Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, Tedzik255 napisał:

Ile realnie można wołać za te 2 byczki

20220117_130159.jpg

20220117_130209.jpg

ładne, ale to tylko symental. 

Opublikowano

jak potrzebują i dobry posrednik to i starsze pójdą. może deczko taniej, ale jak kto kalkuluje. 

Opublikowano
1 godzinę temu, lokser napisał:

Do ilu miesiecy idzie jałówka? 27,28 czy 29? 

Koledzy jakie ceny teraz za krowy -typowy hf w granicach 600kg. Ile można wołać na żywą? Skitka 8%

Zależy jaka krowa. Jak duża i koścista to pewnie w granicach 6-6,5 a może i 7 a jak mała i ,,ulana'' to 7-7,5. Ja ostatnio sprzedałem dwie sztuki jedna 730 to dostałem 8 zł , druga mniejsza i wiexiej  dolewu hf ważyła 635 kg to po 7,4 . Chociaż umówiłem się że jak lepiej wyjdą na wbc to mi dołoży trochę. Wczoraj dzwonił i mówił że do pierwszej dokłada 30 groszy a do drugiej 25 groszy. Potwierdze czy to na 100% prawdą jak fakturę dostanę i sobie przelicze bo narazie to była gadka przez telefon. 

Opublikowano
2 godziny temu, lokser napisał:

Do ilu miesiecy idzie jałówka? 27,28 czy 29? 

Koledzy jakie ceny teraz za krowy -typowy hf w granicach 600kg. Ile można wołać na żywą? Skitka 8%

Abp Tykocin do 36

Opublikowano

@PartyzantTKRaczej mniej po drodze ich trochę ubyło (ok 25kg-30kg) ,dwa ładniejsze jeden myślałem że  w O ,a dali R-. Jeszcze nigdy nie było problemu z kasą jak potrzebna to może być w dzień załadunku ,a tak rozliczenie rano w piątek i kasą też .

Opublikowano

Ważymy przy załadunku .Już dzwoniłem podniósł cenę jak kupię to cenę będę wiedział dokładnie . Ocieliły się trzy sztuki to trzeba koniecznie co dokupić ,koleżanka będzie mieć dopiero na początku lutego ,a jeszcze niewiadomo czy będą byczki . Jedna ocieliła wielkiego bbb jeszcze takiego nie miałem biało czarny .

Opublikowano

coś dużo w krowy poszły, ale kolor skóry o niczym nie świadczy 😉

mlekopanu popija i masy nabiorą. 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v