Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, tomek222 napisał:

No chyba badylarzom było dobrze, bo jak widze jak ktoś tak pierd*li o latach 90-tych jaki to był raj to mi się flaki na drugą stronę wywijają. Upadek komuny gdzie bezrobocie wyjeb*ło pod "sufit" a jak człowiek coś znalazł to jeb*ł za psi ch*j, rozkwitająca mafia wyłudzająca haracze, a jak nie chciałeś płacić to albo demolowali lokal albo dostałeś wypier*ol ( to akurat przykład gościa z sąsiedztwa który w tamtych latach miał swój bar). Na policję próżno było szukać pomocy bo komendant z bossem wódę chlał na chrzcinach swojej córki. A to tylko jeden przykład jak mafia miała się dobrze w tamtych czasach, a już o kradzieżach i innych patologiach ogólnej biedzie nie będę wspominał.

Znany fundusz napisał list do inwestorów. Czeka nas największy kryzys od II wojny światowej

Jeden z największych funduszy inwestycyjnych zapowiada czarny scenariusz. Zdaniem ekspertów Elliott Management możemy stanąć w obliczu największego kryzysu gospodarczego od czasów II wojny światowej.

Wiec nadchodzą te same czasy .

https://www.onet.pl/biznes/businessinsider/czeka-nas-najwiekszy-kryzys-od-ii-wojny-swiatowej-i-hiperinflacja/y6prxs2,211f4564

Opublikowano
25 minut temu, Desperado napisał:

@Pafnucy lubi podpuszczać do dyskusji, zadaje pytanie na które nie da się odpowiedzieć w dwóch słowach, podejrzewam że zna odpowiedzi bo to nie jakiś młodzian, ale zadaje prowokacyjnie pytania .

Nie no spoko, też lubię jasne sytuację a on akurat nic złego nie napisał, a faktycznie mógł zrozumieć że mam jakieś pretensje czy coś do teściów a tak nie jest tylko opisałem sytuację czy fakty jak kto woli 

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, hubertb napisał:

Tak. Do palenia jest buk, grab i to co zostanie z dębu. Mój las ma jodły, dęby i graby częstym gościem bywa też świerk. Na obrzeżu rośnie olszyna, topola i brzoza.  Sosna co prawda jest ale nie jest to drzewo główne. 50km ode mnie w stronę wa-wy sosna jest z kolei gatunkiem inwazyjnym. 

A od kiedy to sosna jest gatunkiem inwazyjnym? Osika, topola to tak ale nie sosna, u was to już pewnie same lasy oxytree 🤣

1 godzinę temu, Dziad932 napisał:

Eee to znajomy jeszcze z 10 lat temu obrabiał 25 ha c 330 , jedyny ciągnik w gospodarstwie

Eee Marcinek, a Ty do którego roku obrabiałeś swoje 40 siuntkami? Też nie jesteś lepszy, nawet powiem lepiej, jesteś daleko w tyle za nim

12 minut temu, superfarmer02 napisał:

Pany w rozsiewacza 2 talerzowym to łopatki na talerzach mają się mijać czy mają być jedną w drugą? Ma to jakieś znaczenie? 

Jak by ktoś nie zakumal to ma być tak:

-O- -O-

Czy tak: 

|

-O-   O

|

w MDS się mijają i wg mnie tak jest lepiej

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

to może ja kiedy tą pompę zamontuję 🤔

musi cza podłogówkę do tego

Opublikowano
47 minut temu, Qwazi napisał:

Może niektórzy nie będą chcieli wierzyć ale ja też za koniem biegałem i pewnie jakbym teraz miał koniem robić to bym jeszcze potrafił ( ale raczej bym nie chciał ). Kosą są się nauczyłem kosić jak po 150 królików trzymałem za gówniarza. Skubane pełny wóz trawy dziennie opierdzielały. No to się źrebaka w stajni zostawiało, kobyłę do woza, kosę, grabie i widły i na wały przy Nerze, po trawę. Zawsze po szkole, codziennie. Dziadek tylko mi kosę klepał i ostrzył. A potrafił. Ale jak króliki sprzedałem to sobie nowego rometa kadeta za nie kupiłem. No i poza tym trzeba było swoje w gospodarce pomóc. Coś ciągnikiem, ale mnóstwo ręcznie. Przyjechałem z pierwszego dnia matury to poszedłem burak przerywać. A ile wysłodków się z wagonów na przyczepy gablami wrzuciło

Teraz tym dzieciakom nawet na wsi ciężko psa nakarmić 

• Like 2
Opublikowano
23 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Oo,tototo.Niestet wielu nie docenia tego że gdy widzi się g....to mówi się że to jest g.....Ja już swojej córce powiedziałem zrobię co mogę i ile się tylko da ale pewnie za 20 lat i tak ktoś powie że za mało było zrobione

