Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

Dopiero połowa tego 🙃

Ale są plany na więcej widać. No i dobrze tego się trzymać. To MY MŁODZI wyżywimy ten świat 😉

Opublikowano
1 minutę temu, sadownik12 napisał:

Kurka, chce zamówić ŚOR na pszenice i już boli po kieszeni :X:X. Zamówię to idę się przejść na zewnątrz, odreagować 😂

A dej spokuj. Dziś zrobiłem sobie listę takich potrzebnych żeczy na ten sezon. Smary, oleje, filtry, lemiesze i inne pierdoły i 900 przekroczyło. Na samą folie do bel potrzeba 1300 a sznurek jak rok temu kosztowały w kłębki to teraz tyle kosztuje jeden 🙆🙆🙆🥺

Opublikowano
2 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Ło kurła , ja bez psa bym nie dał rady... Jak mi mój kompan po 12 latach zdechł to jeszcze w ten sam dzień przywiozłem następnego... Drobiu nie ma prawie 10 lat a królików to będzie z 22 , 23 lata jak zlikwidowana hodowla...

Ja bez psa wychowany, nie miałem nigdy to nie odczuwam braku. 

2 minuty temu, sadownik12 napisał:

Kurka, chce zamówić ŚOR na pszenice i już boli po kieszeni :X:X. Zamówię to idę się przejść na zewnątrz, odreagować 😂

Huzar mi został z zeszłego roku, Moddus też, mam jedną flaszkę Mirage to prawie na biednego grzyba starczy i jeszcze drożdży w sklepie nakupić.

1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Bez psa ? Jak to tak ? 

Może to dziwne ale odkąd chałupa wybudowana w 1960 to był tylko jeden pies przez kilka lat, przez prawie 30 lat nie było a od 25 lat też już nie ma.

Opublikowano

Jasne ,że są , po niedzieli muszę wywieźć obornik z płyty bo już nie ma gdzie ładować to od razu  sprzątam resztki ze stodoły i będę leciał z tematem jak pogoda pozwoli , pustaki i cegły już kupione 💪

1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Ale są plany na więcej widać. No i dobrze tego się trzymać. To MY MŁODZI wyżywimy ten świat 😉

Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

I jak bez psa ? Nawet nie wiesz że ktoś przyjechał 

U mnie brama zawsze zamknięta a jak chce wejść to jest dzwonek przy furtce. Chyba, że kurier ma przyjechać to wtedy się otwiera. U pradziadków babka mówi, że też nigdy psa nie mieli. Kot tylko.

Opublikowano
3 minuty temu, superfarmer02 napisał:

A dej spokuj. Dziś zrobiłem sobie listę takich potrzebnych żeczy na ten sezon. Smary, oleje, filtry, lemiesze i inne pierdoły i 900 przekroczyło. Na samą folie do bel potrzeba 1300 a sznurek jak rok temu kosztowały w kłębki to teraz tyle kosztuje jeden 🙆🙆🙆🥺

Na olejach nie oszczędzaj ;)

Opublikowano
4 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Mam fuchsa z 60 litry po 500 mth jak interesuje. 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja bez psa wychowany, nie miałem nigdy to nie odczuwam braku. 

Huzar mi został z zeszłego roku, Moddus też, mam jedną flaszkę Mirage to prawie na biednego grzyba starczy i jeszcze drożdży w sklepie nakupić.

Może to dziwne ale odkąd chałupa wybudowana w 1960 to był tylko jeden pies przez kilka lat, przez prawie 30 lat nie było a od 25 lat też już nie ma.

Ja mam przeczucie, że będzie drogie zboże to chce zrobić wszystko na tip top. No i na pszenice Unix+Tern+Protikanazol. Z 260-270zł t1 na hektar. całe szczęście ja tylko hobbysta. Na jęczmień polece chyba wirtuozem, na t2 coś lepszego wymyślę, żeby przytrzymało. Jeszcze zastanawiam się czy brać 40ar pod jarą pszenicę... Tylko za zbożem do siewu jeździć mi się nie chce 😂

Opublikowano

Około 60 litrów. Kupiłeś w końcu? 

Ja leje fuchsa 10w30 

Opublikowano
Przed chwilą, sadownik12 napisał:

Ja mam przeczucie, że będzie drogie zboże to chce zrobić wszystko na tip top. No i na pszenice Unix+Tern+Protikanazol. Z 260-270zł t1 na hektar. całe szczęście ja tylko hobbysta. Na jęczmień polece chyba wirtuozem, na t2 coś lepszego wymyślę, żeby przytrzymało. Jeszcze zastanawiam się czy brać 40ar pod jarą pszenicę... Tylko za zbożem do siewu jeździć mi się nie chce 😂

A mi tam nie zależy, mam pół hektara pszenicy, jak mi z tego sypnie 2 tony to mi wystarczy. Jarego w tym roku nie sieję.

Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

Może mazur jaki. 🤔

my nie umiemy złego. mazur zawsze dobrze życzy, bo jak dobrze to w biedzie kazdy pożyczy .

Opublikowano
1 minutę temu, sadownik12 napisał:

Co do cen zboża to nie byłbym taki pewny. Szczyt cenowy może być tak gdzieś na marzec/kwiecień, a co później będzie to nie wiadomo. 

Opublikowano
5 minut temu, superfarmer02 napisał:

A no idzie kasy ... Chociaż z 10 rolek folii i już 4 tys a gdzie reszta 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v