Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał:

Zależy kto jak lubi, nie żałuj se 🤪 kuźwa żeby siedzieć w zimnie dla oszczędności to już bez przesady ludzie.... U mnie na dole w pokoju rodziców 24 dobija 🤦 ale ja już się morduje, spać nie da rady. Reszta dołu na 21, łazienki na 24... u mnie na górze 21 i fajnie się śpi

U mnie 24, ja chodzę w krótkich spodenkach i bokserce i mi jest gorąco, a baby mówią, że to jeszcze nie to mogło by być cieplej 

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Łolek napisał:

Daj link do  tych wniosków i oświadczeń 

Nie chce mi sìę przeglądać całego  tematu, tu masz jakby nikt nie wstawił 

http://Oświadczenie uprawnionego odbiorcy końcowego energii elektrycznej

podobno do 1 lutego

https://pge-obrot.pl/zamrozenie-cen-pradu-w-2023-r

10 godzin temu, 6465 napisał:

ile u was wymiana opon Kosztuje? 

U mnie  100+ 20 za czujniki

Edytowane przez jacor73
  • Thanks 1
Opublikowano

Taniość czkawką się odbija 

Najlepiej się opłacało ściągnąć zetora ze Szwecji, zrobić mu makijaż 

Co drugi był w mchu od stania koło iglaków, najgorsze to te kolki i szyszki były 

Skrzynia silnik w 90% były zdrowe 

A jak miał obicie w kabinie to trzeba było się pilnować od kogo pieniądze się bierze żeby umowy na kogo innego nie napisać 

Opublikowano
1 minutę temu, MonteChristo napisał:

U mnie 24, ja chodzę w krótkich spodenkach i bokserce i mi jest gorąco, a baby mówią, że to jeszcze nie to mogło by być cieplej 

Takiej żonobijce?🤔

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, 6465 napisał:

Takiej żonobijce?🤔

Tak tylko żony brak by pobić , żonoobijka, pierwsze słyszę to chyba w latach 90 tak się mówiło

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano
7 minut temu, pedro2 napisał:

Zależy kto jak lubi, nie żałuj se 🤪 kuźwa żeby siedzieć w zimnie dla oszczędności to już bez przesady ludzie.... U mnie na dole w pokoju rodziców 24 dobija 🤦 ale ja już się morduje, spać nie da rady. Reszta dołu na 21, łazienki na 24... u mnie na górze 21 i fajnie się śpi

Jutro mogę kurpiankę spowrotem na kurpie zabrać 🤭 możliwe że będę gdzieś tam się szlajał 

Opublikowano
13 minut temu, hubertb napisał:

W nocy powinno się obniżać niby dla lepszego snu. Do tego z gazu jest "inne" ciepło niż z pieca węglowego który nie gaśnie 

Nawet się zgadza 🤭

moskwa-bedzie-mozna-miec-w-mieszkaniu-24-stopnie-16-w-dzien-i-8-w-nocy.jpg

Opublikowano
40 minut temu, konteno napisał:

obalony w większych kawałkach dłużej się rozkłada i mniej nawozów /obornika trzeba 

patrz obornik , większa kępa dłużej leży w ziemi aniżeli cieniej roztrzęsiona drobna warstwa

Obalony dłużej się rozkłada co jest raczej minusem bo nie po to poplon żeby on 3 lata w ziemi siedział 

A po drugie poplon powinien był "rozłożony" w ziemi a zaorany w jednej warstwie 

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Całe szczęście 🤣🤣

ja groźny nie jestem, nigdy nie miałem w życiu żadnej bujki, a kobiety to tylko przytulałem i całowałem 😉

Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

Tam nie było swoich części. Wszystko na nowych częściach chyba że ktoś znajomy to zawsze coś na części stało. Teraz nie mogę przepatrzeć co Ci lokalni blacharze/lakiernicy wyprawiają 🤦‍♂️ dwa lata od wymiany progów progi zżarło 😂 u innego znów poszycie założone na stary próg, farbunek nie raz taki ze skórka na pomarańczy bardziej gładka, jak 2k to niejednokrotnie tylko baza położona bez klaru 🙆‍♂️ 

Może trasa koncertowa? 

U znajomego w 60 zmienione komplety naprawcze, 2 godziny pokręciła na wolnych i wtedy kosiarka i w łąki. 8 lat to chodziło aż wal pękł 

Najgorsza tragedia z tym wałem była 

Z drugiej strony to można było robić szlify od nowa 🤭

Opublikowano
3 minuty temu, MonteChristo napisał:

Tak tylko żony brak by pobić , żonoobijka, pierwsze słyszę to chyba w latach 90 tak się mówiło

U nas się na to woła, koszulka wpierdolka. ;) 

Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Bo tak łatwiej a czy lepiej ? No nie powiedział bym ... 

Za dużo YT naoglądałeś się 

Przed chwilą, slawek74 napisał:

szpraja kup 🤭

Na początku o tym myślałem 😆

Opublikowano
4 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Lepiej bo mniej paliwa zużywasz, a jak masz takie ziemie jak u mnie, to rozłoży się w ciągu tygodnia po zaoraniu. Nie ma bata aby to potem wyorać z powrotem. 

Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Najgorsza tragedia z tym wałem była 

Z drugiej strony to można było robić szlify od nowa 🤭

Niedaleko typ handlował siuntkami i pospawal wal a znany też był tego że szlify na jednym czopie robili, Borty w przyczepach pianka i szpachel. No i sprzedał z tym pospawanym wałem a finalnie za to by został utopiony we własnym stawie przed domem. 😂

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Obalony dłużej się rozkłada co jest raczej minusem bo nie po to poplon żeby on 3 lata w ziemi siedział 

nie zawsze masz taki płodozmian że poplon ma okazję konkretnie wyskoczyć w górę , po zbożach i rzepaku tak ale nie po QQ ziarnowej 

4 minuty temu, TheraRolnik napisał:

oszczędniej , no i w uzasadnionych przypadkach pokaz umiejętności operatora w ustawianiu pługa i jakości przykrycia

Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Czyli lepiej jak to jest wpakowane na dno bruzdy niż wymieszane 🤔

Źle ścinacze czy przedpłużki ustaw i będzie w połowie wystawało. ;) 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Niedaleko typ handlował siuntkami i pospawal wal a znany też był tego że szlify na jednym czopie robili, Borty w przyczepach pianka i szpachel. No i sprzedał z tym pospawanym wałem a finalnie za to by został utopiony we własnym stawie przed domem. 😂

Znałem podobną historie tam skończyło się tylko na wkręceniu palców w maszynce do mięsa. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v