Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Zaczeło sypać i gnać

Śnieg poziomo pada.

Ciekawe jak o 14 wyjadę🤔

15 minut temu, Pafnucy napisał:

to go sprzedaj, bo zrujnuje gospodarkę.

No a jak masz zetora i perkinsa

Który w orce na ha mniej pali?

jak nic musisz brać Volvo 4x4

Opublikowano
27 minut temu, TheraRolnik napisał:

Konia se kup, zasiejesz hektar owsa i całą gospodarkę obronisz 

25 minut temu, Pafnucy napisał:

to go sprzedaj, bo zrujnuje gospodarkę.

23 minuty temu, TheraRolnik napisał:

W czym widzisz problem ? 

Sprzedaj i kup 3p 

Będzie oszczędzanie 

Chłopaki przed paliwożernymi ciągnikami nie ucieknę , takie czasy że trzeba dużymi robić

Opublikowano
11 minut temu, hubertb napisał:

Zetor z racji na zastosowaną pompę wtryskową i stały kąt wtrysku, pali dużo jeśli wozisz nim powietrze. To fakt ale spięty z pługiem nie odbiega drastycznie od innych ciągników. 

Mi tego tłumaczyć nie musisz. Chodziło mi o fanów. Na końcu mojego postu powinna być uśmiechnięta buźka.

• Like 1
Opublikowano

czy spalanie jest aż takie ważne? nawet jeśli spali więcej, to w skali roku jakie to kwoty na te mtg co zrobią?

2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

No na teraz by fajne było, piniędzy sa ale ciekawe jak tusk wygra czy go utrzymam.

żyj chwilą...

Opublikowano
20 minut temu, hubertb napisał:

7245 musiał byś zestawić z 4514 a tu porównanie wygląda pokracznie bo pomimo podobnych mocy te ciągniki tych samych maszyn nie pociągną. 

A co tym Zetorem takiego cudownego pociągniesz 🤔

Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał:

Kupisz 1014, to zobaczysz ile ten wkropi.   :P

Liczę się z tym , ale jakieś 4x35 powinien ciągnąć🤔. 914 chciałem zawsze ale za słaby i muł gadają , tylko mniej spala

Panie szamanie a Ty jaki model masz ciężkiego ?

3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

To kiedy kupujesz ten duży ciągnik 🤔

Najpierw ziemia i spłata później ciągnik 

Opublikowano
6 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A co tym Zetorem takiego cudownego pociągniesz 🤔

Te ciągniki u nas miewają problemy z pociągnięciem pługa. Generalnie tutaj o tym wynalazku mówi się źle lub wcale. 

Opublikowano
kizak napisał:

8 godzin temu, marulekk napisał:

Jak wiadomo od stycznia wraca pełny VAT 23% na paliwo a oleje smary itd to jaki miały VAT???

Dobry tydzień,czy dwa wstecz sejm przepchnął vat po dotychczasowych zasadach ,czyli bez podwyżki po nowym roku . Tak w radiu mówili . 

kiedy i w którym radio 🤔

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

3 minuty temu, Desperado napisał:

Kupisz 1014, to zobaczysz ile ten wkropi.   :P

Liczę się z tym , ale jakieś 4x35 powinien ciągnąć🤔. 914 chciałem zawsze ale za słaby i muł gadają , tylko mniej spala

3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

To kiedy kupujesz ten duży ciągnik 🤔

a czym się różni 1014 a 914 że mnie spali?

Opublikowano
4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ale te spalania Zetora to cię wykończy jak jeszcze ziemi dojdzie 

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Nie, tak się nie da

Trzeba miec zabezpieczenie na wypadek wypadku

Na rok przeżycia musi być oszczędnosci.

łeee taaam...

Opublikowano
8 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Dawno temu 1014 targałem obrotowe 4x40 ug.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v