Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, marcin19071980 napisał:

Może nie jednorazówki bo trochę w tym grzebie ale widać spadek jakości.Co do NH to blisko mam serwis więc widzę co tam się dzieje.Nowe ciągniki w połówkach za warsztatem stoją.

Jest 300 w okolicy 

Chłop spełnił marzenie kupił, teraz się cieszy jak do starych casse wsiada. Ciągniki z początku lat 90, pracują codziennie i tylko serwis. 

Kolegi brat wziął 3 fendy, niby jakoś chodzą, ale Valtra jednak lepsza. 

Kombajn jeszcze sezonu nie skończył ale do tej pory bez problemu. 

Miał Katanę na testach to podług starej krone gorszy 

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Brałem ślub z żoną nie tesciami i majątkiem 

Oni znają moje zdanie i teraz też to widzą i powtarzają ze wiele rzeczy można było zrobić inaczej 

Pewnie kiedyś moje dzieci też powiedzą że mogłem zrobić coś lepiej inaczej taka kolej rzeczy 

A że jestem prostolinijny i szczery to nie owijam i nie pudruje 

O właśnie. Ślub się bierze, z żoną a nie z jej lub teściów majątkiem. Mój S.P. szwagier, co go trochę na końcu obiłem, zawsze teścia o majątek męczył, aż w końcu wszystko przepie...lił i zmarł gdzieś za granicą i nawet nie miał kto ciała ściągnąć i pochować. Jakaś jego pani tylko poinformowała uprzejmie dzieci, że zmarł. I wtedy ten dziesięciolatek, co łańcuchem dostał stwierdził, że ojca mimo wszystko pochowa. Oczywiście już miał więcej lat

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:

@Pafnucyżeby nie było że ja się tu mądrze czego nie dokonałem bo nie o to mi chodziło

no właśnie jakos mi to... ale juz zrozumiałem. 👍

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

@Pafnucyżeby nie było że ja się tu mądrze czego nie dokonałem bo nie o to mi chodziło

Jestem chłopak wychowany na wsi nie przelewało się nam a z domu wyniosłem szacunek do pracy i do ludzi 

@Pafnucy lubi podpuszczać do dyskusji, zadaje pytanie na które nie da się odpowiedzieć w dwóch słowach, podejrzewam że zna odpowiedzi bo to nie jakiś młodzian, ale zadaje prowokacyjnie pytania .

Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

@Pafnucy lubi podpuszczać do dyskusji, zadaje pytanie na które nie da się odpowiedzieć w dwóch słowach, podejrzewam że zna odpowiedzi bo to nie jakiś młodzian, ale zadaje prowokacyjnie pytania .

oj tam. po prostu zrozumieć dobrze chcę czyiś punkt widzenia.

😌

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Karol6130 napisał:

Zetor to nie majątek 

Tak myślałem, gdy to pisałem, że sobie przerobisz po swojemu 🤭. No i nadzieja, że się od Zetora odczepisz prysła😂🤣

Edytowane przez Qwazi
  • Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Jaka szpachel jaki wypadek to auto aby miało dwie rysy na dachu i kilka otarć od gałęzi   i dlatego lakierowane panie kochany brać nie pytać 

A wiesz która ćwiara w aucie jest najważniejsza ? 

Opublikowano
11 minut temu, Łolek napisał:

Brałem ślub z żoną nie tesciami i majątkiem 

Oni znają moje zdanie i teraz też to widzą i powtarzają ze wiele rzeczy można było zrobić inaczej 

Pewnie kiedyś moje dzieci też powiedzą że mogłem zrobić coś lepiej inaczej taka kolej rzeczy 

A że jestem prostolinijny i szczery to nie owijam i nie pudruje  czy to się komuś podoba czy nie i za to niektórzy mnie cenią 

Oo,tototo.Niestet wielu nie docenia tego że gdy widzi się g....to mówi się że to jest g.....Ja już swojej córce powiedziałem zrobię co mogę i ile się tylko da ale pewnie za 20 lat i tak ktoś powie że za mało było zrobione

Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał:

C2F69761-DB35-4C8B-B5E1-C5B6D616DEF9.jpeg

dużo lasu masz? młode , trochi sęków bedzie.

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Tak myślałem, gdy to pisałem, że sobie przerobisz po swojemu 🤭. No i nadzieja, że się od Zetora odczepi aż prysła😂🤣

Dłużej się tam jeszcze zastanawiaj to zetora zięciowi oddasz na żółtych blachach 😉

• Haha 2
Opublikowano
14 minut temu, Desperado napisał:

Nie da się, tamte czasy już nie wrócą.

Da się ale z perspektywy dzisiejszego człowieka to jakaś abstrakcja aby sobie na własne życzenie obniżyć dochody aby spokojniej żyć. Iść gdziekolwiek na etat na 8 godzin i żyć spokojnie. Jakieś liście grabić,trawę kosić albo coś a po robocie się "gospodarką" zajmować.

Opublikowano

Pany w rozsiewacza 2 talerzowym to łopatki na talerzach mają się mijać czy mają być jedną w drugą? Ma to jakieś znaczenie? 

Jak by ktoś nie zakumal to ma być tak:

-O- -O-

Czy tak: 

|

-O-   O

|

Opublikowano
7 minut temu, Pafnucy napisał:

oj tam. po prostu zrozumieć dobrze chcę czyiś punkt widzenia.

😌

Widać że Marek teściów szanuje, jak byłem u niego to teść choć starszy człowiek i swoje w życiu wypracował z Markiem do pracy idzie i stara się pomóc na ile może. Jak byłem to trzy pokolenia zborze do siewu czyściły to o czymś świadczy. O wzajemnym szacunku.

• Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, radekz200 napisał:

Z 6 ha 😛 ale jeszcze trochę trzeba będzie naciągać na oborę 

fiu fiu.

dobrze nieć tyle

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Pany w rozsiewacza 2 talerzowym to łopatki na talerzach mają się mijać czy mają być jedną w drugą? Ma to jakieś znaczenie? 

Jak by ktoś nie zakumal to ma być tak:

-O- -O-

Czy tak: 

|

-O-   O

|

Bez znaczenia.

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Widać że Marek teściów szanuje, jak byłem u niego to teść choć starszy człowiek i swoje w życiu wypracował z Markiem do pracy idzie i stara się pomóc na ile może. Jak byłem to trzy pokolenia zborze do siewu czyściły to o czymś świadczy. O wzajemnym szacunku.

no już Łolek mi rozjaśnił.

Opublikowano
16 minut temu, Qwazi napisał:

O właśnie. Ślub się bierze, z żoną a nie z jej lub teściów majątkiem. Mój S.P. szwagier, co go trochę na końcu obiłem, zawsze teścia o majątek męczył, aż w końcu wszystko przepie...lił i zmarł gdzieś za granicą i nawet nie miał kto ciała ściągnąć i pochować. Jakaś jego pani tylko poinformowała uprzejmie dzieci, że zmarł. I wtedy ten dziesięciolatek, co łańcuchem dostał stwierdził, że ojca mimo wszystko pochowa. Oczywiście już miał więcej lat

Znam podobną historię,może nie tak drastyczną żeby bić łańcuchami. Ale też pojechali za granicę się dorabiać zamiast w domu siedzieć  i młodych synów pilnować. Zbyt dobrze to nie wyszło.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v