Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, slawek74 napisał:

wyciągaj gąsiora i stawiaj borysz wszcy Ci tu kibicowali 🤭😁

Ta gadalista ze i tak nie kupie ze to ze tamto 😂 a ja spokojnie czekałem bo wierzyłem ze będzie blisko no i się trafiła wymarzona 😂😂😂😂

Opublikowano

u mnie tez sypnelo i sie topi-tylko blota narobi.

ja tez musze kupic- czekam az szal zakupow sie skonczyi ceny wroca do realnych poziomow..

u mnie marchew rosnie jako tako za to pietruszka to tylko na liscie-nie bedzie i wuj... II klasa ziemi..

Opublikowano

A i u mnie marchew i pietruszka się nie udaje :D Jednak na jednej ziemi my gospodarzymy. Ja na targu kupuje po 40gr odpadowa plukana. Ale odpuszczam już sobie te króliki całe. Dwie samice i samiec + młode i wsio.

Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

U mnie III, wszystko ładne urośnie a marchew zawsze dziadostwo...

Wielmoża to Twoje strony?

Bardziej moje

Opublikowano
1 minutę temu, sadownik12 napisał:

A i u mnie marchew i pietruszka się nie udaje :D Jednak na jednej ziemi my gospodarzymy. Ja na targu kupuje po 40gr odpadowa plukana. Ale odpuszczam już sobie te króliki całe. Dwie samice i samiec + młode i wsio.

Ja też teraz dwie samice, samiec i wszystko do odchowania. Trochę się sprzeda, trochę dla siebie. 

A bo na olx groch w tej miejscowości znalazłem. Z metr by się zdało kupić, będzie na poplony a może jak kukurydza wiosną nie wypali to grochu tam posieję...

Opublikowano

zamówiłem nasiona marchwi, pisze, że nadaje się na ciężkie gliniaste gleby, zawsze była nantejska, ale ostatnio wyglądała jak sabat czarownic, taka poskręcana i poprzerastana, cza coś zmienić

Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

zamówiłem nasiona marchwi, pisze, że nadaje się na ciężkie gliniaste gleby, zawsze była nantejska, ale ostatnio wyglądała jak sabat czarownic, taka poskręcana i poprzerastana, cza coś zmienić

Ale pastewna czy jadalną?

Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał:

Spulchnienie głębokie gleby to podstawa, choć jak zlesna gleba to i tak może być problem.

A wielopalczastosć, brodawki z korzeniami to kwestia nicieni

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja też teraz dwie samice, samiec i wszystko do odchowania. Trochę się sprzeda, trochę dla siebie. 

A bo na olx groch w tej miejscowości znalazłem. Z metr by się zdało kupić, będzie na poplony a może jak kukurydza wiosną nie wypali to grochu tam posieję...

Do Wielmoży od Ciebie to kawał drogi

Przed chwilą, Agrest napisał:

Spulchnienie głębokie gleby to podstawa, choć jak zlesna gleba to i tak może być problem.

Panie, glebogryzarką robione przed siewem na pył dosłownie. ch*ja to daje. Jak nie rośnie tak nie rośnie. Gleba ewidentnie nie pod to.

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

głównie problem - krótka w ubiegłym roku, po max 15cm, dość gruba ale któtka, po 2 korzenie

u mnie jest taka glina, że trochę słońca i motyka tylko dzwoni

w tym roku tam , gdzie marchew poorane na 30cm, zobaczymy

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Radek przyczepę kupiłeś??? A dziś u braciaka przed domem pronarka stała, w komunalnych barwach, t610 chyba, to ile to ładowności ma???

Tak 👍  Moja 6t 

Opublikowano

ja miałem mieć wszystko marchew pietruszkę groch dziewczynę, tylko wszystko mi się jak domek z kart posypało. muszę od nowa przewartościować swoje życie, ale to potem na razie jedna wielka matnia. myślałem, że się dziś w końcu wykąpię nawet nogi położyłem na podłodze ale zaraz wrzuciłem je z powrotem i zarzuciłem kołdrę na głowę.

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Masz rację że spulchniona ziemią, chociaż raz mi deszcz zrobił robotę.....

Ale i taka też była 

Screenshot_2022-02-05-16-42-33-65.jpg

Opublikowano
Przed chwilą, radekz200 napisał:

Tak ale nadstawki do zdjęcia bo nie pasja 😛 widziałeś ogłoszenie?

Nie widzialem,ale na google.jeszcze zdjecie jedno.jest. 6 godzin temu bulo ogloszenie,no to ladnie sprawnie zalatwiles temat

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v