Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

zetorem na diagonalnych to nawet nie mam co w śnieg wjeżdżać...

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

bogaty...

mało powiedziane. aż strach pomyśleć ile by miał, jakby robić coś zaczął... 🙆‍♂️

Opublikowano
40 minut temu, TheraRolnik napisał:

Sam piec nowszy to już jest wygoda 👍👍

U nas miesiąc temu założony nowy piec zwykły  "kopciuch" 

Jest z dmuchawą i to jest baaardzo wygodne 👍 do poprzedniego pieca trzeba było latać zamykać otwierać drzwiczki żeby to się w miarę równo paliło 

A teraz na sterowniku ustawione 60 stopni, piec załadowany do pełna i sterownik tą temperaturę cały czas trzyma 

jest coś takiego jak miarkownik ciągu. 

jeszcze prostsze i wydajniejsze. 

Opublikowano
6 minut temu, bratrolnika napisał:

Taki gość z mitologii 😁 tylko co go w zachodniopomorskie przyprowadzilo???

Traktorkiem se poodgarniałem, nawet dobry uczynek zaliczony, bo przy okazji sąsiadce podwórko odsniezylem  

@mf362 jednak miałeś trochę racji, pług z przodu byłby lepszy, i obciążnik na tył by się przydał, bo o ile wcześniej ładnie się odpychał, to teraz jako że pierwsza warstwa śniegu zamieniła się w lód, to trochę się ślizgał

Choć w sumie na lodzie to i normalny ciągnik nie ma zaparcia...

Sąsiadkę trzeba było ma kolana zabrać jako dodatkowy balast ale chyba żona nie była by zadowolona 

Może jakieś łańcuchy na koła wrzuć to będzie ładnie targać. :)

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

A ja to sobie myślę czy przy piątku nie strzelić lufy tak ma rozluźnienie🤔 Pioter weź no doradź.

Wreszcie ktoś mądrze gada, ja się do tego strzelania proszę ja ciebie przyłączam ;) Na zdrowie.

• Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

A ja to sobie myślę czy przy piątku nie strzelić lufy tak ma rozluźnienie🤔 Pioter weź no doradź.

oby nie sam, bo to juz alkoholizm...

Opublikowano

16,9 ,ale byle dołek i tańczy. wolę fergusonem ujeździć. napęd i jedzie gdzie ja chcę.

Opublikowano
8 minut temu, Baks00 napisał:

Wiek sąsiadki 🤔

Akurat z tych starszych, ale dobra z niej kobitka, każdemu takich sąsiadów bym życzył 

4 minuty temu, 6465 napisał:

Brzmi jak dobry plan 😉

3 minuty temu, mf362 napisał:

Sąsiadkę trzeba było ma kolana zabrać jako dodatkowy balast ale chyba żona nie była by zadowolona 

Może jakieś łańcuchy na koła wrzuć to będzie ładnie targać. :)

Felgi z tyłu pełne to trzeba byłoby taką drabinkę robić, a i boję się że kostkę bym sobie w ten sposób poniszczył 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

To tak tylko na smak, chleba trzeba pilnować bo się piecze. Jutro króliki poszczepić, posejdon, ziemniaki i tak leci. 

kurna. tyle śniegu, jak ja tera z gnojem w pole sie dostane??🙆‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

To tak tylko na smak, chleba trzeba pilnować bo się piecze. Jutro króliki poszczepić, posejdon, ziemniaki i tak leci. 

A ja jutro to do południa z dziećmi. Po południu gnój wyrzucić, śruty namielić. I po opierdzielac się.

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

kurna. tyle śniegu, jak ja tera z gnojem w pole sie dostane??🙆‍♂️

Tego to ja nie wiem, ja mam blisko, spod drzwi tylko przerzucić. Nawet taczki nie warto angażować, zresztą za ciasno nawet na tą taczkę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v