Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, gregor1284 napisał:

Miałem się wyróżniać z tłumu 🤔 no Mus kapelusik odkurzyć 

To nic nie zakładaj jak chcesz się wyróżniać 😅

Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał:

nie maszkuchni gazowej?

Ostatnio brakowało 1 fazy dosyć długo i żona była zmuszona coś ugotować na dole na kuchence gazowej. Jak to stwierdziła czas zaczął płynąć wolniej. Człowiek jednak do dobrego to się szybko przyzwyczai. 

Opublikowano
6 minut temu, lemik napisał:

Wyglądasz na ogarniętego a zachowujesz się jakbyś za wszelką cenę szukał tu akceptacji, kompleksy masz czy co? Bo o czym może świadczyć obiecywanie cielaka za 500 komuś przygodnie poznanemu. Szkoda, że nie mam namiarów do twojej żony, by ci wybiła z głowy takich "kolegów"😂 

Ja się z kupcami nie spoufalam. Mam jednego w którym jestem dobrej komitywie, bo zawsze się przydaje do jakichś machlojek, ale sprzedaje mu tylko w ostateczności, jak nie uda się gdzie indziej, choć nawet nieźle płaci jak na handlarza😂

Obiecuję to co chce i co jestem w stanie dotrzymać. Żadnych machlojek nie robię. Nie oceniaj towaru, którego nie widziałeś i nie wiesz ile jest on dla mnie wart, żebym na nim nie stracił. Nie spodziewałem się, że będziesz chciał na mnie donosić mojej żonie 🙆. Skarżyć kobiecie to trochę słabo. Zresztą ona się czymś takim nie zajmuje

Opublikowano
1 godzinę temu, kizak napisał:

To żaden luksus [ a może i luksus ,bo pitolić krowy łapami ] ,tylko linia nie była używana ,została w razie awarii przewodowej . Pompa zastojala się nie można było ruszyć ,łapki ,,przymarzły'' ,się rozszczelniła totalnie po linii ,jakieś lewe powietrze po złączkach ,gumach ,nawet po spawach . Jak było  środku śluzowate ,wilgotnę to jakoś pozatykało i chodziło ,a teraz od początku linię rozkręcam i i uszczelniam .,  jeszcze w trakcie manometr padl ,no kur.. ,zamieniłem na sprawny,trza było nowe podłączenie rzeżbić z tego co pod ręką ,chodził ,i zdechł ,dobrze że skapnąłem się bo bym powietrza uj wie gdzie szukał ,następne rzezbienie ,następny manometr  ,ten sprawny z odzysku  . Ale chyba dziś skończę ,jeszcze zamienię plastikową rurę na metalową ,bo plastikowe chyba zestarzałuy się na powietrzu ,gdyż złączki nie mogę pouszczelniać  . 

Mi bardziej chodziło z tą kawa 

@6465 albo elektryczny czajnik albo kuchenka indukcyjna

Opublikowano

Hehe, jak bardzo trzeba mieć zryty beret żeby wypominać komuś że sprzedał swój własny towar za cenę, która uważa za słuszną, osobie komu uważa za słuszne. 🤦 I to nie będąc stroną w transakcji.

• Like 5
Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

Hehe, jak bardzo trzeba mieć zryty beret żeby wypominać komuś że sprzedał swój własny towar za cenę, która uważa za słuszną, osobie komu uważa za słuszne. 🤦 I to nie będąc stroną w transakcji.

Banan gdzie się dzisiaj bawisz? 😂

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Obiecuję to co chce i co jestem w stanie dotrzymać. Żadnych machlojek nie robię. Nie oceniaj towaru, którego nie widziałeś i nie wiesz ile jest on dla mnie wart, żebym na nim nie stracił. Nie spodziewałem się, że będziesz chciał na mnie donosić mojej żonie 🙆. Skarżyć kobiecie to trochę słabo. Zresztą ona się czymś takim nie zajmuje

No pewnie... Wartośc cielaka to pojęcie względne😗 Nie zależy tylko od sytuacji na rynku, ale też od serduszka sprzedającego, czy jego humoru w dniu transakcji, albo tego że miał ładną żonę😂

Sprzedałem w tym roku dwie zwykłe czerwone cieliczki (bo tylko tyle miałem), odpajane mlekiem (ssące) temu samemu człowiekowi jedną 53 dniową za 1550 drugą 65 dniową za 1720 a wiesz dlaczego za tyle ? Bo to nie był "kolega" z af😂

Opublikowano
6 minut temu, radekz200 napisał:

W najlepszym miejscu na ziemi. W moim domku. Jeszcze mnie nie poyebało żeby płacić 500zł za jedną noc. Tym bardziej, że ja ani nie piję, ani nie tańczę. 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, lemik napisał:

No pewnie... Wartośc cielaka to pojęcie względne😗 Nie zależy tylko od sytuacji na rynku, ale też od serduszka sprzedającego, czy jego humoru w dniu transakcji, albo tego że miał ładną żonę😂

Sprzedałem w tym roku dwie zwykłe czerwone cieliczki (bo tylko tyle miałem), odpajane mlekiem (ssące) temu samemu człowiekowi jedną 53 dniową za 1550 drugą 65 dniową za 1720 a wiesz dlaczego za tyle ? Bo to nie był "kolega" z af😂

A wiesz że takie 140 dniowe mogłem mieć po 400 zł i to też nie od kolegów z af ? Cielak a cielak to różnica.

