Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Zdzinio napisał:

Dzisiaj dzwonił do mnie mój odbiorca to mówił że krowy 8.5 brutto to znając sprawę to na miejscu jakieś 8.8 za ładną by wyciągnął. Pod koniec miesiąca ma wpaść po 40 to zobaczymy czy się dogadamy.

Po 40 krów? A nie lepiej byś wyszedł jakby sprzedać niektóre do dalszej hodowli? Wiem że teraz sporo osób poszukuje a ciężko znalezc

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, MariuszDe napisał:

Po 40 krów? A nie lepiej byś wyszedł jakby sprzedać niektóre do dalszej hodowli? Wiem że teraz sporo osób poszukuje a ciężko znalezc

Powiem szczerze że bardzo nie mam co bo już wyciągałem z nich co było dobrego 🤣 może jeszcze z 10 pójdzie dalej. U mnie w okolicy to już niema hodowli a z daleka po byle co nikt nie przyjedzie tylko wszyscy by chcieli 10 tys wydajności i 5 tys dać za krowę a tyle to ja spokojnie wezmę na mięso i bez stresu bo sprzedawałem jałówki i parę cieplnych krów to już mam dosyć tych turystów😁

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
9 godzin temu, Zdzinio napisał:

Powiem szczerze że bardzo nie mam co bo już wyciągałem z nich co było dobrego 🤣 może jeszcze z 10 pójdzie dalej. U mnie w okolicy to już niema hodowli a z daleka po byle co nikt nie przyjedzie tylko wszyscy by chcieli 10 tys wydajności i 5 tys dać za krowę a tyle to ja spokojnie wezmę na mięso i bez stresu bo sprzedawałem jałówki i parę cieplnych krów to już mam dosyć tych turystów😁

A nie wolałeś sprzedawać tak etapami po 10 krów bo wiesz nic mi do tego ale 40 krów pełna obora przyjada  samochody mogą zabrać w dzień czy 2 i pusto... można się nabawic szoku😉

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
7 minut temu, MariuszDe napisał:

A nie wolałeś sprzedawać tak etapami po 10 krów bo wiesz nic mi do tego ale 40 krów pełna obora przyjada  samochody mogą zabrać w dzień czy 2 i pusto... można się nabawic szoku😉

Jakiego szoku. Impreze bedzie robic ze wolny czlowiek

• Haha 2
Opublikowano
12 godzin temu, Renault85-15TX napisał:

Panowie jak teraz płacą za cielaki? Ktoś coś się orientuje 

Wczoraj przywiozłem, wiek 2 mieś czarno białe ale takie "nabite" po 900 

11 godzin temu, Gargamel160 napisał:

Znajomy proponował mi 3 hf takie ok 100 kg po 13 zł . Nie wiem czy to drogo czy nie kupował może ktoś taki towar.

Był ostatnio taki 100kg to po 12 poszedł w 2 dni 

• Confused 1
Opublikowano
18 minut temu, Bugii napisał:

Jakiego szoku. Impreze bedzie robic ze wolny czlowiek

Po jakimś czasie na pewno ale na początku to trochę głupio będzie wiesz tzw,, zespół odstawienny,, 😁

26 minut temu, superfarmer02 napisał:

Wczoraj przywiozłem, wiek 2 mieś czarno białe ale takie "nabite" po 900 

Był ostatnio taki 100kg to po 12 poszedł w 2 dni 

Możecie wierzyć albo i nie ale ja w tym tygodniu sprzedałem 2 byczkow po 60 kg jeden po byku LM drugi po SM oba około 10 dnia doily krowy wziąłem za nich 3100 i dzwonili do mnie osoby po  50 60 km u nas w okolicy coraz mniej bydła i ciężko coś w miarę normalnego dostac

Opublikowano
18 minut temu, MariuszDe napisał:

Po jakimś czasie na pewno ale na początku to trochę głupio będzie wiesz tzw,, zespół odstawienny,, 😁

Możecie wierzyć albo i nie ale ja w tym tygodniu sprzedałem 2 byczkow po 60 kg jeden po byku LM drugi po SM oba około 10 dnia doily krowy wziąłem za nich 3100 i dzwonili do mnie osoby po  50 60 km u nas w okolicy coraz mniej bydła i ciężko coś w miarę normalnego dostac

Bardzo możliwe ja też szukałem jakiś czas i jak było coś ciekawego to w moment znikało lub już ktoś jechał 

Opublikowano
5 minut temu, superfarmer02 napisał:

Bardzo możliwe ja też szukałem jakiś czas i jak było coś ciekawego to w moment znikało lub już ktoś jechał 

U mnie na internecie były... 3godz i sprzedane cielaków brak zainteresowanie jakieś jest sam już rok nic nie zostawiam dla siebie a więc jak chcą tyle zapłacić to dlaczego nie korzystać... 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał:

I do ostatniej sztuki? czy jeszcze w kącik cielaki?

