Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

pafnucy Ty Grześ 🤔

ale tyż sms lubiem... :ph34r:

Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, Chłoporobotnik napisał:

Sąsiad eksperymentuje trzeci rok z wylęgiem. Ale nijak nie możemy dojść co się dzieje, że kurczęta ładnie się lęgną, ładnie rosną i w wieku koło 4 miesięcy robią się lekkie jak piórko i zdychają. Dosłownie w momencie z 6 sztuk zostały 3 i to takie też niemrawe. Ważą ani pół kilo. Wygląda na to, że bez jakichś szczepień i innych rzeczy to nierealne do zrobienia. Drugi sąsiad zrobił 3 wylęgi, nakluło się coś koło 30 kurcząt, to samo.

Sprzedałem po 50 zł szt.

Jeden tegoroczny a drugi z tamtego roku. 

IMG_20221121_183919.jpg

Edytowane przez mf362
Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Taki o

Ale nie pamiętam dokładnie mocy jakoś pow 3kv

Screenshot_20221122-161542.jpg

ale tu bez kółek spacerowych...

Opublikowano
3 godziny temu, slawek74 napisał:

obyś się nie zdziwił 😁

to tam same ,,Piotry,, mieszkają 🤔🤭🙆‍♂️

Bo ludzie wiedzą, że jak mają zboże kupić to nie warto chować... Komu się w polu nie chce robić albo ma jeszcze trochę siły aby deptać przy paru kurach to puszcza pole w dzierżawę i sobie zastrzega, że chce w ramach czynszu i podatku zboże.

1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Panowie jak wy liczycie nieśność swoich kur w ciągu roku? 

Codziennie ilość jajek zapisana, potem zsumowany tydzień a potem miesiąc. 

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

hydraulike robisz? 🤭😁

rue z ruą poączę...

Opublikowano
2 minuty temu, mf362 napisał:

Sprzedałem po 50 zł szt.

Jeden tegoroczny a drugi z tamtego roku. 

IMG_20221121_183919.jpg

Dość drogo. Za 50-60 to już jest ładny ubity kurczak. Chyba, że ktoś chce rosół z "typowego" koguta albo po prostu potrzebuje go do swojego stada.

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Dość drogo. Za 50-60 to już jest ładny ubity kurczak. Chyba, że ktoś chce rosół z "typowego" koguta albo po prostu potrzebuje go do swojego stada.

Do swojego stada . 

Opublikowano
Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

Da radę na spokojnie ogarnąć jakiś lodówke, pralkę i jakieś inne sprzęty? 

Tak, lodówka z zamrażarką chodziła jak linie zimą zerwało, czajnik, kontówki też obsłuży

• Like 2
Opublikowano

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Byłem w lesie

Fajnie dziś  się robiło.

tyż ciąłem. się kuźwa podźwigałem musi...

Opublikowano
44 minuty temu, hubertb napisał:

Dokładnie tak. 

Magneton to pierwszy montaż zetor? 

No to prosty rachunek kura tygodniowo znosi od 4 do 7 jaj. To też od rasy zależy i karmienia ale można powiedzieć że zwykła kura bez specjalnego karmienia powinna znieść jajo co drugi dzień. Jeśli masz 30 kur powinny dać przynajmniej 15 jaj. W zimie może im coś nie leżeć i nie będą wskakiwać na gniazda. 

A nie wiem czy zetor ja w ursusie miałem 

47 minut temu, radekz200 napisał:

@Pafnucy zoba ile piniedzow tu upchałem 😛

C8FDE619-B113-4BCC-8F5A-5A68002C4969.jpeg

Tyle to w u mnie w domu na balkonie stoi a jeszcze w garażu i w kotłowni 

48 minut temu, 6465 napisał:

Zamówiłem dziś nawozy na przyszły sezon. I tak myślę czy dobrze zrobiłem🤔

Od nowego roku +VAT 

Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

A co w lesie robiłeś 🤔

na grzybach był... 🤦‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v