Bo ludzie chcą żyć złudzeniem, o szczerość ciężko w tym czasie 

Opublikowano
malaczarna napisał:

47 minut temu, Qwazi napisał:

Może niektórzy nie będą chcieli wierzyć ale ja też za koniem biegałem i pewnie jakbym teraz miał koniem robić to bym jeszcze potrafił ( ale raczej bym nie chciał ). Kosą są się nauczyłem kosić jak po 150 królików trzymałem za gówniarza. Skubane pełny wóz trawy dziennie opierdzielały. No to się źrebaka w stajni zostawiało, kobyłę do woza, kosę, grabie i widły i na wały przy Nerze, po trawę. Zawsze po szkole, codziennie. Dziadek tylko mi kosę klepał i ostrzył. A potrafił. Ale jak króliki sprzedałem to sobie nowego rometa kadeta za nie kupiłem. No i poza tym trzeba było swoje w gospodarce pomóc. Coś ciągnikiem, ale mnóstwo ręcznie. Przyjechałem z pierwszego dnia matury to poszedłem burak przerywać. A ile wysłodków się z wagonów na przyczepy gablami wrzuciło

nie wszędzie ...

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, galan99 napisał:

Znany fundusz napisał list do inwestorów. Czeka nas największy kryzys od II wojny światowej

Jeden z największych funduszy inwestycyjnych zapowiada czarny scenariusz. Zdaniem ekspertów Elliott Management możemy stanąć w obliczu największego kryzysu gospodarczego od czasów II wojny światowej.

Wiec nadchodzą te same czasy .

https://www.onet.pl/biznes/businessinsider/czeka-nas-najwiekszy-kryzys-od-ii-wojny-swiatowej-i-hiperinflacja/y6prxs2,211f4564

Ło to może łunia się rozleci i będzie  kazdy sobie gospodarzył po swojemu.

Oby Bóg tak chciał.

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

i kto Ci kasy da wtedy?

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Ja już się przyzwyczajam .a wy?

IMG_20221106_085757_1.jpg

A co to jest ? Kleik 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał:

Wydaje mi się, że bardzo wiele zależy od rodziców. Jak się dziecku da przykład i je wychowa, takim potem jest. W sąsiedztwie wybudowało się małżeństwo. Oboje pracują, mają tylko dom, garaż o niewielka działeczkę. Jakieś warzywo, truskawki, maliny, jakieś drzewko. Ich ośmioletnia córka potrafiła ojcu zabrać kosiarkę do trawy i tylko za nią taczką jeździł i kosz opróżniał. Fakt, że kosiarka z napędem i może to dziecięca fanaberia. Ale czy inne dzieci też by 2 godziny z kosiarką ganiały? Mój syn ma 22 lata i ciągle coś robi. Dzień ma zajęty od skowronka, do pućki. Kuzyn ma chłopaka w tym samym wieku, to rzadko z pokoju wychodzi. Kuzyn sam mówi, że to jego wina, bo za dużo tyrał a chłopaka z sobą nie zabierał

• Like 1
Opublikowano
Łolek napisał:

8 minut temu, malaczarna napisał:

Ale czy to wina dzieci czy nasza znaczy rodziców 🤔

ani ,,nasza,, ani ,,dzieci,, wszystkich innych 🤪😉

Opublikowano
6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Oby Bóg tak chciał.

Oby trzymam kciuki

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

Ale czy inne dzieci też by 2 godziny z kosiarką ganiały?

W moim przypadku czy chciałem czy nie miałem dwa razy w tygodniu wykosić trawę wokół domu. No i schodziło to dłużej niż 2h. Do koszenia miałem jakieś 45arów. 

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

ani ,,nasza,, ani ,,dzieci,, wszystkich innych 🤪😉

Po części też innych, bo możesz dawać dziecku przykład, ale pójdzie do szkoły zobaczy, że inne dziecko jest rozpieszczone i będzie chciało żyć tak jak ono, wiele czynników ma ma na to wpływ, 

Opublikowano
19 minut temu, jacor73 napisał:

A od kiedy to sosna jest gatunkiem inwazyjnym? Osika, topola to tak ale nie sosna, u was to już pewnie same lasy oxytree 🤣

Eee Marcinek, a Ty do którego roku obrabiałeś swoje 40 siuntkami? Też nie jesteś lepszy, nawet powiem lepiej, jesteś daleko w tyle za nim

w MDS się mijają i wg mnie tak jest lepiej

Miałem kiedyś Amazone i chodziły równolegle i też było dobrze więc to chyba bez znaczenia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v