Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Qwazi napisał:

W handlu nie ma gniewu ale honor być powinien. Jeśli się z kimś umówię to z gęby d..py nie robię. Uważam tak samo jak @Pafnucy. A zobacz Karol jak byś się czuł, gdybyś to Ty zgodził z gościem tego Lampo, dał ten zadatek a następnego dnia pojechał z kasą, którą częściowo powyciagałeś ze wszystkich kont i skarpet a częściowo pożyczyłeś (za czym też musiałeś się nabiegać), a człowiek Ci mówi, że sprzedał komuś innemu, bo mu dał trochę więcej? 

Honor jest potrzebny we wszystkim. Jak słowo to słowo

Co innego jak dał zaliczkę 

Ale jak bez zaliczki tylko się zapowie że "przyjedzie" i trafi się inny chętny to sprzedaje bez mrugnięcia okiem 

Albo zostawia zaliczkę albo ja traktuje jak by tej rozmowy w ogóle nie było 

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
bratrolnika napisał:

No zobaczymy co będzie, brat stwierdził że parcia na zakup nie ma, jak się coś trafi odpowiedniego to kupi, a jak nie, to jest czym robić. 

Nie sztuka przepłacić albo kupić trupka 

a 5314nie interesuje abo nowa 80 z Turem?

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Co innego jak dał zaliczkę 

Ale jak bez zaliczki tylko się zapowie że "przyjedzie" i trafi się inny chętny to sprzedaje bez mrugnięcia okiem 

Albo zostawia zaliczkę albo ja traktuje jak by tej rozmowy w ogóle nie było 

Bez zaliczki też można handlować prawda Kaziu @kizak ? Ale musi być konkretna rozmowa i konkretni ludzie. Można się też umówić, że pomimo zaliczki, jak się trafi ktoś, kto da te same lub większe pieniądze to poszło. Wszystko zależy od rozmowy. A tutaj potrzebny konkret 

Cały dzień dzwonię dzisiaj pod numer z ogłoszenia, do którego link podrzucił mi Gregor i cały czas abonent niedostępny 😔

• Like 1
Opublikowano

ja tam wiele nie handluje, ale najczęściej nie chcę zaliczki. staram się wierzyć ludziom. chociaż owszem, zdarzyło się przejechać na tym.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Bez zaliczki też można handlować prawda Kaziu @kizak ? Ale musi być konkretna rozmowa i konkretni ludzie. Można się też umówić, że pomimo zaliczki, jak się trafi ktoś, kto da te same lub większe pieniądze to poszło. Wszystko zależy od rozmowy. A tutaj potrzebny konkret 

Cały dzień dzwonię dzisiaj pod numer z ogłoszenia, do którego link podrzucił mi Gregor i cały czas abonent niedostępny 😔

Ja kiedyś już pisałem jak ścierniskowy kupywalem ....ja do zaliczki i mało lomotu nie dostałem

,, Proszę Pana u nas słowo droższe od pieniedzy" 

Zresztą widzę że z @soltys48 en tu nie którzy mieli transakcję a o pieniądzach żaden nie mówił 👏

Edytowane przez Baks00
  • Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

ja tam wiele nie handluje, ale najczęściej nie chcę zaliczki. staram się wierzyć ludziom. chociaż owszem, zdarzyło się przejechać na tym.

Pafnucy a opowiedzieć ci jak ja dobijałem targu z owijarka?

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

Michał czekał na mnie pół roku jak wycinak kupowałem od niego. Wtedy Kazik też miał części do Mengele to już pasowało za jedna droga jechać. I też wszystko tylko na słowo. Głupio by mi było tu się pokazać jakbym miał kogoś wystawić w ten sposób że najpierw coś ugadane a potem jednak nie. 

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał:

Co innego handel z osobą którą znasz a co innego z osobą którą pierwszy raz na oczy widzisz 

Ja jak jadę maszynę oglądać to też zawsze biorę kasę na zaliczkę żeby od razu wpłacić jak maszyna będzie ok 

Opublikowano
9 minut temu, mf362 napisał:

@Agrestwiesz może co to za kwiat roślina?Screenshot_2022-12-21-16-49-48-724_com.miui.gallery.jpg

Miechunka

3 minuty temu, hubertb napisał:

Śmiechem żartem, @Agrest wybrał szybko zapłacił i co? Całość transakcji ile trwała? 

Ale co?

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

no jasne.

No to chciał 16 900 a ja mówię ile z tego do urwania 😛 a on że za 16 500 ja mówię ze daje 16 000 i zabieram wieczorem, aaa to on ze mu pieniądze nie potrzebne ze jeszcze poczeka No to do widzenia ten mi wesołych świat życzył 😂 Kurła nie wyjechałem ze 3 km dzwoni ze może za 16 000 oddac 😂 No to się wróciłem i kupiłem 

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Zobaczcie też inne ich ogłoszenia.

Na allegro były podobne klimaty u jakiegoś gościa który sprzedawał betoniarki, taczki i inne takie. No np. mnie bardziej mnie to kusi niż omawiana dziś socha reklamująca meble. 

Opublikowano
19 minut temu, Baks00 napisał:

Ale zanim ty się zdecydujesz.   

Baksiu bo szukam czegoś ładnego i żeby nie przepłacić , ostani przykład widziałeś jaki ostatnio cyklop kupiłem? , wszystkie węże orginalne , bez przecieków , zero luzów na sworzniach , nawet nie widziałem żeby któryś miał tak wysmarowane jak ten mój 

Opublikowano
7 minut temu, hubertb napisał:

No ile trwało kupno traktora w sumie. 

U mnie? A którego?

Mfa obejrzałem zaliczkowałem i przywieźli.

Landiniego pojechałem z gotówką za szczecin i 100% zapłaciłem od razu. Fendta zaliczkowałem , z resztą kasy pojechałem z lawetą. A korniki i case w salonie po długich namysłach wybrałem.

Przyczepę z olx kupiłem. @PRIMO dał laweciarza który tylko na moje słowo pojechał zapłacił ze swoich i przywiózł mi przyczepę. Wówczas ją na oczy pierwszy raz ujrzałem.

Opryskiwacz z olx w ciemno kupiony. Najpierw zapłaciłem przelewem.

Agregat jesienią podczas orki zadzwoniłem z olx. 5 minut rozmowy, zaliczka na konto kolejnego dnia i za kolejne 20h agregat stał u mnie.

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Baksiu bo szukam czegoś ładnego i żeby nie przepłacić , ostani przykład widziałeś jaki ostatnio cyklop kupiłem? , wszystkie węże orginalne , bez przecieków , zero luzów na sworzniach , nawet nie widziałem żeby któryś miał tak wysmarowane jak ten mój 

A czego Ty Marcin obecnie szukasz?🤔 Bo raz, że nie wszystko czytałem a dwa, to przyznam, że zaczynam się trochę w tym gubić

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v