Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A to do rozsiania też można kupić? Ja to tylko w opryskiwaczu rozpuszczał. Jednego roku siałem sól początkiem lutego ale nie widziałem różnicy między dwoma kawałkami i przestałem, teraz wiosną tylko saletra.

Ja sieje taki 150kg/ha. I tam gdzie nie było posiane różnica w płonie była widoczna.

Screenshot_2022-02-05-13-37-52-109_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

Edytowane przez 6465
Opublikowano
2 godziny temu, Krzak napisał:

@Chłoporobotnik Tobie to by się taka Maryna jak z Janosika przydała robotna i obrotna. Kobieta sportmenka się raczej na wieś nie nada ale to też zależy :)

Twardą d*pę ma, to się na wieś nadaje. 😜 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Ja sieje taki 150kg/ha. I tam gdzie nie było posiane różnica w płonie była widoczna.

Screenshot_2022-02-05-13-37-52-109_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

Ciekawe czy w "ludzkich" opakowaniach to jest i blisko gdzieś🤔 Ale znając życie to nigdzie wokół nie ma takich cudów tak jak i siarczanu do rozpuszczania w opryskiwaczu. Zresztą rosło bez tego to i w tym roku urośnie.

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A to do rozsiania też można kupić? Ja to tylko w opryskiwaczu rozpuszczał. Jednego roku siałem sól początkiem lutego ale nie widziałem różnicy między dwoma kawałkami i przestałem, teraz wiosną tylko saletra.

Można, ja od tego roku zaczynam stosować. Nie chce mi się później bawić z rozpuszczaniem tego w opryskiwaczu. Chyba, że interwencyjnie będę dodawał, ale to nie wszędzie bankowo.

2 minuty temu, stempos1980 napisał:

Cos normalnego to ciężko kupić w rozsądnych pieniądzach.

Teraz ceny kosmos

Nooo, w tamtym roku kupiłem agregat bometa z wałkami za 2300 chyba, prawie nówka sztuka. Z ciekawości wczoraj patrzyłem to za 3k teraz takiego się nie kupi 🤐. Poszaleli z tymi cenami.

Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Ciekawe czy w "ludzkich" opakowaniach to jest i blisko gdzieś🤔 Ale znając życie to nigdzie wokół nie ma takich cudów tak jak i siarczanu do rozpuszczania w opryskiwaczu. Zresztą rosło bez tego to i w tym roku urośnie.

Są w opakowaniach 25kg chyba ten sztuczny siarczan. Kizeryt jest w 50kg opakowaniach. Droższy trochę, ale mniej sypać trzeba. 100kg na ha w tym roku stosuje.

Opublikowano
Przed chwilą, sadownik12 napisał:

Można, ja od tego roku zaczynam stosować. Nie chce mi się później bawić z rozpuszczaniem tego w opryskiwaczu. Chyba, że interwencyjnie będę dodawał, ale to nie wszędzie bankowo.

W zeszłym roku dałem raz na wszystkie zboża, jeszcze mi na ten rok zostało na raz. Jak robiłem drugiego grzyba i skracanie w mieszance to dawałem. Czy coś dało- nie mam pojęcia, nie robiłem kontrolnych przejazdów.

Opublikowano
Leszy napisał:

2 godziny temu, Krzak napisał:

@Chłoporobotnik Tobie to by się taka Maryna jak z Janosika przydała robotna i obrotna. Kobieta sportmenka się raczej na wieś nie nada ale to też zależy :)

Twardą d*pę ma, to się na wieś nadaje. 😜 

skąd wiesz że ma ''twardą'' 🤔🤭

Opublikowano
5 minut temu, sadownik12 napisał:

Nooo, w tamtym roku kupiłem agregat bometa z wałkami za 2300 chyba, prawie nówka sztuka. Z ciekawości wczoraj patrzyłem to za 3k teraz takiego się nie kupi 🤐. Poszaleli z tymi cenami.

Są w opakowaniach 25kg chyba ten sztuczny siarczan. Kizeryt jest w 50kg opakowaniach. Droższy trochę, ale mniej sypać trzeba. 100kg na ha w tym roku stosuje.

https://sprzedajemy.pl/lemken-rubin-30-90-c-suwalki-2-e30984-nr63162028 albo taki i jeden korpus odkręcić i ciapek poleci

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

W zeszłym roku dałem raz na wszystkie zboża, jeszcze mi na ten rok zostało na raz. Jak robiłem drugiego grzyba i skracanie w mieszance to dawałem. Czy coś dało- nie mam pojęcia, nie robiłem kontrolnych przejazdów.