Nie jeszcze 100 sztuk młodzieży tak więc będzie jeszcze co robić, a może jeszcze się dokupi jakiegoś bycka 😁

2 godziny temu, MariuszDe napisał:

Stwierdziłem że dwie krowy zostawiam narazie bo do tej pory to cała rodzina kiedy chcieli to przychodzili i brali sobie mleko,to najbardziej chyba oni szoku dostaną🤣

Opublikowano

jeszcze jak byś im kazał żeby sami sobie wydoili i dali jeść w zamian 🤭

Opublikowano
3 minuty temu, HF86 napisał:

jeszcze jak byś im kazał żeby sami sobie wydoili i dali jeść w zamian 🤭

Właśnie obmyślam taki plan żeby zrobić grafik to by każda osoba jeden dzień w tygodniu doiła i mleka do oporu 😜🤣

Opublikowano

Tak kiedyś po obornik przyjeżdżali kuzyni i znajomi. do puki turem z pryzmy się ladowalo. jak dostali widły i z kajutek po cielakach taczka i wio to i obornik nie potrzebny nikomu 😂

Pany co w tym tygodniu nas czeka?

jakieś podejrzenia, wróżby czy fakty 🤔

Opublikowano

jest nas już dwóch. I mamy 50% szans że Tak będzie. my chcemy, A zakłady jeszcze muszą to potwierdzić 😂

Opublikowano
15 godzin temu, Zdzinio napisał:

Dzisiaj dzwonił do mnie mój odbiorca to mówił że krowy 8.5 brutto to znając sprawę to na miejscu jakieś 8.8 za ładną by wyciągnął. Pod koniec miesiąca ma wpaść po 40 to zobaczymy czy się dogadamy.

Jak nie masz wagi to zainwestuje te 2-3 tyś to chociaż dobry pieniądz zarobisz. Zwłaszcza że masz trzymać jeszcze tyle młodzieży na sprzedaż. Wystarczy że cie po 30 kg na sztuce oszukają to przy 40 sztukach daje 1200 kg. po 8 zł to prawie 10 tyś zł. 

Opublikowano
16 godzin temu, Renault85-15TX napisał:

Panowie jak teraz płacą za cielaki? Ktoś coś się orientuje 

Tygodniowa cieliczkę krzyżówkę z belgiem sprzedałem dwa tygodnie temu za 900, kolega dwutygodniową krzyżówkę z limousine za 1000. W czwartek urodził mi się byczek krzyżówka z simem, znajomy takie liczy 1100, ja zastanawiam się czy 900 czy 1000. Śląsk.

Opublikowano
2 godziny temu, krzychu121 napisał:

Jak nie masz wagi to zainwestuje te 2-3 tyś to chociaż dobry pieniądz zarobisz. Zwłaszcza że masz trzymać jeszcze tyle młodzieży na sprzedaż. Wystarczy że cie po 30 kg na sztuce oszukają to przy 40 sztukach daje 1200 kg. po 8 zł to prawie 10 tyś zł. 

Już od 10 lat mam wagę i tylko jeden kupiec do mnie przyjeżdża🤣

Opublikowano

Po ile jałówki mięsne i byki mieszance? Łódzkie. Ceny netto 

Ja kupiłem ostatnio wagę mechaniczną za 2800 będziemy w poniedziałek testować mojego handlarza który podobno człowiek bez grzechu 😂😂😂 ps. nie wierzę ludziom

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, ukaszProcho napisał:

Po ile jałówki mięsne i byki mieszance? Łódzkie. Ceny netto 

Ja kupiłem ostatnio wagę mechaniczną za 2800 będziemy w poniedziałek testować mojego handlarza który podobno człowiek bez grzechu 😂😂😂 ps. nie wierzę ludziom

Uwierz w ludzi niewierz chandlarzom

• Like 1
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v