Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

1 godzinę temu, Leszy napisał:

Mazurzy to ponoć potomkowie osadników z Mazowsza, wiec Ty tak jakby nasz ziomek jesteś. ;) 

Ja się czuję małopolskim dziadem 👀

Puchacze mnie chyba w uja robią, młodych nie ma... Trzeba by coś podziałać bo wiosna się zbliża...

usg zrób 😁 ojciec z mazur to i Ty ,,mazur,, coś Ci się pokiełbasiło...🤪

Opublikowano

Pomijając że mocznik od 1marca sypać można, to czy hipotetycznie sypać go przed siewem wiedząc że zboże za minimum 1,5-2 miesiące wzejdzie?

Opublikowano
6465 napisał:

Co się działo tu? Był kto na strajku?

Młody był. Ciekawe czy już wrócił. A co u ciebie?

Agrest napisał:

Pomijając że mocznik od 1marca sypać można, to czy hipotetycznie sypać go przed siewem wiedząc że zboże za minimum 1,5-2 miesiące wzejdzie?

Zmieszaj ze zbożem. 😉

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

Zmieszaj ze zbożem. 😉

A elegancko. Siedzę w domu i bawię się z dziećmi.

Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

Zmieszaj ze zbożem. 😉

I to jest porada. Funta kłaków warta🤣

Opublikowano
6465 napisał:

A elegancko. Siedzę w domu i bawię się z dziećmi.

A no i fajno. To tak jak ja. Wcześniej dziś pan wróciłeś?

Agrest napisał:

I to jest porada. Funta kłaków warta🤣

Chronię twój dobry wizerunek i ciebie przed wścibskimi oczami zazdrosnych nieprzychylnych somsiadów. A ty mnie nie doceniasz.

Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

Pozno przed 17 bo robiłem zakupy w biedronce jutro będę wcześnie.

Opublikowano

Chronię twój dobry wizerunek i ciebie przed wścibskimi oczami zazdrosnych nieprzychylnych somsiadów. A ty mnie nie doceniasz.

Byś widział gdzie mieszkam i gdzie chcę siać to o sąsiadach byś nie mówił🤭

Opublikowano
38 minut temu, Pafnucy napisał:

u nas o tak wczesnym siewie nie słyszałem. no ale i pszenic mało gdzie widać.

Toć pszenicę jarą można i w grudniu zasiać.  

Opublikowano

ja bym z tym azotem poczekal I potem się czail żeby przed deszczem posypać. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja się czuję małopolskim dziadem 👀

Korzeni się nie wyprzesz. 😜 Krew z północy płynie w twoich żyłach. 💪

Opublikowano

Aż takie zadupie?

Absolutnie nie. Ale na dziś uważam że to taka enklawa, ostoja,  800m od DK, sąsiad  od wschodu 400m, od południa 300m i kurtyny z sadów.

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

ja bym z tym azotem poczekal I potem się czail żeby przed deszczem posypać. 

Z tym deszczem to u mnie bywa problem. Tak jak teraz opady max 2-3 mm. Wiatr osuszy i tyle. Najwyżej pójdzie rsm na szpilkę lub tuż przed

Opublikowano
Agrest napisał:

Aż takie zadupie?

Absolutnie nie. Ale na dziś uważam że to taka enklawa, ostoja,  800m od DK, sąsiad  od wschodu 400m, od południa 300m i kurtyny z sadów.

Czyli zadupie.

gregor1284 napisał:

15 minut temu, HF86 napisał:

może gdzieś już spalowany na dołku siedzi 🤭

Morda obita, zęby do reszty wybili 🙉

A trafiłby tam który w zęba? 😉

Opublikowano

Ktoś mi napisze o podglądzie do ksiąg wieczystych za 40 zl w internecie> Co tam można przeczytać czy tylko obciążenie hipoteczne działki czy wszystko np. dane właściciela działki?

Pogoda wiosenna w dzień +10.

Opublikowano
9 minut temu, Bananek napisał:

Czyli zadupie.

A trafiłby tam który w zęba? 😉

Toć widział że z turem jechał. Może krokodyla zapiął. Dzwon tam czy to jeszcze jest 

8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ano to taka "skaza"... Tak to by się nie było pod względem pochodzenia do czego przyczepić.

Na sobotę rano przymrozek, to trzeba wapno będzie rozsiać.

Ehhh.... Na moje to lepi już tym podłym, wstrętnym Mazurem być jak jakim lajkonikiem 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v