Ja siarczan na pomidory podaję dolistnie. I tutaj efekty widać. Zresztą, w tamtym roku pomidory udały się super. Przed zarazą udało się obronić i praktycznie do listopada plonowały.

A teraz trzeba się zbierać do wideł. Kurczęta rossy i leghornów zamówiłem, po niedzieli trzeba odebrać. 18zł za 10 tyg. Ja nie wiem, ale te kury to drogie rzeczy zaczynają się robić 🤔. 6 królików w łeb dostało. No intensywny dzień, nie ma to tamto.

Opublikowano
1 minutę temu, sadownik12 napisał:

Ja siarczan na pomidory podaję dolistnie. I tutaj efekty widać. Zresztą, w tamtym roku pomidory udały się super. Przed zarazą udało się obronić i praktycznie do listopada plonowały.

A teraz trzeba się zbierać do wideł. Kurczęta rossy i leghornów zamówiłem, po niedzieli trzeba odebrać. 18zł za 10 tyg. Ja nie wiem, ale te kury to drogie rzeczy zaczynają się robić 🤔. 6 królików w łeb dostało. No intensywny dzień, nie ma to tamto.

Ja na pomidory tylko drożdże. I tak rekordowe były. 

I ja muszę o kury przedzwonić🤔 W zeszłym roku po 22zł kupowałem 16 tygodniowe.

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Następna gównoburza, skoro samochód dopuszczony do ruchu w Polsce i ma homologację, to jak może być nielegalny? Zamiast zająć się sprawami ważnymi dla kraju i społeczeństwa, to zajmują się sprawami mało istotnymi, nie ważne co ,aby tylko pisać

1 godzinę temu, Strongman napisał:

Normalny na linkę lepszy

Nawet te wspomagania elektryczne kierownicy są i się psują.

Elektryczny na początku trochę upierdliwy, ale po czasie bajka.

A hydrauliczne to się nie psują? Elektrohydrauliczne w astrze 330 tys i nic nie było zaglądane.

1 godzinę temu, Strongman napisał:

Takie mamy przepisy, w Niemczech można jeździć na zarówkach światłach led a u nas nie.

Chodzi oto ze wyjmujesz ze zwykłej lampy żarówkę np: h7 i wstawisz w jej miejsce ledową żarówkę h7 i to jest nielegalne.

Akurat w niemcowni przepisy bardziej restrykcyjne niż u nas. Tam co z fabryki wyjechało, to ma być na przeglądzie.

12 minut temu, 6465 napisał:

Siarczan magnezu już rozsialiście na oziminy?

Czekamy na "lepsze czasy", jak nie śnieg, to woda.

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Ja na pomidory tylko drożdże. I tak rekordowe były. 

I ja muszę o kury przedzwonić🤔 W zeszłym roku po 22zł kupowałem 16 tygodniowe.

U mnie rodzicielka przeciery i soki robi z pomidorów, więc staram się dbać i jednak jakąś tam chemią skropię... No to wychodzi, że 2zł droższe w tym roku. Tutaj za każdy tydzień więcej w wieku +1zł. W czerwcu jeszcze Green Shelle muszę kupić, albo będę kluł bo inkubator jest. Się zobaczy.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

W poniedziałek przedzwonię, od razu perliczki się zamówi. Pewnie i tak nie będzie wcześniej niż koniec lutego. Dziś brojlery zamówione. Pierwsze dni marca mają być.

Widziałeś te brojlery zagrodowe? Ciekawe jak one wychodzą, bo te zwykłe białe to tylko na tłucz. Z kurami tego nie puścisz. A ten zagrodowe podobno lepsze nogi mają 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Kolejna nauka

Właściwie to źle postawiłem poprzednie pytanie,bo powinienem zapytać czy byłeś maszynistą parowozu,skoro kochasz tender😜

• Sad 1
Opublikowano

kiedys tyle bylo siarki w powietrzu ze nie trzeba bylo nawozic,a teraz z tego gips robia.. magnez to najlepszy srodek odkwaszajacy wiec temu takieefekty po nawozeniu.

co slonko wyjdzie to chmurka i wiatr.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v