Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

U was tak ,u mnie są inne ceny

U nas cyklopy chodzą między 5 a 10 k 

2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Akurat cyklop to nie opryskiwacz że na byle busa czy przyczepkę zabierzesz. A płacić tysiąc czy dwa za lawetę do sprzętu za 3tys.zł to gdzie sens 

W latach 90 tych to za busem by zapiął: D 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, jacor73 napisał:

I transport może podwoić wartość zakupionej maszyny🙃, np cyklopa

To już zależy jak daleko bo np. chyba lepiej dać 2,5 za maszynę i 1000 za transport niż kupić z okolic drożej 

Opublikowano
3 minuty temu, mf362 napisał:

Tak z 15 lat wstecz  w Raczkach [koło Suwałk] jakimś busem ciągnął rozżutnik jednoosiowy,i na moście zrobił scyzoryk . ot i wygrał

Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

To już zależy jak daleko bo np. chyba lepiej dać 2,5 za maszynę i 1000 za transport niż kupić z okolic drożej 

No niewiem czy za 1000 znajdziesz lawetę cieżarową

Opublikowano
4 minuty temu, mf362 napisał:

Jakieś 10 lat temu widziałem jak za busem ciągnął rozrzutnik do obornika, ale teraz już chyba nikt nie wpadnie na taki pomysł, bo kara mogłaby przekroczyć wartość busa i tego co ciągnął

• Like 2
Opublikowano
12 minut temu, DANDYS napisał:

żeby było bliżej to rano bym był, o świcie 😏😒

Widzisz jak bym bramy do Krosna woził to bym ci go zawiózł w cenie

Opublikowano

@bratrolnikajakieś 6/7 lat temu znajomy za żuka zaczepił rozrzutnik jednoosiowy i tak jechali trochę droga asfaltową trochę skrótem ( to była chyba najszybsza droga jaką miał w życiu ten rozrzutnik) 

Teraz to na stopcham byłby 

Opublikowano
5 minut temu, TheraRolnik napisał:

To ja mam ci maszyn szukać ? Nooo już lecę 

Przecież mówiłeś że taki cyklop jak mój za 2,5 się kupi , to czekam może być za 3 😉

Opublikowano

W tym roku ciężarówką ciągnął bizona na sztywnym holu

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Przecież mówiłeś że taki cyklop jak mój za 2,5 się kupi , to czekam może być za 3 😉

Tobie nie warto szukać bo sam nie wiesz czego chcesz 🙃 

Po drugie mało możliwe jest kupienie maszyny w okazyjnej cenie na już 😉 to trzeba szukać, przeglądać 👍

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

I tak nie znajdzie.

2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Do cyklopa wystarczy lawetą 5t i za taką masz 3,5-4,5zł od kilometra 

Chyba u ciebie.

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Tobie nie warto szukać bo sam nie wiesz czego chcesz 🙃 

Po drugie mało możliwe jest kupienie maszyny w okazyjnej cenie na już 😉 to trzeba szukać, przeglądać 👍

No szukam, przeglądam i znalazłem

3 minuty temu, stempos1980 napisał:

I tak nie znajdzie.

Chyba u ciebie.

Adam , wiedziałem że nie znajdzie ,bo od wiosny byłem na bieżąco z tymi sprzętami

Opublikowano
12 minut temu, kizak napisał:

Tak z 15 lat wstecz  w Raczkach [koło Suwałk] jakimś busem ciągnął rozżutnik jednoosiowy,i na moście zrobił scyzoryk . ot i wygrał

to już chiba wiem kto. 

z sąsiedniej wioski 🤭

potrafi busa załadować, lawete samochodową i grabiarke 7ke za tym zapiąć 🤣

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, TheraRolnik napisał:

Do cyklopa wystarczy lawetą 5t i za taką masz 3,5-4,5zł od kilometra 

Jak byłem po koła pod Opocznem to gość dwu osiową laweta/przyczepką i suwem ciągał Hadesa albo tylne ramię od jumza , koła bardzo przysiadły auto też niestabilnie jechalo musiało być sporo przeładowane 

Edytowane przez mf362
Opublikowano

parę lat temu grabiarkę 5 kupił gość ode mnie i chciał do auta czepiać... parenaście kilometrów, w tym połowa po krajówce.... na szczęście mnie posłuchał i przyjechał później traktorem.

Opublikowano

Kto kupuje to zależy od kupującego 

Na początku roku baba mnie przebił w zakupie ciągnika 

Handlarz za mną latał a nie ja za nim 

Wtedy mogłem się zabawić i z 5000 może 6000 dołożyć 

Ostatnio też Cielak z rezerwacji się nie sprzedał bo a może je 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v