Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, gregor1284 napisał:

Mamy listopad Wiesiu 

Wiem pomyliłem się,odpusciłem z tą energetyką jutro pojadę o 6 rano bo jak bym dzisiaj został to do wieczora nie wiem czy by się dostał a roboty jest.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Jedyny zasiłek który na mnie przypada to pogrzebowy i to ja go do ręki nie dostanę 🤷‍♂️ jestem dziadem, nic nie posiadam, mieszkam u konkubiny albo u mamy, nie mam żadnych źródeł dochodu 😂

Tak, Tak, i żywisz się szczawiem i mirabelkami. Może legalnych to i nie masz tych źródeł dochodu, a tych nielegalnych z szarej strefy, to już nie wspominasz. Chłopisko w sile wieku a rączki pracą nie skalane,oj weźmie się Mateuszek za Was pasożytów, 🤣🤣🤣

Edytowane przez jacor73
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Jedyny zasiłek który na mnie przypada to pogrzebowy i to ja go do ręki nie dostanę 🤷‍♂️ jestem dziadem, nic nie posiadam, mieszkam u konkubiny albo u mamy, nie mam żadnych źródeł dochodu 😂

Pędź bimber będziesz miał dochód

Znan ludzi to albo na etacie i mieszkają nie u siebie.Albo pendzą bimber.

Albo znajdź babę żeby na etacie była i ty pójdziesz i gitara.

Opublikowano
8 minut temu, Strongman napisał:

Pędź bimber będziesz miał dochód

Znan ludzi to albo na etacie i mieszkają nie u siebie.Albo pendzą bimber.

Albo znajdź babę żeby na etacie była i ty pójdziesz i gitara.

Gdzie tam. Gregor zbyt luksusowy na to. On to biznesik a nie takie rzeczy🤔🤣😂

Opublikowano (edytowane)

A z tym suszowym to problem bo jak ojciec i syn gospodarzą pod jednym adresem choć mają dwa numery gospodarstwa to nie dają wogule albo jeden musi zrezygnować.

A stawki to 600ml podzielić 125tyś to 4800zł ale w tych 125tys jest dużo ludzi co ma ponad 30% i im należy się dwa razy tyle więc kto wie może nawet 4tyś nie być.

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Juź ponad 200 tys wniosków

Byłem dziś na pewnym szkoleniu z oDR, to powiem Ci Rysiu że będzie ponoć nieciekawie dla wielu rolników, mowa była o dopłatach z nowego rozdania, i definicji aktywnego rolnika. A z tymi umowami i fikcyjnymi oświadczeniami to skarbówka nie jednemu sprawdzi przychody i rozchody. Pani dodała że te zapomogi mają swój drugi cel, Jaki to nie mówiła bo mają zakaz podawania szczegółów,ale trochę można się domyśleć. Rysiu  niebawem wszyscy  będą dokładnie zbierać fakturki na wszystko,  coś czuję.

• Like 1
Opublikowano
35 minut temu, pedro2 napisał:

Przyszły rachunki za prąd. Mimo iż zużycie ciągle spada i mam nadpłatę to od nowego roku prognozują mi wyższe zużycie o 40 kWh miesięcznie. Ot logika w polszy 🤷 

To się da załatwić.

Opublikowano
38 minut temu, pedro2 napisał:

Przyszły rachunki za prąd. Mimo iż zużycie ciągle spada i mam nadpłatę to od nowego roku prognozują mi wyższe zużycie o 40 kWh miesięcznie. Ot logika w polszy 🤷 

Pewno uwzględnili ze covid będzie i zamkną w domu i prąda więcej pójdzie.

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, pedro2 napisał:

Dlatego przeszedłem jakiś czas temu na rozliczanie co miesieczne, i skończyły się nadpłaty niedopłaty i prognozy zużycia. Efekt był taki że  po roku miałem średnio 800zł do 1000zł mniej za prąd. 

Teraz mam PV i opłaty stałe płacę nic więcej.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano (edytowane)

Mi też 100zł podnieśli a zużycie spadło to poleciałem do nich że chce płacić mniej co miesiąc a jak wyjdzie tak wyjdzie to resztę dopłacę po 6 miesiącach i się zgodzili.

Wolę ich pieniendzmi obracać niż oni od każdego policą na zaś i kwotę mają olbrzymią 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Masz licznik na wifi ?bo kto co miesiac lata spisywać.

Nie, miałem Zwykły. Inkasent jest od tego, 4zł miesięcznie do rachunku za to doliczali. Czasem dzwonił do mnie aby SMS mu wysłać że stanem licznika.

• Like 1
Opublikowano
51 minut temu, GRZES1545 napisał:

Byłem dziś na pewnym szkoleniu z oDR, to powiem Ci Rysiu że będzie ponoć nieciekawie dla wielu rolników, mowa była o dopłatach z nowego rozdania, i definicji aktywnego rolnika. A z tymi umowami i fikcyjnymi oświadczeniami to skarbówka nie jednemu sprawdzi przychody i rozchody. Pani dodała że te zapomogi mają swój drugi cel, Jaki to nie mówiła bo mają zakaz podawania szczegółów,ale trochę można się domyśleć. Rysiu  niebawem wszyscy  będą dokładnie zbierać fakturki na wszystko,  coś czuję.

A co to za definicja Rolnik Aktywny?

Opublikowano (edytowane)

Znajdziesz w necie.

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/articles/aktualnosci_/rolnik-aktywny-zawodowo-czyli-dla-kogo-beda-dotacje-rolnicze/?gclid=Cj0KCQiA1ZGcBhCoARIsAGQ0kkoNPu_aEz5vq20ijA8NIP8FWTpT06K8zo7e4fFxhVeyp54qWPgLbUMaAn_CEALw_wcB

1 minutę temu, pedro2 napisał:

Nie przeszkadza mi, najwyżej będzie nadpłata. Tylko po uj takie idiotyzmy... Można za całe pół roku opłacić całą fv czy trzeba co miesiąc? 

Płaciłem co miesiąc, nie chodzi o nadpłatę ale o to czy końcowo nie robią Cie w uja.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, superfarmer02 napisał:

Tu Słupica jest z takiego płaskownika, pewnie 20 na 40mm

A ja dałem 20/100 żeby przypadkiem za słabe nie było 🤦‍♂️

22 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Nie, miałem Zwykły. Inkasent jest od tego, 4zł miesięcznie do rachunku za to doliczali. Czasem dzwonił do mnie aby SMS mu wysłać że stanem licznika.

U nas normalnie co dwa miesiące spisują licznik, i ci dwa miechy rachunek przysyłają

Nie możecie sobie wpłacać na konto co miesiąc czy dwa po parę złotych, jak będziesz miał nadpłatę to przeciez odejmą ci od rachunku przy rozliczeniu??? 

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v