Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chrysler imperial rok 1958: 

6 elektrycznych szyb 

elektrycznie sterowana kanapa przednia w 3 płaszczyznach

automatyczna klimatyzacja 

elektryczne lusterka 

Generalnie wyposażenie podstawowe oferowało więcej niż w124 czy audi 100 prawie 3 dekady później. 

Jednak suszarka do prania to mało praktyczny wynalazek. Tak samo jak ich popieprzone ogrzewanie nadmuchowe. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

U mnie już po bo o 16tej teraz wydojone paszę podgarnąć  pościelić i prysznic i czekać posterki albo pastereczki przy choince 😉🎄

My już któryś rok po dojeniu robimy. Tak mi wygodniej, bo spokojniej można z rodziną posiedzieć i pogadać. Nie licząc czasu do wyjścia do krów. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

żuskin. 

A to skrótowiec od żula skinheada?

Opublikowano
20 minut temu, gregor1284 napisał:

Drażliwy temat poruszony został, zawartość cukru w cukrze i pomimo tego że jestem za tym żeby patriotyczne nastawienie mieć ale w tym przypadku nie 

Powiem ci że chyba coraz mniej cukru w cukrze 🤔

Słodzę dwie łyżeczki i jakoś coraz mniej to słodkie 🤔

Opublikowano
11 minut temu, hubertb napisał:

6 elektrycznych szyb 

elektryczne lusterka 

Generalnie wyposażenie podstawowe oferowało więcej niż w124 czy audi 100 prawie 3 dekady później. 

Jednak suszarka do prania to mało praktyczny wynalazek. Tak samo jak ich popieprzone ogrzewanie nadmuchowe. 

No boję się tego ogrzewania bo trzeba by używać jakichś nawilżaczy powietrza

Opublikowano
hubertb napisał:

6 elektrycznych szyb 

elektryczne lusterka 

suszarka dobra sprawa jak nie masz strychu do suszenia.

Opublikowano
3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Powiem ci że chyba coraz mniej cukru w cukrze 🤔

Słodzę dwie łyżeczki i jakoś coraz mniej to słodkie 🤔

Bo lichy cukier kupujeta! Z glinojecka niemiecki wydajniejszy 

Opublikowano
4 minuty temu, mf362 napisał:

I piec gazowy chyba czy jakiś tam

Wyrzucałem z domu Czechosłowacki piec gazowy ojciec twierdził że został zakupiony w końcówce lat 70. Miał namiastkę programatora nawet. 

• Like 1
Opublikowano

Co jak co ale takim starym amerykancem V8 pojeździł by jeszcze w manualu ( w USA praktycznie nie spotykany)

Albo stare pierwsze jaguary v12 były w manualu przez krótki czas. Oglądałem filmiki jak to chodzi . Nawet po swapie z automatu na manual . 

Opublikowano
1 minutę temu, wojtal24 napisał:

Kupiłem i generalnie więcej rzeczy nie można w niej suszyć niż można więc sprzedałem po dwóch latach. 

1 minutę temu, mf362 napisał:

Co jak co ale takim starym amerykancem V8 pojeździł by jeszcze w manualu ( w USA praktycznie nie spotykany)

Albo stare pierwsze jaguary v12 były w manualu przez krótki czas. Oglądałem filmiki jak to chodzi . Nawet po swapie z automatu na manual . 

Przy bardzo dużych silnikach manual to katorga. A big block na manualu to już w ogóle jakieś pieprzone nieporozumienie. 

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Bo lichy cukier kupujeta! Z glinojecka niemiecki wydajniejszy 

Ehhh na każdym kroku te germańce 🙄

2 minuty temu, hubertb napisał:

Kupiłem i generalnie więcej rzeczy nie można w niej suszyć niż można więc sprzedałem po dwóch latach. 

A co w niej nie można 🤔 ja tam wszystko ładuje 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

11 minut temu, hubertb napisał:

6 elektrycznych szyb 

elektryczne lusterka 

No boję się tego ogrzewania bo trzeba by używać jakichś nawilżaczy powietrza

ogrzewanie nadmuchowe słaba sprawa w takim domku po babci letniskowym siostra zrobiła żeby nie spuszczać wody z centralnego lipa straszna głośno jak chodzi kurzy się strasznie jak pali drewnem to moment przygasa i dmucha zimnym powietrzem słabo się to sprawdza

Opublikowano
4 minuty temu, mf362 napisał:

Kumpel miał takiego jaga, wymienił za stara 200 😂 ten jag kilka razy do niego wracał ale zawsze na coś się udawało wymienić 

• Like 1
Opublikowano
hubertb napisał:

1 minutę temu, wojtal24 napisał:

1 minutę temu, mf362 napisał:

Przy bardzo dużych silnikach manual to katorga. A big block na manualu to już w ogóle jakieś pieprzone nieporozumienie. 

moja pani ma 3 miesiąc i jest mega zadowolona suszy w niej wszystko mniej kurzu w domu jest z jakimś odzyskiem ciepła więc w łazience ciepłej rachunek za prąd 40-60zl większy miesięcznie niż bez szuszarki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v