Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Tak, ja nie mam bydła i mi policzyli tyle ile miałem z szacowania. Mojej kobiety ojciec ma krowy mleczne, z upraw straty miał podobne jak ja, koło 26%, ale ze krowy ma, to strata spadła do 4.3 % 

Ja bydła nie mam formalnie więc i mi się nie liczylo 

Kiedyś jak pamiętam przy suszowym było inaczej, bydło podnosiło szkodę .A Teraz odwrotnie 🤦

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Baks00 napisał:

Kiedyś jak pamiętam przy suszowym było inaczej, bydło podnosiło szkodę .A Teraz odwrotnie 🤦

No bo teraz według ich logiki jak masz zwierzęta i masz z nich korzyść to niwelujesz tym straty z produkcjj roślinnej. A to że nie ma co im w koryto wrzucić to już nie jest problemem 

• Like 4
Opublikowano
szymon09875 napisał:

2 godziny temu, Strongman napisał:

Słyszeliście o bydle a suszowym.

Tak, ja nie mam bydła i mi policzyli tyle ile miałem z szacowania. Mojej kobiety ojciec ma krowy mleczne, z upraw straty miał podobne jak ja, koło 26%, ale ze krowy ma, to strata spadła do 4.3 % 

Ja bydła nie mam formalnie więc i mi się nie liczylo 

doszlem chyba czemu nie ma ciśnienia, znów ujebalo śruby od koła pośredniego

Opublikowano
19 minut temu, Karol6130 napisał:

No znajomy przez ten FB do skarbowego trafił 

Robił spore pieniądze a z obywatelami się nimi nie dzielił 

Zadzwonili że zapraszają, pojechał, a one mu zdjęć z FB napokazywali, i z tekstem że albo gada albo do śledczego 

No i wysypał, musieli zgłosić czynny żal za 36 sytuacji i założyć działalność 

to tak i te spotted i inne podpuszczają. imię nazwisko zakres działalności, a w papierach działalności brak 🤣

Opublikowano
2 godziny temu, hubertb napisał:

Ostatnio znajomy dostał mandacik za przyczepkę nie chce się przyznać ile ale mówi że ponad 3 koła nie jego. 

Dej spokój wczoraj mi zarzuciło na skrzyżowaniu lawetę i w krawężnik pizdnela, tylko patrzylem czy odbije w samochód na drugim pasie 🤦‍♂️

Opublikowano
2 minuty temu, DANDYS napisał:

doszlem chyba czemu nie ma ciśnienia, znów ujebalo śruby od koła pośredniego

To coś jest nie tak tam, nie możliwe żeby się odrazu zatarło. No i druga sprawa, czy jakby tam się urwało to by nie spadło do zera ? 

Jak założyłeś koło to jak się obracało? Luźno czy z oporem?

Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

No bo teraz według ich logiki jak masz zwierzęta i masz z nich korzyść to niwelujesz tym straty z produkcjj roślinnej. A to że nie ma co im w koryto wrzucić to już nie jest problemem 

Wypadało by zapytać czym żywione bydło 

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Dobrze wiedzieć, sam myślałem żeby wiosną się z jedną rzeczą ogłosić ale chyba odpuszczę 

Ja miałem też taka sytuacje podobna. Ale się wytłumaczyłem że to pomoc sąsiedzka była.  Ojciec w końcówce lat 80 też miał taką samą sytuację. Dyrektor z skr go podał do skarbówki. Z tym że wtedy akurat wszyscy którym robił usługi prasą i kombajnem do ziemniaków powiedzieli że to była pomoc sąsiedzka. 

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Dobrze wiedzieć, sam myślałem żeby wiosną się z jedną rzeczą ogłosić ale chyba odpuszczę 

Ogłaszają się w śród swoich najlepiej, puść info że robisz usługi takie i takie 

Ja w internecie też się za dużo nie "chwale" bo można se bigosu narobić ....

Opublikowano
Qwazi napisał:

26 minut temu, Łolek napisał: A ja nie kot i też z sierpnia  To Ty z końcowki. Chociaż ja w zasadzie też bo przedostatni dzień kocurka. A @slawek74 ostatni🙆. Jak nic na dożynki pasuje😉

czy Ty chcesz mnie ,,dorzynać,, ?

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, witejus napisał:

zrozumiałe że podzielisz się zarobkiem? z Urzędem Skarbowym właściwym dla miejsca zamieszkania.

Oczywiście. Wszystko na legalu z fakturą. Dla urzędu miasta raczej lewizna by nie przeszła chyba co? 

Po to mam działalność. Dzisiaj zadzwoniłem do gminy czy nie potrzebują, a gość mówi panie z nieba mi pan spadłeś, dawaj czym prędzej 🤪

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=301218677433746&id=2359870204241061

😁 

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
19 minut temu, szymon09875 napisał:

To coś jest nie tak tam, nie możliwe żeby się odrazu zatarło. No i druga sprawa, czy jakby tam się urwało to by nie spadło do zera ? 

Jak założyłeś koło to jak się obracało? Luźno czy z oporem?

one nie pasowało mi na otwory skreciłem je troche na chama ...no nie wiem może odsuneło sie tyłko lekko i uciekał olej ? zawsze to tryby by trzymało je troche .czy nie ?

nie wiem czy sie zatarło bo musze przodem odjechac zeby sciagnac pokrywe . i je wyciagnać

nie pamietam juz czy lekko sie kreciło 

Opublikowano
3 minuty temu, DANDYS napisał:

one nie pasowało mi na otwory skreciłem je troche na chama ...no nie wiem może odsuneło sie tyłko lekko i uciekał olej ? zawsze to tryby by trzymało je troche .czy nie ?

nie wiem czy sie zatarło bo musze przodem odjechac zeby sciagnac pokrywe . i je wyciagnać

Wyślij to coś do huty😁

Opublikowano
3 minuty temu, DANDYS napisał:

Wyślij to coś do huty😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v