Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Dzień dobry wszystkim.

Cos pruszy białego z nieba i aż tylko -4  a było -13 

Tomaszku to ja bym wolał kupić starszego Ihc😁 

U nas w lato kupił perełkę 3512 z tą kabina niby komfort bo też się napalil jak szczerbaty na suchary i jak wsiadł jego syn po żniwach i poszedł w talerzówkę to do perełki dołożył jeszcze duuuzo.

Naprawił go ale nie chce  wspominać o tym ciągniku a tam poszedł wał to dobrze że korba nie zrobiła otworu wentylacyjnego w bloku😁 i musieli skrzynię robić🤔.

Jak już to kupić nawet z silnikiem do remontu ale naprawisz i będziesz wiedział co masz 

Tak jak w zeszłym roku sąsiad kupił .

Dał prosto z lawety handlarzowi  27 tys za 94 r z kabiną i na szerokim kole  i na wiosnę jak dostał w palnik to poszedł silnik do naprawy.

Dołożył z robotą 11 tys i teraz wie co ma

Bo im się nie daje w palnik na 2400 tylko 1500 1600 nawet jak ma ciężko bo i tak z tych 2400 będzie schodzil na 1600 nawet z gazu do dechy.

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, Qwazi napisał:

Moim zdaniem te ciągniki mają więcej wad niz zalet. Nadają się do kosiarki, przetrząsarki i zagrabiarki. Może jeszcze opryskiwacza. A ludzie mają i jeżdżą bo się tak przyzwyczaili 

Nie wiem , miałem kupić jakiegoś 4512 ,4514 ,albo 5314 . Ale odradzali bo do tura się nie nadaje , już primo doradzał jak założyć pompę tandem ... To kup lepiej Zetora , no i kupiłem , a teraz latam z bankami na CPN 😉

Opublikowano
9 minut temu, kizak napisał:

Sejm zatwierdził ,no ale nikt nie mówił o senacie . Jak senat przepchnie to ik ,jeszcze pewnie prezydent ,jak nie przepchnie to sam zostałem wprowadzony w błąd z niewiedzy i Was wprowadziłem . PRZEPRASZAM 

nie masz za co. 

te debile na samej górze sami w swoich kłamstwach się nie odnajdują i w tej swojej tempej propagandzie. 

Opublikowano

Jak przyjedziesz ,naleję ,za te pół drogi czyli z

5 minut temu, Bananek napisał:

Nie przepraszaj tylko paliwo na pół mi się dorzucisz.

70 km,  naleję ,za wiele Ci nie spali  [chyba],😉

Opublikowano
7 godzin temu, hubertb napisał:

Napiszę coś za co będę krzyżowany ale będzie to przynajmniej prawdą malowanie farbą/ woskiem to przynosi ulgę zarówno właścicielowi jak i portfelowi a przed ruda nie chroni. To jest tak jak z trupem i mumifikacją może i trup przetrwa dwa tysiące lat pytanie po co ? To samo jest z konserwacją pojazdu przetrwa dokładnie pięć lat dłużej pytanie po co skoro będzie starym trupem którym nikt nie będzie chciał jeździć. 

tu akurat mowa o Ducato z 2015r, który póki co nie gnije, rdzy nie widać

bardziej chodzi o profilaktykę

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Ło tam nie lubię, zawsze podobały mi si brunetki albo rude a żonkę wziolem blondynke 

może tam gdzie trzeba brunetka była

Opublikowano
17 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nie wiem , miałem kupić jakiegoś 4512 ,4514 ,albo 5314 . Ale odradzali bo do tura się nie nadaje , już primo doradzał jak założyć pompę tandem ... To kup lepiej Zetora , no i kupiłem , a teraz latam z bankami na CPN 😉

Konia se kup, zasiejesz hektar owsa i całą gospodarkę obronisz 

Opublikowano
15 minut temu, hubertb napisał:

No pewnie perkins do baku dolewa. Mit niskiego spalania tych silników jest po prostu głupi 

Nie jest wcale taki mit , bo chociaż na wolnych obrotach i lekkiej robocie paliwo wącha. A Zetor to chlejus w każdych warunkach

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nie jest wcale taki mit , bo chociaż na wolnych obrotach i lekkiej robocie paliwo wącha. A Zetor to chlejus w każdych warunkach

to go sprzedaj, bo zrujnuje gospodarkę.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

W czym widzisz problem ? 

Sprzedaj i kup 3p 

Będzie oszczędzanie 

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
kizak napisał:

Jak przyjedziesz ,naleję ,za te pół drogi czyli z

5 minut temu, Bananek napisał:

Nie przepraszaj tylko paliwo na pół mi się dorzucisz.

70 km,  naleję ,za wiele Ci nie spali  [chyba],😉

Cholerna, tak ostatnio zaczął dużo palić...............

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

7245 musiał byś zestawić z 4514 a tu porównanie wygląda pokracznie bo pomimo podobnych mocy te ciągniki tych samych maszyn nie pociągną. 

Opublikowano
2 minuty temu, jacek1296 napisał:

Co ty za herezje wygadujesz!! Na stosie Cie spalą!! Przecie fetor to super-hiper-lux maszyna.

Zetor z racji na zastosowaną pompę wtryskową i stały kąt wtrysku, pali dużo jeśli wozisz nim powietrze. To fakt ale spięty z pługiem nie odbiega drastycznie od innych ciągników. 

Opublikowano

Zaczeło sypać i gnać

Śnieg poziomo pada.

Ciekawe jak o 14 wyjadę🤔

15 minut temu, Pafnucy napisał:

to go sprzedaj, bo zrujnuje gospodarkę.

No a jak masz zetora i perkinsa

Który w orce na ha mniej pali?

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Ciekawe jak o 14 wyjadę

normalnie. tyle że po śniegu.

Opublikowano

No gdzie będziesz jechał. Odśnieżą to w sobotę lub niedzielę pojedziesz

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

teraz nie porównywałem.

kiedyś z 30. w orce zetor palił mniej i szybciej zaorane.

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Zaczeło sypać i gnać

Śnieg poziomo pada.

Ciekawe jak o 14 wyjadę🤔

Ten do którego zapniesz większy pług. W orce liczy się spalanie na ha. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Odśnieżą to w sobotę lub niedzielę pojedziesz

odwilż ma być.   po co się śpieszyć?> 😄

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v