Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

A co aż tak dał w szyję 🙆‍♂️

Idź do cen bydła i nie pytaj więcej.

Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał:

Za gówniarza jak trzymałem króliki, kupiłem czystego BF z tatuażem. Rozrósł się do 9kg🙆

Zawsze mi było szkoda wydać dużo za takiego chociażby samca, najwięcej dopuszczałem 5 samic to i każdy inny się sprawdzał. Ale dawno to było, jeździło się do ludzi dopuszczać, kurła kiedyś to było. Pod nosem kilku miało a teraz to może 1/3 tego co jeszcze z 8 lat temu.

1 minutę temu, hubertb napisał:

Nie chodzi mi o same oklapłe uszy, raczej o specyficzną ponurą i melancholijną minę ów zwierzęcia. 

Zawsze taki, jedynie jak nie śpi to podbiega do drzwiczek. 

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Dużo dałeś za opony? Nie wolisz kupić nowych? 

Toć są nowe. Koło z felgą za pobraniem z kosztem kuriera 600zł

Opona ma być 18PR.

Za te pieniądze dostanę 10pr z faktycznym 8 lub 6 pr plus koszt wysyłki i na feldze z bibuły.

Opublikowano
32 minuty temu, szymon09875 napisał:

Że też tym ludziom się musi chcieć zawsze wtedy kiedy mnie się chce :o

IMG_20221228_111644.jpg

Pfff 

Ostatni raz co byłem to zajęło mi to 20 minut razem z opłaceniem w kasie co trzeba 🤭 ale rano pierwszy byłem 

24 minuty temu, hubertb napisał:

Lejemy to co zalecił producent. Zawsze. Jak ciśnienie leci na łeb na łeb na szyję na ciepło to albo silnik wyjebany jak piłatowe sandały, albo się przegrzewa(zapłon, wtryski). Jak chcemy zapierd... pod czerowne pole to zalewanie miodu(20w50) nie pomoże zamiast tego trzeba zwiększyć pojemność misy olejowej, dorobić chłodnice oleju, wzmocnić układ chłodniczy. 

Takie rzeczy jeszcze 15 lat temu były po prostu jasne, teraz wlewamy dwa cudowne dodatki do paliwa i zalewamy miód do silnika i ma być dobrze....

Wtedy wystarczy motodoktorka wlać i silnik dalej chodzi jak żyleta 😎

Opublikowano
Karol6130 napisał:

12 minut temu, malaczarna napisał:

Właśnie zadzwoniłam sobie po rope 7.45 w hurcie

Na kiedy dostawa? 

Moja co miała być w czwartek jeszcze nie dojechała

tyle to na stacji kosztuję

Opublikowano (edytowane)

Sama opona mitas 18pr to 600zł sztuka. 

Panowie mam w przyczepie koła 20 calowe, chciał bym żeby stała odrobine niżej na początku myślałem o kołach 17,5 cala od ciężarówki ale teraz rzuciły mi się w oczy: 

OPONA 15.0/55-17 BKT AW705 18PR 149A8 TL za 880 zł z Słupsk - Allegro.pl - (7643267810)

Czy to dobry pomysł czy lepiej jednak wstawić koła od ciężarówki? 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Panowie mam w przyczepie koła 20 calowe, chciał bym żeby stała odrobine niżej na początku myślałem o kołach 17,5 cala od ciężarówki ale teraz rzuciły mi się w oczy: 

OPONA 15.0/55-17 BKT AW705 18PR 149A8 TL za 880 zł z Słupsk - Allegro.pl - (7643267810)

Zależy w jakim terenie jeździsz więcej. 17.5 z ciężarówki taniej wyrwiesz napewno

Opublikowano
6 minut temu, hubertb napisał:

Jak opony na pole to ciężarowe odpuść 

To się nie nadaje na miękki teren 

1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Kto tam u was wozi ?

Prywatna stacja Orlen, tam zamawiamy 

• Thanks 1
Opublikowano
9 minut temu, hubertb napisał:

Takie opony są w nowych przyczepach 8 tonowych Pronar.

Od tego gości co kupowałem @6465przyczepę to on takie koła zamawiał do 6 tonowego nowego bubla jak kupował npwą zamiast tych standardowych co są w 6 tonowych

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v