Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Leszy napisał:

Ale to nie będzie trwało wiecznie. 

u mnie tez gorzałka czekać nie będzie na gości 

1 godzinę temu, hubertb napisał:

Będzie hitem u złodziei drewna, cicha i mocna. 

a weź do hulajnogi taką załóż 😈

Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał:

dla mnie do opryskiwacza czy rozsiewacza ani c330 ani 3p nie podchodzi, ze względu na brak sprzęgła WOM, już prędzej Zetor

.....jeszcze dorzucił bym kosiarkę rotacyjną 

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzak napisał:

Ja mógłbym jeździć. Lubie c330 jeździć.

nie zarobisz tyle co na koparce

1 godzinę temu, TheraRolnik napisał:

A widzisz... Zrobił byś kojce, byki na luzie, stół paszowy to byś tylko rzucił futer pod ryj i po robocie 

rwałeś widłami obornik od takich byckóf?

1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Wie doskonale że nie lubię i sam sobie przynosi

nie lubisz mu przynosić ale jak przynosząc sobie weźmie i tobie to tez z nim wypijesz?

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Bananek napisał:

co Wy myślicie? 

IMG_20221101_184518.jpg

śparagus.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
16 minut temu, Leszy napisał:

To jakiś syndrom sztokholmski, więc może być i trudne do uwolnienia się. 

Nie znam się,

ale często słyszy się że to nie takie proste uwolnić się od oprawcy 

Ale takiego co się znęca nad żoną czy dziećmi do tylko z mostu do rzeki albo ryj w mrowisko, zreszt dotyczy to się znęcania kogokolwiek nad kimś bez względu na płeć 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

A jak pójdziesz na imprezę i pijesz, to masz wrażenie, że inni piją za wolno i podkręcasz tempo?

Kurna, ja tak mam, choć nie chodzę na imprezy. Ale jak z somsiadami czy jednym somsiadem się siądzie to by się szybko chciało opróżnić. Jak się pije z jednego kielicha to nieraz trzeba czekać na drugą osobę aż opróżni a mi to działa na nerwy. 

50 minut temu, Leszy napisał:

Chyba trochę przesadzacie z tą pomocą sąsiedzką  w dawnych czasach. Powszechna była jak chodziła młocarnia od gospodarstwa do gospodarstwa i trzeba było na czas się ogarnąć. W polu to ludzie raczej sami robili. Ewentualnie jakieś wykopki itp. 

Młocka, zbieranie ziemniaków po kopaczce, czasem jak szła burza to pomoc przy składaniu czy zwożeniu siana. Jak dzieci chciały jakiś grosik to chodziły do plewienia ziemniaków, buraków, babka tak wspomina, że chodziła, na te cukierki na odpuście starczyło. 

25 minut temu, hubertb napisał:

Żeby uderzyć kobietę to coś trzeba mieć nie tak z głową. 

Coś w tym może jest...

Na cmentarzu fajnie, ruch już mocno średni. 

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, Desperado napisał:

A Ciebie mąż okłada?  :P

jak jeszcze czym innym po twarzy niz pięściami i kopniakami to nie ma powodu do zmartwień🤪

36 minut temu, Dziad932 napisał:

U mnie konstrukcja obory nie pozwala na takie operacje, jedynie rusza 

przegub nie włazi w drzwi? pewien znajomy avanta z suwalszczyzny ściąga bo gosciu maszyne bez operatora wypożycza 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Nie znam się,

ale często słyszy się że to nie takie proste uwolnić się od oprawcy 

Ale takiego co się znęca nad żoną czy dziećmi do tylko z mostu do rzeki albo ryj w mrowisko, zreszt dotyczy to się znęcania kogokolwiek nad kimś bez względu na płeć 

Słyszy się nieraz że baba znęcała się nad dziećmi no taką to tylko tłuc i patrzeć czy równo puchnie bo to nie jest kobietą, to jest zwykły śmieć 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, DANDYS napisał:

i brzozy i lipy podobny

ząbkowania nie ma ten tu

Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

Pytanie do użyszkodników interesujących się botaniką. @Agrest @hubertb i inni. Jakie drzewo daje takie liście? Brzoza jakoś pierwsza przychodzi na myśl, co Wy myślicie? 

IMG_20221101_184518.jpg

Lipa ma podobne. Niektóre odmiany morwy. Jakaś topola czy coś ozdobnego. 

Opublikowano

Otóż to. Jedyne co mi nie pasuje to rozmiar liścia. 

@Łolek to nie bananowiec, choć na zdjęciu 🍌 jest, ale jedynie dla pokazania rozmiaru liścia. 

IMG_20221101_184436.jpg

a to łopian

Opublikowano

Otóż to. Jedyne co mi nie pasuje to rozmiar liścia. 

@Łolek to nie bananowiec, choć na zdjęciu 🍌 jest, ale jedynie dla pokazania rozmiaru liścia. 

IMG_20221101_184436.jpg

To perspektywę zmienia.

Opublikowano
11 minut temu, Bananek napisał:

Pytanie do użyszkodników interesujących się botaniką. @Agrest @hubertb i inni. Jakie drzewo daje takie liście? Brzoza jakoś pierwsza przychodzi na myśl, co Wy myślicie? 

IMG_20221101_184518.jpg

Lipa panie, lipa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v