Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

To z troski o ciebie, nie doceniasz tego... 

ach, lepszy jesteś jak zupa pomidorowa

Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

To tam myjnia jest? 

no na Warszawskiej, koło stadionu, za 7zeta grat z piachu obmyty

Opublikowano
18 minut temu, jahooo napisał:

gdyby zyskowność produkcji rolnej była na poziomie zgodnym z zasadami stosowanymi w ekonomii, to cena żywności w miastach musiałaby wzrosnąć x2 albo x3

stosując sztuczki gospodarcze i administracyjne oraz nie reagując na wykorzystywanie rolnictwa przez sieci handlowe - państwo zaniża ceny w sklepach

to bardziej skomplikowany temat i jeszcze wiele innych zmiennych

Kiedyś na jakimś weselu jakiś wujek tak na fajce radził jak to te chłopki mają dobrze i jak państwo do nich dokłada zadałem mu tylko trzy pytania 

Ile wydaje na paliwo rocznie 

Ile kosztuje go rocznie energia

Ile wytaje miesięcznie pieniędzy na wszystko żeby funkcjonować 

Jak już się wysmecil to ja mu na to że u mnie to samo razy 10 i pytam to z kogo państwo ma więcej wpływu do budżetu z ciebie czy ze mnie i już więcej wujek na fajkę nie wyszedł 

• Like 5
Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

ach, lepszy jesteś jak zupa pomidorowa

no na Warszawskiej, koło stadionu, za 7zeta grat z piachu obmyty

Groszek kupowałeś.

Darek nie warto😉

Przed chwilą, Łolek napisał:

Kiedyś na jakimś weselu jakiś wujek tak na fajce radził jak to te chłopki mają dobrze i jak państwo do nich dokłada zadałem mu tylko trzy pytania 

Jak już się wysmecil to ja mu na to że u mnie to samo razy 10 i pytam to z kogo państwo ma więcej wpływu do budżetu z ciebie czy ze mnie i już więcej wujek na fajkę nie wyszedł 

Najgorsi są ci co poszli ze wsi do miasta

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
11 minut temu, Krzak napisał:

@ŁolekO to chodzi żeby nie przeinwestować. Bo co powiedzieć jak ktoś na 20 ha kupuje ciągnik za 300 czy nawet więcej  tyś,często w kredycie? Mądre to jest uważasz?

czekaj no. a przypomnij. na ile ha trzydziestke kupiłeś ? czy to nie było przeinwestowanie?

Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

A najlepsze że gadają tak ci którzy uciekli ze wsi bo im się nic nie oplacalo

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, stempos1980 napisał:

Groszek kupowałeś.

Darek nie warto😉

ja wiem że nie warto, ale przegłosowali mnie w domu, lubią jak jest ciepło

Przed chwilą, Bananek napisał:

Moja bardziej oszczędna. Albo skąpa. Fiestę za dwa złote umyła. I to kurde dokładnie. 😉

chiba w kałuży pod GSem😉

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

czekaj no. a przypomnij. na ile ha trzydziestke kupiłeś ? czy to nie było przeinwestowanie?

A co ze szpadlem będę biegał nawet na małym areale? Kupiłem za swoje pieniądze,części tanie,wiadro ropy rocznie spali.

Opublikowano (edytowane)

ale ekonomicznie to nie uzasadnione. sadzisz że inni nie powinni się rozwijać?

dlaczego świat ma się dostosować do Twoich teorii, a nie Ty do świata?

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
16 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Mądre podejście, również takie wyznaję.

Jak nie raz na YT widać te kolekcjonerskie zrobione że każda śrubka jak w oryginale i nie może wyszarpnac 4t przyczepy a jak już ruszy to prawie tłoki kominem wywali to dla mnie jest coś nie bardzo. A jeszcze ci kolekcjonerzy się tym tak zachwycają 🤦🏻‍♂️

Opublikowano

pany ja też miałem plany na życie, inwestować chciałem lepszy ciągnik pszczoły staw, dziś jestem wrakiem człowieka. dobrze, że nie zdążyłem wcielić w życie swoich pomysłów, bo tylko bym biedy większej napytał.

Opublikowano
12 minut temu, bratrolnika napisał:

ja wiem że nie warto, ale przegłosowali mnie w domu, lubią jak jest ciepło

chiba w kałuży pod GSem😉

To nie warto to nie o groszek chodzi.

Ile teraz w obi Bartek?

Opublikowano
35 minut temu, Łolek napisał:

I dlatego twierdzę że dotąd miasto nie wstawi się za wsią  dopuki nie zrozumie że dzięki tym wsiokom mają co żreć, no ale mleko mięso i jajka to z biedronki są w wyobraźni niektorych

a ty się wstawiasz za miastowymi? 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Jak nie raz na YT widać te kolekcjonerskie zrobione że każda śrubka jak w oryginale i nie może wyszarpnac 4t przyczepy a jak już ruszy to prawie tłoki kominem wywali to dla mnie jest coś nie bardzo. A jeszcze ci kolekcjonerzy się tym tak zachwycają 🤦🏻‍♂️

Każdy ma swoje hobby oglądam ich czasem ;)  Mój jest ładnie zrobiony ale jakoś wypicowany też nie jest szczególnie,dbam na bieżąco,myje, w środku przemiotę.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Póki co nie planuje mieć kolizji, a nawet jeśli to nie będę uciekał 

7 minut temu, stempos1980 napisał:

To nie warto to nie o groszek chodzi.

Ile teraz w obi Bartek?

1500/t

8 minut temu, Drewnopoulos napisał:

pany ja też miałem plany na życie, inwestować chciałem lepszy ciągnik pszczoły staw, dziś jestem wrakiem człowieka. dobrze, że nie zdążyłem wcielić w życie swoich pomysłów, bo tylko bym biedy większej napytał.

Jak chcesz to w Warszawie taki dobry lekarz przyjmuje, w telewizji go kiedyś pokazywali, chcesz namiary??

Opublikowano
11 minut temu, Drewnopoulos napisał:

Wszystko się ułoży.

Opublikowano
16 minut temu, Leszy napisał:

Nie ciągnę dalej tego tematu. Musisz pozostać nieświadomy ;) 

Przecież forum jest od pomagania 😔

11 minut temu, Krzak napisał:

Każdy ma swoje hobby oglądam ich czasem ;)  Mój jest ładnie zrobiony ale jakoś wypicowany też nie jest szczególnie,dbam na bieżąco,myje, w środku przemiotę.

To jak ja w tarpanie tylko nie myłem i nie wymiatalem. Deska z Barlinka miała być na pace, ehhh życie jest niesprawiedliwe 

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Przecież forum jest od pomagania 😔

To jak ja w tarpanie tylko nie myłem i nie wymiatalem. Deska z Barlinka miała być na pace, ehhh życie jest niesprawiedliwe 

Tarpana miałeś? Też mam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v