Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, farmtrac8244 napisał:

Używał ktoś rozpylacze przeciwwietrzne Maat ,warte to uwagi cena niby 10-11 złotych.

Jak kupiłem opryskiwacz to miał niebieskie dwustrumieniówki mmat do 6 m/s  Fajnie pryskały tylko zużyte już były i jesienią kupiłem dwustrumieniowe albuz do 8m/s. Płaciłem chyba 13,5 z wkładką polimerową

Opublikowano

Kołodziejczak pewno medal mu przypina. 

3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Był już @TheraRolnik

Czy dalej na dołku siedzi?

Opublikowano

A jak. że agrounia chce cudowny rząd obalić i tylko tyle. 

Opublikowano

Ale przynajmniej daje znać że jest coś do poprawy. 

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Bo ta agrounia to gorsze zło niż pis i po razem.

A jej prezes po chłopach do koryta aby.

Opublikowano
7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Bo ta agrounia to gorsze zło niż pis i po razem.

A jej prezes po chłopach do koryta aby.

Rysiek usiądź na d*pie morda w kubeł. 

AgroUnia to nie sam Michałek tylko rolnicy a to co robią z polskim rolnictwem to między innymi wina takich obiboków jak Ty co siedzą cicho i czekają na socjal. 

Opublikowano
12 godzin temu, Agrest napisał:

Ale mu nie pykło🤣

Dziś do Grójca jechałem, noż kurna ile krokodyli stało, zmasowany atak na kierowców ciężarówek.

Jebaniutkie nawet porsche mają. Na dachu coś na wzór belki z kogutami ale to chyba z kamerami , czytnikami tablic i rejestracją viatol

viaTOLLa już nie ma od listopada.

Pochmurno i coś pokapuje z nieba.

2 godziny temu, Bananek napisał:

Witajcie. Dzień rozpoczyna się słonecznie. Wczoraj żurawie leciały. W szczycie dnia było tak ciepło, że Bananek nawet łysinę już opalił. Wierudna wiosna, panowie i panie.

Wiesz kiedy jest prawdziwa wiosna?

Opublikowano

ale z kimś trzeba rozmawiać ,a z kim . Rolnicy jako rolnicy na pewno nigdzie z nikim nie spotkają się i nie dogadają się . Bo trzeba kogoś na tę gadkę wyslać . kiedyś jak mieli wspólnego wroga  komunę to tak ,a teraz nikt z nikim nie gada ,i każdy każdego  ,,za bogactwo '' by w łyżce wody utopił .   Taka mentalnośc ,ja mam 10 ha to jakoś wytrzymam ,on ma 100 ,on bogacz ,za niego d*py nie będę nadstawiał ,niech idzie sam ,a te bogate ,jeden z drugim nie gada ,i kto ma iśc strajkować ? Tak jak na tym forum

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, PRIMO napisał:

AgroUnia to nie sam Michałek tylko rolnicy.

Jak na razie to podbiliście tylko popularność jego konta na twitterze czy innym tiktoku.  Tak się robi politykę a nie walczy o poprawę bytu. Informacja leży. Nikt nawet nie ogrania czemu były te protesty.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, kizak napisał:

ale z kimś trzeba rozmawiać ,a z kim . Rolnicy jako rolnicy na pewno nigdzie z nikim nie spotkają się i nie dogadają się . Bo trzeba kogoś na tę gadkę wyslać . kiedyś jak mieli wspólnego wroga  komunę to tak ,a teraz nikt z nikim nie gada ,i każdy każdego  ,,za bogactwo '' by w łyżce wody utopił .   Taka mentalnośc ,ja mam 10 ha to jakoś wytrzymam ,on ma 100 ,on bogacz ,za niego d*py nie będę nadstawiał ,niech idzie sam ,a te bogate ,jeden z drugim nie gada ,i kto ma iśc strajkować ? Tak jak na tym forum

Czysty kapitalizm, a kapitalisty to są......... 

Edytowane przez Karol6130
Opublikowano
17 minut temu, PRIMO napisał:

Rysiek usiądź na d*pie morda w kubeł. 

AgroUnia to nie sam Michałek tylko rolnicy a to co robią z polskim rolnictwem to między innymi wina takich obiboków jak Ty co siedzą cicho i czekają na socjal. 

To było strajkować jako rolnicy indywidualni a nie agrounia

Myślisz ze premier pozwoli by kołodziejczyk został premierem

To chyba w wróżkę zębuszkę wierzysz😁

Opublikowano

Elity nie dopuszcządo tego aby Kołodziejczak zrobił się drugim Lepperem, a podział społeczny widać już między samymi rolnikami 

Brakuje rzetelnego przekazu informacji dla mieszkańców miast  po co dlaczego  w jaki celu i jaki wpływ obecną sytuacja będzie miała na ceny żywności w sklepach pod koniec tego roku, ale co ja tam wiem

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v