Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, gregor1284 napisał:

No moi drodzy bracia, umiłowani w wierze a mało to prac w koło kościoła trzeba wykonać? Widzicie chyba jak plac się zmienia a przecież to już nie czasy szpadla i łopaty tylko w naszym fachu narzędzia się nie zmieniają od ponad 2000 lat. Wiecie ile mężczyzn siłę zastąpi jeden taki traktor? Ja też nie wiem, powiem wam że kilkunastu jak nie kilkudziesięciu. 🤷‍♂️

Ja bym się nadał na księdza 😂

No nie bardzo, niechciał byś się dzielić 

Opublikowano

FB_IMG_1669545001283.jpg

3 minuty temu, Karol6130 napisał:

No nie bardzo, niechciał byś się dzielić 

O nie nie. Ja od małego nauczony ze jak się podzielisz to i robota jest a jak się nie podzielisz to i ktoś nie ma i Ty nie masz 🤷‍♂️

Opublikowano
13 minut temu, Dziad932 napisał:

a kukurydza może i dobra ale wszystko muszę wynająć więc nie wiem czy byłby interes , tym bardziej że kukurydza gliniastej ilastej ziemi zbytnio nie lubi

najpierw gadasz że słabe a teraz że gliniaste ziemie masz , na ciężejszej lepiej zniesie niedobory wody a resztki z QQ na lżejszej ziemi zrobiłyby lepsza robote niż prawie coroczne cięcie słomy 

Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

FB_IMG_1669545001283.jpg

O nie nie. Ja od małego nauczony ze jak się podzielisz to i robota jest a jak się nie podzielisz to i ktoś nie ma i Ty nie masz 🤷‍♂️

To mi zabrzmiało jak łapówkarstwo 🤔. Oj Gregorku oj oj. I to jeszcze od malego. To za coś Ty łapówki w przedszkolu dawał? I komu?🤔🤭

Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Po uj mnie robota, pieniędze starczą 

No to trza się było na księdza szkolić a nie na tego co pomaga księdzu pieniądze z instytucji kościoła wyprowadzać 😂

1 minutę temu, Qwazi napisał:

To mi zabrzmiało jak łapówkarstwo 🤔. Oj Gregorku oj oj. I to jeszcze od malego. To za coś Ty łapówki w przedszkolu dawał? I komu?🤔🤭

No! Waż słowa! Za takie nazewnictwo to się przed sąd idzie 🙊

Opublikowano
1 minutę temu, tytanowyJanusz napisał:

Zaniosłeś tam gdzie mówiłem?

dzwoniłem. facet mi zasugerował że ... sie nie opłaci. przeszło 8 stów u nich zestaw + robota.

sam wymienię. zamówiłem jakiś chiński zestaw.

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

dzwoniłem. facet mi zasugerował że ... sie nie opłaci. przeszło 8 stów u nich zestaw + robota.

sam wymienię. zamówiłem jakiś chiński zestaw.

Co będziesz remontował? Piełe?

Opublikowano
30 minut temu, mf362 napisał:

Tak się dokłada do pieca 

Aż mi się przypomniało, kiedyś w Teleexpressie mówili, babinka jakaś 80lat poszła do gopsu żeby jej opału na zimę załatwili, to jej przywieźli drewno, w jednym kawałku 7m długi i ponad 1m średnicy pień drzewa 🤦‍♂️

• Haha 4
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Co będziesz remontował? Piełe?

nom

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

No to trza się było na księdza szkolić a nie na tego co pomaga księdzu pieniądze z instytucji kościoła wyprowadzać 😂

No! Waż słowa! Za takie nazewnictwo to się przed sąd idzie 🙊

Polityczna odpowiedź🙉

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

do Stihla MS 180 też pasuje

do makity zamówiłem.trochę problem miałem, bo typowo do mojego modelu tylko oryginał znalazłem, ale nadaja się zestawy od trochę większej i jest spory wybór.

do sthila na pewno coś znajdziesz.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

To chyba piec do suszarni kukurydzy

16 minut temu, bratrolnika napisał:

Aż mi się przypomniało, kiedyś w Teleexpressie mówili, babinka jakaś 80lat poszła do gopsu żeby jej opału na zimę załatwili, to jej przywieźli drewno, w jednym kawałku 7m długi i ponad 1m średnicy pień drzewa 🤦‍♂️

Opublikowano
10 minut temu, Pafnucy napisał:

do makity zamówiłem.trochę problem miałem, bo typowo do mojego modelu tylko oryginał znalazłem, ale nadaja się zestawy od trochę większej i jest spory wybór.

do sthila na pewno coś znajdziesz.

Drożyzna, zarówno tłok z cylindrem, jak i gaźnik. Myślałem, że to tańsze i w dodatku jeszcze kogoś do wymiany znaleźć. 

Opublikowano
42 minuty temu, slawek74 napisał:

dopuki nie spróbujesz pewności nie będziesz miał 😁 a tej pszenicy to ile kosisz ?

6-7 ton 

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

w dodatku jeszcze kogoś do wymiany znaleźć. 

dość prosta robota.

Opublikowano
28 minut temu, konteno napisał:

najpierw gadasz że słabe a teraz że gliniaste ziemie masz , na ciężejszej lepiej zniesie niedobory wody a resztki z QQ na lżejszej ziemi zrobiłyby lepsza robote niż prawie coroczne cięcie słomy 

Zawsze mówiłem że mozaiki u mnie  , nie wiem skąd takie info

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v