Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

Każdy normalny kupiec tak robi. Nikt nie robi tego charytatywnie tylko dla jakichś pieniędzy. Im więcej zaoszczędzisz kupując tym więcej zarobisz sprzedając

Ja to wiem i nic nie mówie na to , tylko może komuś się nie spodobało...

Opublikowano
kris91 napisał:

Co Wam powiem to powiem, ale powiem że fajne te fajerwerki 🤗🤗🤗 Ktoś wydaje pieniądze i strzela, a ja patrzę za darmo i podziwiam 😂😂😂😂😂

Dorastasz. 😉 Już dawno praktykuję takie podejście. Jeszcze sobie na balkon wychodzimy żeby dalszych frajerów też widzieć. 😉

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ja to wiem i nic nie mówie na to , tylko może komuś się nie spodobało...

Jak właściciel sam podał zaniżoną cenę to przybijasz, płacisz, pakujesz i odjeżdżasz. Nikt nie jest pokrzywdzony. Nieuczciwość zaczyna się wtedy gdy handlarz zacznie zaniżać wartość towaru lub dojdzie do próby wyłudzenia. 

Dobrym przykładem dobrego interesu jest sprzedaż siana przez Pietra, miał kupców za 3zł za woreczek miał, czy jego kupujący czuł się wyruchany? Raczej czuł się szczęśliwy że kupił towar który chciał. 

• Like 1
Opublikowano
szymon09875 napisał:

A wiesz że takie 140 dniowe mogłem mieć po 400 zł i to też nie od kolegów z af ? Cielak a cielak to różnica.

to lepiej temu co je wychodował było je zutylizować po urodzeniu...

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Dorastasz. 😉 Już dawno praktykuję takie podejście. Jeszcze sobie na balkon wychodzimy żeby dalszych frajerów też widzieć. 😉

Od małego to praktykuje 😉 Nawet ci ludzie to bardzo miłe i obudzą na czas, żebym mógł podziwiać 😂😂😂

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Jak właściciel sam podał zaniżoną cenę to przybijasz, płacisz, pakujesz i odjeżdżasz. Nikt nie jest pokrzywdzony. Nieuczciwość zaczyna się wtedy gdy handlarz zacznie zaniżać wartość towaru lub dojdzie do próby wyłudzenie 

To też raczej nie jest nieuczciwość. Nieuczciwe to by było jakby kupił Jersey a sprzedał jako limousine. 

Opublikowano
32 minuty temu, Bananek napisał:

W najlepszym miejscu na ziemi. W moim domku. Jeszcze mnie nie poyebało żeby płacić 500zł za jedną noc. Tym bardziej, że ja ani nie piję, ani nie tańczę. 

Baba z Tobą wytrzymuje?

8 minut temu, Karol6130 napisał:

Zaraz będzie ksiądz po kopertę 🙆‍♂️

I u mnie 😛 pospieszyli się w tym roku 

Opublikowano
19 minut temu, Leszy napisał:

Normalne czy jakieś zdechlaki? 

Zdychy i genetycznie pokrzywione 

10 minut temu, slawek74 napisał:

to lepiej temu co je wychodował było je zutylizować po urodzeniu...

Na setki jak nie tysiace sztuk zebralo im się kilkanaście takich wybitnych...

Opublikowano
11 minut temu, slawek74 napisał:

tylko mocno jej nie wypychaj by nie zaszkodziła 🤭

Ja pieniędzy nie mam 

Każdy ma wypłatę po 5

Teraz święta, sylwester, nowy rok, niech przyjdzie za rok 

Co prawda to już druga kolenda w tym roku 

Opublikowano
42 minuty temu, Bananek napisał:

. Jeszcze mnie nie poyebało żeby płacić 500zł za jedną noc.

mnie też jeszcze nigdy tak nie pojebało pomimo że praktycznie po sąsiedzku dziś "remizówka"

Opublikowano
1 godzinę temu, lemik napisał:

Wyglądasz na ogarniętego a zachowujesz się jakbyś za wszelką cenę szukał tu akceptacji, kompleksy masz czy co? Bo o czym może świadczyć obiecywanie cielaka za 500 komuś przygodnie poznanemu. Szkoda, że nie mam namiarów do twojej żony, by ci wybiła z głowy takich "kolegów"😂 

Ja się z kupcami nie spoufalam. Mam jednego w którym jestem dobrej komitywie, bo zawsze się przydaje do jakichś machlojek, ale sprzedaje mu tylko w ostateczności, jak nie uda się gdzie indziej, choć nawet nieźle płaci jak na handlarza😂

Nic do ciebie nie mam ale ty masz chyba jakieś kompleksy hvj ci do jego żony  i do tego po ile cielaki sprzedał jego sprawa nikt nie pyta cię o zdanie mógł za darmo oddać lub do lasu wypuścić 

• Like 10
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v