Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał:

Ładowacz człowy Tur do Mf, C360, C330

8 600 zł

Wiem gdzie na placu gnije do mfa nowy za grosze. Używany tak jak ma Szymon to od 1000 w górę 

3 godziny temu, DANDYS napisał:

skazany chyba jestem ze nie bedzie hamulców w tym klamocie jabnym , poł dnia pompki wymieniać i tak nie ma hamulcy 😒

W czym? 

Opublikowano
3 godziny temu, witejus napisał:

Właściwie to źle postawiłem poprzednie pytanie,bo powinienem zapytać czy byłeś maszynistą parowozu,skoro kochasz tender😜

Aj bo Ty zawsze źle pytania formułujesz 

Opublikowano
10 minut temu, Drewnopoulos napisał:

człowieczku nikogo nie obchodzą twoje bolączki są ważniejsze rzeczy na świecie niż twoje kwarantanny. jak interesują cię pieniądze to szukaj w dziale finanse a nie tu zaśmiecasz. 

Ta a bo k**wa kogoś obchodzi że ci oko zmieniło kolor i w kolanie łupie ...

Mam dla ciebie lek... zakop się w ziemi, ziemia wszystko wyciągnie 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, Agrest napisał:

Glebogryzarką tak ale nie na pył.

Glina glinie nie równa, ale domyślam się że masz gleby minutowe i niestety jeśli nie trafisz z terminem uprawki to nic nie pomoże.

Ręcznie za czasów jak byłem młody silny pracowity i głupi w dwa i pół dnia zasiałem 1,3ha marchwi ręcznie siewnikiem jednorzędowym szczoteczkowym.

Redliny co 62,5cm, po dwa rządki na redlinie

A propo głupoty...

Można posiać na orankę wiosną granulowane wapno i na przykład następnego dnia sól potasową? Bo jakbym kukurydzę siał to chciałbym coś wapna wiosną rzucić.

Opublikowano

ja mam poważne kłopoty zdrowotne i piszę o tym żeby przestrzec innych, a tobie nic nie dolega tylko patrzysz okraść państwo polskie z podatków, gdy ludzie z gdzie ludzie z głodu głodują bez dostępu do wody. i żeby tylko test pozytywny wyszedł.

Opublikowano
35 minut temu, TheraRolnik napisał:

No to lipa ... Temat o tych samych co wczoraj

Wszyscy mają wyniki pozytywne i teraz pytanie czy jak jedna osoba zrobi test znowu i wyjdzie negatywny to czy jest już zwolniona z kwarantanny czy wszyscy muszą zrobić test 

Lepiej być na izolacji, bo na kwarantannie musisz być jeszcze przez kilak dni po zakończeniu izolacji domowników.  

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A propo głupoty...

Można posiać na orankę wiosną granulowane wapno i na przykład następnego dnia sól potasową? Bo jakbym kukurydzę siał to chciałbym coś wapna wiosną rzucić.

Możesz 

Opublikowano
Przed chwilą, Bogdan_ja napisał:

ty możesz pisać o niczym 

przecież nie piszę o tobie.

Opublikowano
4 minuty temu, Drewnopoulos napisał:

ja mam poważne kłopoty zdrowotne i piszę o tym żeby przestrzec innych, a tobie nic nie dolega tylko patrzysz okraść państwo polskie z podatków, gdy ludzie z gdzie ludzie z głodu głodują bez dostępu do wody. i żeby tylko test pozytywny wyszedł.

A co kogo to o chodzi na forum ? Idź do lekarza albo kup se szpadel i zacznij kopać 

Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał:

Lepiej być na izolacji, bo na kwarantannie musisz być jeszcze przez kilak dni po zakończeniu izolacji domowników.  

Rolnikowi finansowo lepiej wychodziło na kwarantannie ,no ale jak piszesz kilka dni dłużej to schodzi🤷‍♀️ ,

Opublikowano (edytowane)

tak, tak , oczywiście....

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
42 minuty temu, TheraRolnik napisał:

No to lipa ... Temat o tych samych co wczoraj

Wszyscy mają wyniki pozytywne i teraz pytanie czy jak jedna osoba zrobi test znowu i wyjdzie negatywny to czy jest już zwolniona z kwarantanny czy wszyscy muszą zrobić test 

Teraz nie wiem jak jest to sanepid decyduje. U mnie było tak. Ja miałem  pozytywny żona też byliśmy na 14 dniowej kwarantannie. Mnie zabrali do szpitala a żona miała umówioną wizytę u lekarza. Zadzwoniła do sanepidu po 8dniach i powiedziała że ma wizytę u lekarza. To kazali zrobić test wyszedł jej negatywny i kwarantanna jej się skończyła.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v