Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja w lewo i z naprzeciwka w lewo swoje, i mieliśmy bezkolizyjnie się minąć a ja za duży łuk i wjechalem na jego tor a on na mój i się zblokowlao trochę, bo inni pojechali dobrze 😄

Aktywnyrolnik7245 napisał:

1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Ja już ten temat przerabiałem więc to kiepski pomysł. 

To co radzisz , zetorek 5211 lub 3320 będzie lepszy 🤔

jak chcesz to czekaj będzie 5314 na sprzedaż z dobrych rąk, ale ty do Gorzowa przyjedziesz 🤔

Opublikowano
14 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To co radzisz , zetorek 5211 lub 3320 będzie lepszy 🤔

Cuś większego z przednim napędem. 

Opublikowano
11 minut temu, jahooo napisał:

i droższy w naprawach

Jak to mowią. Jak dbasz tak masz. W galerii u mnie jest ostatni zetor w metalowej masce. Ojciec go przyprowadzil w grudniu 1997 roku. Przywieziony do Tyszowiec z Kalisza z "wystawki". Pisalem kiedys o tym. Tak szczerze to nie pamietam zeby kiedykolwiek mial powazną awarie. Pompe paliwa ojciec robil bo paliwo ukrainskie bylo "dobrej" jakosci. Kreci mth juz drugi raz i licznik jeszcze sie nie zatrzymal.

Ale porównując 5211 do 3320 to wg mnie nowszy wygrywa. W kabinie jakos tak ładniej. Brazowa tapicerka do mnie nie przemawia,a podsufitka po latach...wisi na głowie.

Opublikowano
1 godzinę temu, DANDYS napisał:

młody ma operacje na dziąsło w IMD, odwiozlem nie dawno na odział, i teraz do poniedziałku spędzam na łóżku przed tv

To wpadnij na kawę czy obiad 

Opublikowano
3 minuty temu, PRIMO napisał:

Cuś większego z przednim napędem. 

Tak naprawdę jeden duży 4x4 i jakiś mniejszy by mu wystarczył a nie trzymać te c330 i c360 dodatkowo 

Opublikowano

chiba zima na całego. trzeba może o kalesonach myśleć 🤔

dobrze że boto porównane. 

Opublikowano
Łolek napisał:

1 godzinę temu, DANDYS napisał:

młody ma operacje na dziąsło w IMD, odwiozlem nie dawno na odział, i teraz do poniedziałku spędzam na łóżku przed tv

To wpadnij na kawę czy obiad 

a dasz krowy po doić?

Opublikowano
1 minutę temu, mf362 napisał:

Tak naprawdę jeden duży 4x4 i jakiś mniejszy by mu wystarczył a nie trzymać te c330 i c360 dodatkowo 

Ja bym to już dawno sprzedał i dołożył i kupił coś bardziej cywilizowanego. 

Opublikowano
1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Jak to mowią. Jak dbasz tak masz. W galerii u mnie jest ostatni zetor w metalowej masce. Ojciec go przyprowadzil w grudniu 1997 roku. Przywieziony do Tyszowiec z Kalisza z "wystawki". Pisalem kiedys o tym. Tak szczerze to nie pamietam zeby kiedykolwiek mial powazną awarie. Pompe paliwa ojciec robil bo paliwo ukrainskie bylo "dobrej" jakosci. Kreci mth juz drugi raz i licznik jeszcze sie nie zatrzymal.

Ale porównując 5211 do 3320 to wg mnie nowszy wygrywa. W kabinie jakos tak ładniej. Brazowa tapicerka do mnie nie przemawia,a podsufitka po latach...wisi na głowie.

wszystko jest pięknie, dopóki nie posypie się coś w skrzyni albo moście

no i w 5211 silniki potrafią wytrzymać więcej MTH niż w tych nowszych, u mnie na wsi 3320 i 5320 , oba już robione, mimo, że właściciele od nowości , a ciągniki poszanowane

Opublikowano

jeszcze nie. 

mam nadzieję że wytrzymie do jutra. trzeba pasioru nawozić na kilka dni. i wracać do chorowania. 

Opublikowano

No i to mnie się podoba Pjoter! 

Z uwagi na rosnące ceny energii od stycznia 2023 r. możliwe będzie składanie wniosków na rozpoczęcie lub rozbudowę działalności związanej z prowadzeniem własnej pasieki. Pszczelarze będą mogli sprzedawać miód by osłodzić sobie i innym życie,a wosk przerobić na świece...Czysta oszczędność i budowanie mentalnego wehikułu czasu, gdzie człowiek ma poczucie,że czas zatoczył koło i musi nauczyć się funkcjonować w półmroku niczym w średniowieczu,z małą perspektywą na oświecenie ....

• Confused 1
Opublikowano
16 minut temu, GRZES1545 napisał:

Swój chlebek ze swojej mąki z własnego ziarna, dzieciaki zachwycone😋 jeden z żurawiną drugi bez dodatków

Jeszcze tylko dopracować aby skórka była miętką.

20221202_120525.jpg

I że wam się chce tak bawić jak w sklepie można gotowy kupić 🤔

Opublikowano
HF86 napisał:

jeszcze nie. 

mam nadzieję że wytrzymie do jutra. trzeba pasioru nawozić na kilka dni. i wracać do chorowania. 

To niech się dziś wstrzyma. Może pozwoli wnęki obrobić.

Opublikowano
24 minuty temu, jahooo napisał:

i droższy w naprawach

Jasiu Ty to widzę w zachodnie byś pakował kasę a jak przyjdzie parę groszy dołożyć do Zetora to koniec świata...

Opublikowano
DANDYS napisał:

@Bananek tyle udało się zrobić, lance jakaś za dwieście zamówiłem i będziemy próbować

IMG_20221201_081439.jpg

A wlewać którędy?

TheraRolnik napisał:

Takiego nie kupisz. Moja też w tygodniu piekła. Te sklepowe nie dorównają do pięt swojskiemu.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Jasiu Ty to widzę w zachodnie byś pakował kasę a jak przyjdzie parę groszy dołożyć do Zetora to koniec świata...

jak mam dołożyć 5-7 tys do zetora, to wolę taką samą kasę do zachodniego

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Takiego nie kupisz, a satysfakcja jaka🤗

No i wszystko na naturalnych składnikach 0 chemi.

2 minuty temu, Bananek napisał:

A wlewać którędy?

Takiego nie kupisz. Moja też w tygodniu piekła. Te sklepowe nie dorównają do pięt swojskiemu.

Jaki robi twoja? Żytni czy pszenny?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v