Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
48 minut temu, hubertb napisał:

Że Tobie się chce. Ożeń się będzie na miejscu. Zresztą dlaczego masz mieć lepiej niż ja, prawda @radekz200

Dokładnie 😛 ja to mam chociaż dobrze bo od czasu do czasu krowy za mnie wydoi a Tys to chłopie przepadł 

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Pomór i myksomatoza. Pestorin Mormyx. Wiek od 5 tygodni w górę. Dawka rozrobionej szczepionki 1cm, niezależnie od wieku i masy. Około 40zł/10 sztuk. Teraz większy problem z kokcydiozą niż z pomorem czy myksomatozą.

O to powinna już szczepić bo kupiła samca i samicę? Pamiętam jak brat hodował i mu klatek zabrakło to luzem po podwórku ganiały ze 150 sztuk.

Opublikowano

Na dwie sztuki to nie kupi. To znaczy kupi ale na 10 sztuk i reszta do wylania. Niech dogna samicę, jak się okoci, podchowa to zaszczepić wszystko na raz.

Przed chwilą, hubertb napisał:

To co pryskają pole drogę i miedze omijasz ? 

No przecież drogi czy miedzy się nie pryska.

Opublikowano
Przed chwilą, Andpol napisał:

Pamiętam jak brat hodował i mu klatek zabrakło to luzem po podwórku ganiały ze 150 sztuk.

I tak trzymają się najlepiej. Za młodzika pamietam jak po sądzie ganiało paru uciekinierów z klaty. Wyrosły spore sztuki 

3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

No przecież drogi czy miedzy się nie pryska.

Pryska, chwast zwalczasz na całym polu. Krety w polu ubijasz ale herbapol przy polu trzymasz? 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, hubertb napisał:

Pryska, chwast zwalczasz na całym polu. Krety w polu ubijasz ale herbapol przy polu trzymasz? 

Jakbyś to powiedział nawet naszym bambrom to by Cię wyśmiali. Dojeżdża do drogi czy miedzy i żadną dyszą jej nie obejmuje a nawet więcej niż jedną dyszą. Miedze to się u nas kosi.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
16 minut temu, gregor1284 napisał:

Wapno jakieś dajesz tym królikom? 

Nie wiem na ile poważne to pytanie, ale generalnie królikom NIE WOLNO podawać węglanu wapnia, pod jakąkolwiek postacią.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Jakbyś to powiedział nawet naszym bambrom to by Cię wyśmiali. Dojeżdża do drogi czy miedzy i żadną dyszą jej nie obejmuje a nawet więcej niż jedną dyszą. Miedze to się u nas kosi.

No i niech mi ktoś powie że krakusy nie są chytre 😐

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Szczerze to jak Cię przeczytałem to się bardzo zdziwiłem, u nas miedza to miedza, droga to droga, ogólnie trawa to trawa a pole to pole. Jak się pole pryska to się nie pryska trawy.

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

U mnie miedze są wysokie, często między polem, a polem jest kilkanaście cm różnicy. Chęć opryskania miedzy kończy się zajebaniem dyszą o ziemię. Więc zwyczajnie się ich nie pryska. To nie płaska część Polski

Opublikowano
Przed chwilą, sadownik12 napisał:

U mnie miedze są wysokie, często między polem, a polem jest kilkanaście cm różnicy. Chęć opryskania miedzy kończy się zajebaniem dyszą o ziemię. Więc zwyczajnie się ich nie pryska. To nie płaska część Polski

Gdzie się da to pryskam na chwasty i szkodniki. Zależy jeszcze co ma sąsiad. U mnie też miedza jest brzegiem. 

Opublikowano
13 minut temu, sadownik12 napisał:

Nie wiem na ile poważne to pytanie, ale generalnie królikom NIE WOLNO podawać węglanu wapnia, pod jakąkolwiek postacią.

A diabli je tam wie. Krzywi im łapy tylne 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

A diabli je tam wie. Krzywi im łapy tylne 

Może blisko spokrewnione. Jak będziesz im dawał kredę to zaczną im siekacze wzrastać- niemiły widok. 

Opublikowano
27 minut temu, radekz200 napisał:

Dokładnie 😛 ja to mam chociaż dobrze bo od czasu do czasu krowy za mnie wydoi a Tys to chłopie przepadł 

Ja nie mam żadnej zwierzyny gospodarczej oprócz 2 kotów.

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, songo napisał:

u mnie miedze są tylko przy drogach,bo rowach, między polami nie ma.

U nas miedza rzecz święta i nieodzowna przy orce małymi traktorami aby nie jeździć po czyimś. 

9 minut temu, gregor1284 napisał:

4 siostry 

Nawet jeśli by ojcem był brat to skrajne zjawisko aby coś takiego się działo. Zdarzyło mi się, że został brat z siostrą, samica się okociła, nie miały jakichś defektów młode. Wolniej trochę rosły ale nic poza tym.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v