Opublikowano
53 minuty temu, Qwazi napisał:

Cielaki są zawsze zdrowe, nie utuczone i cena taka, żeby satysfakcjonowała obie strony😊

Zdarzyło mi się dwa razy wrzucić ogłoszenia na olx. Za każdym razem było ono najdłużej pół godziny i z każdego tego ogłoszenia przybyło mi kilku klientów. Teraz nie mam potrzeby dawania ogłoszeń na olx. Wysyłam MMS że zdjęciem cielaka i zaraz jest sprzedany. Nawet wczoraj i przedwczoraj miałem kilka telefonów czy czegoś nie mam

No widzisz Mariusz to z olx przyjechał bym do Ciebie incognito ale w 0,5 godziny nie zdążę 🤔🙂

Opublikowano
lemik napisał:

2 minuty temu, slawek74 napisał:

a ja byczka oddałem do utylizacji wiesz dla czego?

Pewnie zwrócił ci uwagę na błędy😂

podobny był do cIebie 🤭

takie ciele bez dupy 🤪

• Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, kizak napisał:

Z tyłu opór ,nie przesunie traktora. Palnąć trochę w bok  ,maszyny usadowione w koleinach ,koła na wprost  ''  i przełamana. W wiosce podobnie było. Ciągnikowi  z ladunkiem ,,najzdrowsze'' jest wyciąganie na wprost . lub liną od spodu ciągnika za to co ciągnie.

Rok może 92 ,stacja paliw na niemieckiej autostradzie ,stoi merc ,może i nówka . Idzie do niego dziadek ,raczej przesuwa się ,przesuwa nogi po ziemi po kilka cm . Myślę ,wyszedl prędzej by inni na niego nie czekali . Przesunął się nad tylnimi drzwiami ,otwiera drzwi kierowcy i ,,wsiada'' .Wtłamsił się tam ,umościł się ,odpalił ,. Nosz k**wa po pierwszym dniu Wielkanocy ,po zabawie chłopaki tak z pod kościoła   nie startowali jak on . Tylko rykło i nima 🤷‍♀️

No wiesz temu się noga na pełnym gazie zemsknęła ze sprzęgła, mówisz szedł wolno? musiał mieć śliskie buty.    :P

Opublikowano
38 minut temu, Qwazi napisał:

I nie wiem dlaczego inni mają uwagi do Przemka. 

Z gadki to widać że Przemek cwany lis i pewnie za pół darmo wyrwać też patrzy jak się okazja nadarzy 😉

2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Przyczepę znalazłeś? 

Narazie nie , święta teraz są odpoczywam 

Opublikowano
Bananek napisał:

6 minut temu, radekz200 napisał:

W najlepszym miejscu na ziemi. W moim domku. Jeszcze mnie nie poyebało żeby płacić 500zł za jedną noc. Tym bardziej, że ja ani nie piję, ani nie tańczę. 

jak to było w tym dowcipie "My nie tancery my jebaki " 😁😁😁😁

• Haha 1
Opublikowano
36 minut temu, lemik napisał:

Wyglądasz na ogarniętego a zachowujesz się jakbyś za wszelką cenę szukał tu akceptacji, kompleksy masz czy co? Bo o czym może świadczyć obiecywanie cielaka za 500 komuś przygodnie poznanemu. Szkoda, że nie mam namiarów do twojej żony, by ci wybiła z głowy takich "kolegów"😂 

Ja się z kupcami nie spoufalam. Mam jednego w którym jestem dobrej komitywie, bo zawsze się przydaje do jakichś machlojek, ale sprzedaje mu tylko w ostateczności, jak nie uda się gdzie indziej, choć nawet nieźle płaci jak na handlarza😂

Co Ci kuźwa nie pasuje 🤔 jakich kolegów ?

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

Z gadki to widać że Przemek cwany lis i pewnie za pół darmo wyrwać też patrzy jak się okazja nadarzy 😉

Każdy normalny kupiec tak robi. Nikt nie robi tego charytatywnie tylko dla jakichś pieniędzy. Im więcej zaoszczędzisz kupując tym więcej zarobisz sprzedając

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v