Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Włoski rozsiewacz z wibrującym dnem.

Szkoda że nie ma siatki na wierzchy, ale ta chyba jest razem z nadstawką 1000l.

We Włoszech wychodzą jako gaspardo. Te same modele.

Mam motyla compakt fruit.

Stoi takie gaspardo z 15 km ode mnie. Od wiosny z wapnem. @6465 ma ramę kultywatora od tego chłopa. Z żoną jeszcze się idzie dogadać, ale chłop raz chce sprzedać, raz nie. Ma jeszcze proxime i kilka innych gratów 

Opublikowano
12 minut temu, stempos1980 napisał:

To zmienisz ten pseudorozsiewacz na inny a kosiarkę na szerszą

Adam do  wszystkiego potrzebne  dolary 

Opublikowano
Desperado napisał:

Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

Oj tam szczegół 🤭🤭 

Jak ktoś kłamie w takich szczegółach to niech se go trzyma.

może i kłamie ale nie świadomie 😜 wiekszość starszych myśli że te zetory a zwłaszcza te 72 to ci na masce to i tyle na silniku mają....

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, DANDYS napisał:

też ciagalem 1.65kosiarke , 2.2bieg 1700obr i fajnie szło

2? Na spacer jedziesz tą kosiarką 3 i faja. Akurat rotacyjna lubi obroty i zapierdalanie jej nie przeszkadza. Za to bardzo nie lubi "niespodzianek" na polu. 

• Like 1
Opublikowano
hubertb napisał:

2 minuty temu, Agrest napisał:

Zawsze coś przy sobie noszę

No widzę takie zaskórniaki na czarną godzinę, żeby starczyło na ćwiartkę i paczkę fajek🤣 

przy dzisiejszej inflacji to na tyle niedługo może starczyć 🤭🤪

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Jaki ciągnik podlinkował agrest ? I do jakiego zakupu namawiał mnie @Qwazi 🤔

Marcin ja Cię do niczego nie namawiam, bo raczej ciężko Cię do czegokolwiek namówić 🤔. Ja Ci tylko wskazuje pewną możliwość. Po takim zabiegu miałbyś dwa ciagniki z turami, które mógłbyś używać w praktycznie takich samych maszynach. I uwierz, że z tura na 7245 korzystałbyś sporadycznie. A co do ziemniaków, to skoro ludzie robią w ziemniakach Zetorami 7211, to i 7245 też się zrobi. Mój znajomy miał 3p i kupił nowego 8441. Od razu po zakupie 3p sprzedał. I robi tym 8441 w warzywach, bo ma go tylko jednego

Opublikowano
hubertb napisał:

12 minut temu, DANDYS napisał:

też ciagalem 1.65kosiarke , 2.2bieg 1700obr i fajnie szło

2? Na spacer jedziesz tą kosiarką 3 i faja. Akurat rotacyjna lubi obroty i zapierdalanie jej nie przeszkadza. Za to bardzo nie lubi "niespodzianek" na polu. 

aż tak równych łąk nie mam

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Marcin ja Cię do niczego nie namawiam, bo raczej ciężko Cię do czegokolwiek namówić 🤔. Ja Ci tylko wskazuje pewną możliwość. Po takim zabiegu miałbyś dwa ciagniki z turami, które mógłbyś używać w praktycznie takich samych maszynach. I uwierz, że z tura na 7245 korzystałbyś sporadycznie. A co do ziemniaków, to skoro ludzie robią w ziemniakach Zetorami 7211, to i 7245 też się zrobi. Mój znajomy miał 3p i kupił nowego 8441. Od razu po zakupie 3p sprzedał. I robi tym 8441 w warzywach, bo ma go tylko jednego

Widzisz @bratrolnika 

Opublikowano
1 minutę temu, DANDYS napisał:

aż tak równych łąk nie mam

Moje też równe nie były. 2 w zetorze i 1700 obrotów to pałetactwo, takim biegiem to z rozdrabniaczem sadowniczym jechać można. 

Opublikowano
1 minutę temu, DANDYS napisał:

To kupi traktor, za rok większe maszyny, po co sobie utrudniać

On sam sobie przeczy bo najpierw szuka maszyn pod mały ciągnik a później gada ze nie ma maszyn do większego ciągnika i musi być mały 

Opublikowano
6 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Tomek nie kojarzę , ale bierz przyczepkę i śmigaj po niego jak się podoba 

Ja nie mam psycepki. A Lublin to nie wiem czy obróci w koło 🤔

Opublikowano
17 minut temu, jahooo napisał:

a co, liczyłeś, że się zmieni ? komedia trwa nadal

Jasiu ,to chyba Wy te komedie kręcita , co może nie 😉 

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Wjedź takim 8441 do sadu, i przejedź przez jeden rządek, urwiesz wszystkie lusterka i halogeny na dzień dobry

Ale to tylko raz urwiesz a później można już jeździć normalnie 😜

• Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano

Szeroki 

Niemniej, nie chce mi się tłumaczyć, jak bardzo któryś chce przekonać do większego ciągnika, to zapraszam, pojeździmy po sadzie, apotem ocenimy szkody

1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Jaki macie rozstaw w sadzie?

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v