tez tak kiedyś sztuka skończyła u mnie ale ryk przerażliwy

Opublikowano
11 godzin temu, HF86 napisał:

też 7dem i to mało ważne ile, ważne żeby było to to samo wszędzie. A w tym systemie nawet w cenie ciężko się połapać. 

wczoraj odjazd 

20220212_081440.jpg

Hf podejdź do płota jak k...wa ekologicznie pasione bydło tak wygląda i nie wyjeżdżaj mi tu że geny po babce i dziadku 😉 odziedziczył 

Ktoś tam jeszcze obżadek w tej oborze robi oprócz ciebie i sypie ospę niemiłosiernie 😂

• Haha 6
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v